Dagboek van zaterdag 28 april

28 Apr

Martintekeningmaart2b_1Op het Forum van www.crimesite.nl reageert een ‘deskundige binnen het bajesveld’. Hij schrijft:

"Overigens valt het op hoe HJK zich de laatste tijd zo manifesteert, of is het zich druk maken, inzake Holleeder. Misschien toch teveel vriendjes met Petor.

HJK is niet goed gexc3xafnformeerd, Kuijpers geeft de voorkeur aan een glaswand, omdat je dan normaal met elkaar kan praten terwijl zonder de glaswand, ieder aan het eind zit van een lange tafel en zij dan steeds zo moeten schreeuwen. Dit in het bijzijn van twee bewakers, dus wordt dit door hem als zeer onprettig ervaren.

Ik denk nl. dat Mosco niet wilde dat Holleeder hem dingen zou gaan vragen die niet door de beugel kunnen. De gesprekken via de telefoon, met glaswand ertussen, zijn vertrouwelijk en mogen niet afgeluisterd worden. De gesprekken die door Mosco en Holleeder aan een tafel worden gevoerd, zijn duidelijk zeer verstaanbaar voor de twee bewakers. Het zou dus voor Holleeder een beetje dom zijn, hem dan nog dingen te vragen.

In elk geval, HJK is dus niet goed op de hoogte. En zit er dus ook helemaal naast met zijn beweringen over die glaswand. En ik denk ook dat Mosco stiekem erg blij is met het feit dat hij niet langer de advocaat is van WH."

Aldus de deskundige. Hij had zijn opmerkingen ook rechtstreeks aan mij kunnen richten, ik sta open voor kritiek. Wat ik niet helemaal begrijp: zowel Moszkowicz als Kuijpers wilde die glaswand juist weghebben. Ik ben er nooit bij geweest, maar ik kan me niet voorstellen dat bewakers mogen meeluisteren met gesprekken tussen een advocaat en zijn clixc3xabnt. Van Kuijpers – en andere advocaten – weet ik dat ze ervan overtuigd zijn dat ook de glaswandgesprekken stiekem toch worden afgeluisterd, ik meen dat advocaat Boone daar zelfs wel eens het bewijs voor heeft geleverd.

                                                                    *****

Joranboek_1Nog een ‘terechtwijzing’: afgelopen woensdag had ik het even over het boek van Zvezdana Vukojevic, over Joran van der Sloot. Eigenlijk het enige wat mij daarin interesseert is zijn verklaring voor de merkwaardige leugens zoals die door Peter de Vries aan het licht werden gebracht: wie had hem nou precies opgehaald van dat strand, waarom mocht er geen huiszoeking worden gedaan, dat soort dingen. Ik schreef dat daarover niets werd vermeld. Die conclusie trok ik na het lezen van drie kranten die over het boek schreven.

Zvezdana schrijft mij nu:

"In het boek wordt juist wel uitgebreid ingegaan op de gang van zaken na de nacht met Natalee op het strand. Namelijk dat niet Deepak maar Satish hem ophaalde. Ook de dagen erna waarin de jongens onderling overleggen en afspreken door te blijven liegen staat erin.

Ook wordt in het hoofdstuk ‘de inbraak en Peter R. de Vries’ de hele uitzending behandeld en sommige beweringen van Peter R. de Vries weerlegd. Daarvoor zou je eigenlijk het boek even moeten lezen. Overigens zegt Joran dat Peter R. bij hem heeft ingebroken, Peter R. zei gisteren in Shownieuws van niet."

Ik kom erop terug als ik het boek heb gelezen. Als medewerker van Nieuwe Revu past het mij natuurlijk niet kritiek op het blad te hebben, anderen spreken mij erop aan dat ze de voorpublicatie die erin staat, van het Joran-boek, niet erg sterk vinden. Veel te pro-Joran, terwijl de jongeman zich overal elders  manifesteert als een nare, ijdele aartsleugenaar. Als gezegd: ik kom erop terug.

Op Aruba beschouwt men Joran overigens nog steeds als hoofdverdachte.

No Responses to “Dagboek van zaterdag 28 april”

 1. frans April 28, 2007 at 10:57 am #

  In een vorm van een rap is er cd gemaakt voor gerd nan van wijk.Luister er naar !!!!
  Verder iedereen heel veel sterkte

 2. Anonymous April 28, 2007 at 11:52 am #

  Holleeders nieuwe advocaat Kuijpers geeft juist de voorkeur aan de glaswand. xe2x80x98Dan zit ik dichter bij hem. Als er geen glas tussen zit, zitten we verder van elkaar af en moet ik zo schreeuwen. Maar mag het zonder glas.xe2x80x99

  http://crimesite.nl/modules.php?name=News&file=print&sid=3226

 3. carolina April 29, 2007 at 12:33 pm #

  Eerst iets goed lezen, dan pas kritiek hebben. Lijkt me normale journalistikeke procedure

 4. TJ May 2, 2007 at 10:05 pm #

  Peter de Vries heeft zijn ‘onderzoek’ gebaseerd op de publicaties van Jossy Mansur van het Arubaanse dagblad Diario die allerlei (anonieme) getuigen tijdens het onderzoek naar de verdwijning van Natalee Holloway presenteerde en daarmee het onderzoek mede naar de kloten heeft geholpen. Er zijn veel meer mogelijke oorzaken van haar verdwijning. Er zijn getuigen die het meisje hebben gezien nadat Joran was weggegaan bv. De Vries heeft er voor gekozen de familie Van der Sloot door het slijk te halen en hoge kijkcijfers te scoren. De man heeft nauwelijks eigen onderzoek gedaan (ik weet dat uit de eerste hand) en heeft vanuit een vooraf gekozen invalshoek het programma gemaakt. De Vries zal de rekening gepresenteerd krijgen als het KLPD team de Van der Sloots van elke blaam zuivert en de zaak afsluit bij gebrek aan enig bewijs…

 5. TJ May 2, 2007 at 10:42 pm #

  Ik denk dat het lijk van Nathalee Holloway zich in het huis van de ouders van Joran bevindt, onder de vloer. Dit is de enige nog openstaande conclusie. Door allerlei rare machtsspelletjes mocht de Arubaanse recherche daar immers nooit zoeken, en het is de best denkbare verstopplaats. Na de uitzending van Peter R. ben ik ook om, en denk dat Joran het wel degelijk gedaan heeft, en gedekt wordt door zijn vader. Ik vind dat de NL recherche een nieuw onderzoek moet openen, waarbij de lokale magistraten buitenspel worden gezet.

  Geplaatst door: Carl | 27 november 2006 om 11:34

  Deze reactie kan dus ook naar het archief. het huis is inmiddels door KLPD en NFI mensen onderzocht. Zoals ik in mijn vorige reactie al zei, mensen als J. Mansur van de Diario (notabene mag hij de VS niet in vanwege vermeende drugssmokkel en geldwitwasserij…) en talkshow hosts van Fox hebben het onderzoek stelselmatig in de wielen gereden met geruchten, fake getuigen, partijdige verslaggeving en dagelijkse uitzendingen met pseudo deskundigen. Er hebben zich getuigen gemeld bij de ALE die het meisje hebben gezien in het hotel nadat Joran was weggegaan. Dit wordt niet gemeld door genoemde partijdige media en ook Peter de Vries die alle tegeninformatie opgestuurd heeft gekregen maar er niets mee heeft gedaan…. Hij maakt er liever een sensatieverhaal met geen enkel bewijs en enkel beweringen.

 6. TJ May 2, 2007 at 10:57 pm #

  Deze fbi files die onderdeel uitmaken van het proces dat de medeverdachten broers Deepak tegen dr. Phil hebben aangespannen (eis van 800 miljoen dollar)naar aanleiding van een door dr. Phil bewerkte video waaruit zou blijken dat Deepak toegaf het meisje te hebben verkracht (wat natuurlijk niet zo is zoals ook het NFI heeft aangetoond dat met de video is geknoeid…)geven aan dat de ondervragingen van de verdachten uitputtend waren. Ook blijkt er uit dat de stiefvader van het meisje weigerde een verklaring af te leggen; overigens net als zijn 2 zoons die ook op Aruba waren toen Natalee verdween…

  http://www.mediafire.com/?7ermgdwntym

 7. TJ May 3, 2007 at 8:49 pm #

  In bovenstaande reactie wordt abusievelijk gesproken van de broers Deepak. Dit moet zijn Deepak en Satish Kalpoe. Zij hebben (met hulp van Amerikaanse advocaten die veel geld in deze zaak verwachten te kunnen toucheren ook als Philip McGraw de zaak schikt…; het gaat zeker om honderden miljoenen dollars) in Los Angeles een rechtzaak tegen dr. Phil aangespannen die een video van de inmiddels overleden oud-FBI man Skeeters dusdanig had veranderd dat Deepak Kalpoe zichzelf voor de camera schuldig zou verklaren. Het NFI heeft de uitgezonden tape onderzocht en geconstateerd dat er mee is geknoeid.
  Hier is de (originele) tape te vinden op Youtube:

 8. TJ May 3, 2007 at 9:01 pm #

  Op de websites (www.refugeesunleashed.net en http://www.freedomofblog.com) staan een overvloed aan informatie over de wijze waarop de familie van het verdwenen meisje het onderzoek van het Arubaanse openbaar ministerie heeft gedwarsboomd (met behulp van Jossy Mansur (Diario)en de Amerikaanse commerciele zenders Fox en MSBC). De serieuze Amerikaanse zenders hebben deze zaak zeer spaarzaam verslagen omdat zoals gezegd er geen bewijs is gevonden van een misdaad. De bovengenoemde sensatiemedia hebben in dagelijkse uitzendingsmarathons bijna dagelijks allerlei geruchten verspreid en daarmee het onderzoek in feite onmogelijk gemaakt. Zelfs nu de KLPD en NFI met het heronderzoek op Aruba bezig zijn draait m.n. door Fox en Diario de geruchtenmachine weer op volle toeren. Ik durf de stelling aan dat Peter R. de Vries zich ook voor karretje van deze familie heeft laten spannen…

 9. TJ May 3, 2007 at 11:02 pm #

  Ik ben benieuwd waarom de schrijver van deze weblog zijn inzichten in de antwoorden op de 18 vragen in de zaak Natalee Holloway blijkbaar heeft losgelaten ten faveure van de eenzijdige voorstelling van zaken van Peter R. de Vries. Ik begrijp dit niet om eerlijk te zijn. Er zijn geen nieuwe feiten sinds februari 2006 aan het licht gekomen… http://misdaadjournalist.web-log.nl/misdaadjournalist/2006/02/18_questions_ab.html

 10. TJ May 6, 2007 at 11:31 pm #

  Twee incidenten die bij het Arubaanse OM en de Arubaanse politie bekend zijn relativeren de status van hoofdverdachte van Joran: 1) het meisje is door getuigen bij het hotel gezien nadat Joran haar had achtergelaten (haar pas is rond 3 uur ‘s nachts gebruikt om haar kamerdeur te openen) en 2) Joran, de Kalpoes en Natalee werden in hun auto gevolgd door een witte auto (is bekend bij Arubaanse politie; is ook gemeld bij Opsporing Verzocht…). Ik blijf erbij: hier is sprake van een tunnelvisie onder druk van de familie van het meisje die de ‘populaire’ Amerikaanse media meteen erbij betrok en die Jossy Mansurs Diario als doorgeefluik van geruchten gebruikte…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: