Dagboek van zondag 29 april

29 Apr

Politieauto3_1

Er zijn van de week twee dingen blijven liggen waar ik iets over had willen schrijven, maar het kwam er even niet van. Te veel actuele onderwerpen en te weinig tijd. Schiet me ineens nog eentje te binnen. Over Cor van Hout. Of eigenlijk twee.  Paar leuke anekdotes over hem, die ik nog niet eerder had gehoord. Misschien straks, anders morgen.

Afgelopen maandag hadden we’t even over de politie die bij een bijeenkomst in Amsterdam massaal foutparkeerde en parkeerbeheer dat daar geen brood in zag. Dinsdag had de Telegraaf een heel ander schrijnend parkeergeval, in Hilversum. Een 82-jarige man had daar een parkeerboete gekregen omdat hij zijn 89-jarige vrouw hielp die in een winkel hartklachten kreeg en daardoor de parkeermeter niet kon bijvullen. "Het echtpaar moest voor een dringende boodschap in het centrum van Hilversum zijn. De twee hadden voor xc3xa9xc3xa9n euro een parkeerkaartje gekocht. In een winkel zakte de vrouw met hartklachten in elkaar. Na haar verzorging was de parkeertijd met een kwartier verlopen."

De gemeente weigerde de boete van bijna vijftig euro te schrappen.Volgens de advocaat van de gemeente had de man willens en wetens risico genomen: hij wist dat zijn vrouw slecht ter been was en last van hartkloppingen had en hij had zijn vrouw moeten achterlaten om de parkeermeter bij te vullen.

Als je die twee parkeerverhalen naast elkaar zet, zou je de neiging krijgen heel erg kwaad te worden. Stelletje sukkels daar bij die gemeente Hilversum, ambtenaren! De vraag is alleen: is dat helemaal terecht? De Telegraaf heeft nogal eens de neiging dit soort verhalen erg op te kloppen en eenzijdig te benaderen. Ik herinner me een soortgelijk geval van massahysterie over een man die een papiertje van de grond raapte, in een openbare vuilnisbak deed en daarvoor een boete kreeg. De wereld was te klein: iemand die juist iets goeds voor de gemeenschap deed, de boel opruimt, krijgt een bekeuring! Veel gekker moet het toch niet worden! Bij nader onderzoek, door andere kranten, bleek dat de betreffende man al vaker was aangesproken op zijn ‘vuilstortgedrag’.

Zo stel ik me bij dat Hilversumse oude paar voor dat ze deze truc elke week uithalen, dat de parkeerwachters al jarenlang met hun hand over het hart strijken maar dat ze ‘t  nu een keer zat waren. Zoiets moet het haast wel zijn, je kunt je toch niet voorstellen dat iemand met een enigszins normaal functionerende geest onder zulke omstandigheden een bekeuring geeft? En nog minder dat ambtenaren van een zeker niveau weigeren de boete te schrappen?

Het paar liet het er overigens niet bij zitten en de rechtbank in Amsterdam oordeelde dat de boete moet worden afgewezen.

Het stukje over de foutparkerende Amsterdamse wetsdienaren staat hier

                                                               *******

Charleneoduberlamers_2Het andere ‘vergeten onderwerp’ gaat over Aruba. Nee, niet over de huiszoeking in het ouderlijk huis van Joran van der Sloot, daar kom ik deze week nog wel op terug als ik het Joran-boek heb gelezen. Ruim een week geleden hadden we ‘t over homohaat op Aruba. Een ingezetene schreef er een vlammend stuk over, waar veel (vooral instemmende) reacties op kwamen.

Het grappige is dat een paar dagen later, afgelopen week, in de krant stond dat er tussen Den Haag en Aruba lijkt een politieke rel dreigt te ontstaan in de kwestie van het homohuwelijk. Staatssecretaris Bijleveld heeft de gevolmachtigde minister Croes om opheldering gevraagd over een voor Nederland uitermate beledigend en grievend persbericht van de Arubaanse regeringspartij MEP. Volgens de Arubanen is ‘seks met kinderen van twaalf jaar, abortus, euthanasie en homohuwelijkenxe2x80x99 in Nederland werkelijkheid, de normen en waarden zijn geheel verloren gegaanxe2x80x99. Ik had in de dagen nadat het artikel op de site stond veel bezoekers van Aruba, men heeft zich toch niet laten inspireren door dit betoog?

Het artikel over ‘homohaat op Aruba’ staat hier. Op de foto Charlene Oduber-Lamers, van het weggepeste lesbische paar.

No Responses to “Dagboek van zondag 29 april”

  1. Charlene Oduber-Lamers May 2, 2007 at 4:44 pm #

    Ik las dat je naar rozerijk eerder een e-mail hebt gestuurd. Deze site is opgeheven. Indien je vragen hebt kun je het ook rechtstreeks aan mij richten.

    Groeten,

    Charlene Oduber-Lamers
    e-mail: odulam@hotmail.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: