Dagboek van donderdag 26 april

26 Apr

Holleederheuvel3webGisteren een dagje onder de mensen geweest. Zo hoor je nog eens wat. Tussen de regels door contact gehad met advocaat Jan-Hein Kuijpers, voor de advocatenrubriek in Aktueel. Zijn clixc3xabnt Willem Holleeder is gistermorgen om een uur of elf van het ziekenhuis in Leiden overgebracht naar het penitentiair ziekenhuis in Scheveningen, waar hij direct weer onder het barbaarse EBI-regime valt: "Zo sluit je een hond nog niet op," zegt Kuijpers.

Bezoek – ook de advocaat – komt niet in de cel: het contact verloopt via een plexiglazen ruitje van 10 bij 15. Erg bevorderend voor het herstel, na een zware hartoperatie, is dit niet. Volgens de artsen mag hij in deze periode niet aan stress worden blootgesteld, "maar de EBI trekt zich daar niets van aan."

Ik kan het natuurlijk moeilijk beoordelen, mij willen ze daar al helemaal niet in de buurt, maar het lijkt wel of de EBI-bonzen er nog niks van hebben geleerd. Eerst laten ze de best bewaakte gedetineerde van Nederland bijna doodgaan in hun eigen inrichting, vervolgens drukken ze hun stempel zwaar op het genezingsproces elders. Kuijpers is dan ook van plan een kort geding aan te spannen. Ik sprak hem zojuist ook nog even, hij is nu onderweg naar zijn kantoor in Den Bosch om het kort geding voor te bereiden. Ben benieuwd wanneer dit als ‘nieuws’ wordt herkend en hoe lang het nog duurt voor het op teletekst staat.

Update 10.00 uur:

ik had www.nu.nl even een mailtje gestuurd om ze opmerkzaam te maken op mijn ‘primeurtje’, het staat er nu inderdaad op (nog niet op teletekst).

Eigenlijk begrijp ik dat van die glaswand niet: in de EBI was die toch ook al verdwenen, na het kort geding dat Moszkowicz had aangespannen? Dat ze nu in Scheveningen gewoon opnieuw beginnen, lijkt pure pesterij en machtsmisbruik van een paar doorgedraaide ambtenaren, zo van: wij laten ons de wet niet voorschrijven door die artsen.

(dat er al enkele reacties zijn op dit bericht komt doordat ik het gisteravond al had geplaatst, heb het vanmorgen even aangepast: ‘gisteren’ in plaats van ‘vandaag’) 

Update 16:00 uur:

Op crimesite.nl staat een verslag van een discussieavond over Holleeder en de Media, waar Jan-Hein Kuijpers gisteravond ook aan deelnam. Ik heb nog even overwogen er ook heen te gaan, maar gelukkig was het niet nodig, zie het verslag

                                                                   *******

Dehond1180_7

Maurice de Hond moet een ton betalen aan de klusjesman. Ga ik mij maar eens niet mee bemoeien, wat mij veel meer intrigeert is de relatie van Maurice met zijn zoon Mark. Ik zag er onlangs een stukje over, in de serie van Hugo Borst over vaders en zonen. Ik denk dat ik het daar volgende week in de column voor www.bepster.com  maar eens over ga hebben.      

                                                                ********

Mieremetnw2web_2 De Nederlandse justitie heeft het voorzien op de in Belgixc3xab residerende ‘erven Mieremet’: men wil graag 13,4 miljoen euro van Ria Eelzak, partner van de in Thailand vermoorde John. Dit is het bedrag aan ‘crimineel geld’ dat ze bij Endstra zouden hebben gexc3xafnvesteerd. De vraag is natuurlijk: hoeveel poot heeft men om op te staan? Je zal toch eerst de geldstroom inzichtelijk moeten maken en vervolgens moeten aantonen dat er sprake is van crimineel geld. Het kan ook een slag in de lucht zijn, met de bedoeling alvast wat stuipen op het lijf te jagen. Ik kan de verdediging nu al dromen: Ria hield zich alleen met legale zaken bezig.

 

 

No Responses to “Dagboek van donderdag 26 april”

 1. Berend April 26, 2007 at 9:26 pm #

  “Ik denk dat ik het daar volgende week in de column voor http://www.bepster.com maar eens over ga hebben”

  Leuk, lees je je nog even in vwb “Newconomy” van dit magische tweetal? Een wereld van herkenning!

  Ook leuk zijn de commentaren van beide heren momenteel op het vonnis inzake de civile smaadzaak, wat een zielig duo!

 2. Macamba April 26, 2007 at 11:05 pm #

  Dat justitie het heeft voorzien op Ria E. is voor mij pure pesterij. Ria is uiteraard wel de erfgename van wijlen Mieremet en er ligt een uitspraak van de HR dat erfenissen
  ook kunnen worden afgenomen als blijkt dat de herkomst hiervan uit criminele activeiten afkomstig is. Dat hoeft justitie trouwens alleen maar “aannemelijk” te maken want de wetgever heeft weer goed voor de centjes gezorgd. In een ontnemingszaak hoeven er geen “harde”bewijzen op tafel te komen zolang justitie het maar “aannemelijk”
  kan maken. Goh wat zal dat een moeite kosten zeg voor justitie, alhoewel?California Properties is op Aruba ontstaan
  (lege NV). Het kwam doordat Endstra een groot huis bezat op het adres “California 2” en dat is vlak bij de golfbaan hier op Aruba. Deze lege NV is destijds gebruikt om investeringen van “derden” in onder te brengen. De NV is als paraplu boven een andere nieuwe holding gehangen t.w. : Heerfur BV en onder Heerfur hingen weer 10 a 11 andere maatschappijtjes. Of justitie het “aannemelijk”kan maken is dus nog een vraag want de routes gaan van Panama tot aan de Britse Maagdeneilanden en via Luxemburg naar off-shore banken in de Cariben. Neemt niet weg dat justitie vast een “voorschotje” wenst te nemen op Ria die dacht in rustiger vaarwater terecht gekomen te zijn en nu weer even in de spotlights is gegooid door het O.M.

 3. ik April 27, 2007 at 12:01 am #

  aanemelijk betekent voor gewone mensen dat als justitie vindt dat het zo is het ook zo is en de weledelgestrenge heren rechters nemen het klakkeloos over en dat noemen we dan een rechtsstaat la me nie lache want bewijs of iets wat er op lijkt is niet meer nodig aanemelijk is het toverwoord !

 4. brombeer April 27, 2007 at 11:47 am #

  ik ga r maar vanuit dat mevrouw eelzak niet als miljoner is geboren,en dat meneer mieremet nooit een normale baan heeft gehad
  en dus geen miljoner is geworden met hard werken, dus wat mij betreft alles afnemen wat je vinden ken en in een kartonnen doos is rotterdam gaan wonen mevrouw eelzak.
  lijkt er tegenwoordig beetje op dat journalisten meer begrip en compassie hebben voor crimenelen en hun zogenaamd zielige nergens van af wetende familie leden,dan voor justitie,lijkt me niet meer dan normaal dat je alle criminele winst van zulke moordenaars en dealers weer afroomt.
  ps:mevrouw eelzak moet niet huilen die heeft wel jaren en jaren een erg luxe leventje gehad das meer als ik en andere mensen ooit gaan beleven.

 5. macamba April 27, 2007 at 9:51 pm #

  De reactie van BROMBEER is duidelijk van een jaloers iemand die zelf aardig gefrustreerd klinkt. Als jij je vrouw op een dag ontmoet (was het maar geweest dan had je nu niet zo gereageerd)en ze had tegen je gezegd dat ze in het onroerend goed zat zou jij dan redenen hebben om daaraan te twijfelen? De grens tussen boven en onderwereld komt vaak zo dicht langs elkaar heen en als je dan Johnny Mieremet heet die nogal van de vlotte babbel is zorg jij wel dat jouw vrouw geen argwaan krijgt hoor. Maar ja, helaas blijft Nederland het lanf van de calvinistische hypocrieten waar als je tot het “old boys network”hoort wel alles kan en mag. Ahold zaak, Boonstra etc. etc. dat mag allemaal wel dus? Meten met 2 maten maar dat is typisch Nederland. Nou Brombeer ik hoop dat jij nooit iets met justitie gaat krijgen want dan zul je wel anders piepen man, maar dan is het wel te laat voor je. Betaal jij nou maar gewoon je belasting en pak je 1600,= schoon per maand en leef gelukkig..welterusten

 6. iemand May 16, 2007 at 5:44 pm #

  doe toch allemaal eens normaalll!!!!!!!!!!!!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: