Dagboek van maandag 23 april

23 Apr

Politieauto1Het nieuws ligt, in dit geval staat, op straat. Bezoekers van bedrijven aan de Joan Muyskenweg in Amsterdam weten hoe lastig je daar kunt parkeren. Toch net vxc3xb3xc3xb3r het bord? Geheid een bekeuring, de parkeerwachters staan op de loer en zijn er als de kippen bij. Ik denk wel eens: was alles bij de politie maar zo goed georganiseerd als het parkeerbeheer, ze kxc3xbannen het wel. Ik ken de situatie daar vrij goed, de redactie van Aktueel zit er ook, net naast het Mercure-hotel, waar ik ook vaak afspreek.

Politieauto2Afgelopen vrijdag was er een bijeenkomst in het Mercure met heel veel politiemensen. Bij het hotel kun je sowieso twee uur gratis parkeren, maar blijkbaar wisten de politiebonzen dat niet en vreesden ze enkele eurootjes te moeten dokken. De voertuigen van de wetshandhavers werden her en der langs de weg gezet, zo fout als je ‘t maar kunt bedenken. Herkenbare politiewagens, maar ook veel gewone personenauto’s, waaruit de Aktueel-collega’s de gexc3xbcniformeerde dames en heren zagen stappen.

Politieauto3Normaal gesproken was er allang ingegrepen, het foutparkeren duurde uren. Meten met twee maten, dat hoort toch niet? Een telefoontje naar parkeerbeheer, waarin op de misstand werd gewezen, leidde niet tot enige actie. Nu gaat het er nog niet eens om dat die gasten nou zo nodig een bekeuring zouden moeten hebben, maar het getuigt wel van een waardeloze mentaliteit. Je weet hoe daarop gelet wordt, je hebt een voorbeeldfunctie, zeker als je ook nog in een herkenbare politiewagen rijdt, hoeveel borden kun je voor je kop hebben? Mooie praatjes op Nieuwjaarsrecepties, maar geen greintje fatsoen en normbesef in hun eigen donder of een volkomen gebrek aan inzicht en toezicht op de eigen organisatie. Stelletje sukkels.

                                                         ********* 

Doet-ie het weer? Afgelopen weekeinde was deze site voor veel mensen onbereikbaar, ik moet nog even uitzoeken wat er aan de hand was.

Over uitzoeken gesproken: ik begrijp steeds minder van die nieuwe kroongetuige inzake de Amsterdamse liquidaties. Panorama schrijft dat het om ‘rooie Frank’ gaat, een man die zij vorig jaar hebben geportretteerd als Holleeders grootste vijand. Het gaat om iemand "die vanwege ruzie met Holleeder gedwongen was te emigreren, na toch geruime tijd loyaal zijn ‘werk’te hebben gedaan. Maar de Holleeder-clan liet hem als een baksteen vallen toen het erop leek dat hij samenwerkte met wijlen John Mieremet. De man mocht blijven leven -overigens na een enorm pak slaag te hebben gehad – maar kon zich nooit meer vertonen in Nederland. En, inderdaad, via meerdere bronnen uit de onderwereld hoorden wij dat de kroongetuige niemand anders is dan onze  nummer1: Rooie Frank."

Als ik het goed begrijp heeft Panorama dus een verhaal geschreven over iemand van wie ze de echte naam niet wisten. Of de naam Peter La S.(achternaam is bekend) klopt niet. Ik heb nog wat lijntjes lopen, kom ik op terug.

                                                               ********

Overzier2web_1

HP/De Tijd is best een aardig weekblad, ik lees er meestal langer in dan in de andere opiniebladen, maar soms… Ik had het vorige week over misdaadauteur Jacob Vis, die beweert dat Henk H., de man die veroordeeld is voor de moord op verpleegkundige Pim Overzier uit Apeldoorn, onschuldig is. Dat zo’n Vis dat beweert en dat een regionale krant dat als nieuws brengt: akkoord. Je hoeft mensen niet de mond te snoeren, al zijn ze zo gek als een deur. Maar dat HP/De Tijd het onzinverhaal als serieuze nieuwsreportage brengt, geschreven door de fantast Vis zelf, daarmee is in journalistiek Nederland wel weer een grens overschreden.

Ik ken de zaak heel goed. Ik ben ook bij de rechtszitting geweest, het was vooral een gxc3xaanante vertoning. Henk H. zat zo overduidelijk te liegen dat het niet leuk meer was. Zijn advocaat wist er ook geen raad mee: als je clixc3xabnt een spookverhaal verzint, hoe ver moet je daarin meegaan? Vis heeft contact gehad met H. en zich van alles op de mouw laten spelden. HP/De Tijd is dan inderdaad het aangewezen medium om mee in zee te gaan.

Ik lees dat volgens Vis Henk H. een klein mannetje is dat onmogelijk in staat is geweest de forse Overzier te doden en in z’n eentje te verslepen en te begraven. Ik heb Overzier zelf nooit gezien (Vis ook niet, neem ik aan), maar ik kreeg de indruk dat hij vrij slank was. Henk H. heb ik wel gezien, het staat mij niet bij dat hij klein was. Het is tijdens het proces ook niet als argument aangevoerd door de advocaat of door Henk H. zelf. Het enige dat niet duidelijk was, is de exacte doodsoorzaak. Het duurde vrij lang voor het lichaam gevonden was. Het idee was dat Overzier bewusteloos was geraakt, op wat voor manier dan ook, en levend begraven is, met als gevolg verstikking. Bij Melanie Sijbers was de doodsoorzaak ook niet meer vast te stellen, ook daar was sprake van verstikking.

Dat een thrillerschrijver zich in een echte moordzaak verdiept en daar een boek over schrijft, dat kan. Ik hou er niet van, maar het gebeurt. Maar dat zo’n man vervolgens meent een misstand te hebben ontdekt en daar ook nog serieus gehoor voor krijgt, terwijl iedereen die de zaak kent en een beetje gezond verstand heeft weet dat het allemaal onzin is, dat slaat nergens op. Ik begrijp zo’n Peter van Koppen ook niet, die er nog serieus op ingaat. Die man begint zichzelf ook steeds meer te diskwalificeren. Wat zijn er toch veel idioten in dit land. Het boek van Jacob Vis heet: ‘Het Rijk van de Bok’. ‘t Is te makkelijk, ik weet het, maar die bok hebben hij en die andere kneuzen inderdaad goed geraakt. Misschien moeten ze Maurice ‘ns bellen.

Mijn verhaal over de Overzier-affaire staat hier

                                                                ******

Friar1_3‘Toeval is logisch’. Aldus J.C. Zaterdagavond zat ik naar ‘Waking the dead’, die Engelse politieserie, te kijken, bleek het ineens te gaan om Zwarte Woensdag, het grote schandaal in de Londense bankierswereld en dat had weer alles te maken met Opus Dei, vrijmetselaars en de Blackfriarsbrug over de Themes waar op een goede dag de bankier Roberto Calvi aa
n bungelde. Zowel de brug als de bankier kwamen in beeld. Nog geen twee weken daarvoor had ik een foto van die brug gemaakt. Toeval of logisch?

                           ********

Over complotten gesproken: Peter de Vries had het gisteravond over Gladio. Ik heb het nog niet helemaal gezien, maar het is mooi dat het eens is uitgezocht. Ik heb me zelf destijds nogal beziggehouden met de vondst van de wapens in Rozendaal, bij Arnhem. Het idee was toen dat het een laatste stuiptrekking was van een stelletje mafkezen met een oorlogswaas, maar er was dus heel wat meer aan de hand.

No Responses to “Dagboek van maandag 23 april”

 1. WZNM April 23, 2007 at 9:38 am #

  Toeval bestaat niet, zeg ik altijd.

 2. John April 23, 2007 at 10:49 am #

  Nou, ik vond die Gladio onthulling nogal magertjes, zeker na vier jaar onderzoek. Het waarom van deze zaak bleef onderbelicht. Waarom werden die wapens in het bos verstopt? Wat was nou precies het belang van Gladio bij die wapenhandel? En dat niet bekend mocht worden dat deze dienst nog bestond, en uit angst dat andere gevoelige informatie over de dienst naar buiten zou komen, lijkt ook al niet erg waarschijnlijk: er was al genoeg over naar buiten gelekt. Je komt dus niet verder dan de constatering dat justitie illegale wapenhandelare onder verdachte omstandigheden vrijuit heeft laten gaan.

 3. Jan verhees May 4, 2007 at 5:57 pm #

  Gladio [maar ook andere geheime organisaties] put zijn informatie uit merkwaardige bronnen.
  Onder meer voorouderonderzoek speelt een rol om oude en zeer waardevolle kennis op het spoor te komen.
  Dat gebeurt met het activeren van het zogeheten Voorouder- en Kindgeheurgen. Zeg maar een biologische computer die de Mens in zijn borstkas heeft zitten.

  Die kun je activeren en daarna kun je terugkijken in het verleden. Via het erfelijk materiaal dat je voorouders en ouders aan jou hebben doorgegeven.
  Het menselijk genoom (de blauwdruk van de Mens) bezit dus genen met een archieffunctie, beter nog met een geheugenfunctie.

  Dit is een ontdekking die gedaan is in de vorige eeuw, waaraan nooit ruchtbaarheid aan is gegeven.

  Er zijn zelfs mensen met twxc3xa9xc3xa9 verschillende Voorouder- en Kindgeheugens. Eentje zit er dan op de normale plaats (in de borstkas) en xc3xa9xc3xa9n zit er in de afwijkende plaats in het menselijk lichaam: het hoofd.

  Dat leven van je voorouders kun je afspelen op je eigen lichaam.
  Wat je voorouders gezien hebben in hxc3xban tijd krijg je zelf anno 2007 ook te zien.
  En wat zij in hxc3xban tijd gezegd hebben ga jij zelf ook zeggen.
  Maakt niet uit in welke vreemde taal.
  De spieren van je tong en lippen past het Voorouder- en Kindgeheugen automatisch voor je aan om een perfecte uitspraak te realiseren.

  Als je zelf voorouders gehad hebt die in vervlogen tijden in dienst waren van staatsveiligheidsdiensten (geheime diensten) dan kun je te weten komen hoe die voorouders in hun tijd te werk gingen.
  En daar houden ze bij Gladio, de MIVD en talloze andere NAVO-organisaties wel van!

  Dergelijke nazaten moeten echter wel voldoen aan een speciale toets.
  En als je dan goed bevonden wordt, onderga je een speciale training.
  Die training duurt ongeveer 2 tot 3 weken om het Voorouder- en Kindgeheugen zodanig te activeren dat je de herinneringen zelf op kunt roepen.
  Het herinneren werkt ook als een computer: een soort van Google, maar dan veel intelligenter.
  Bovendien laat die computer je dingen zien waarvoor niet meteen een opdracht werd gegeven.
  Je stuurt dat geheugen overigens aan met het genereren van opdrachten in je verstand.
  Het Voorouder- en Kindgeheugen pikt de opdracht gewoon op en voert hem uit.
  Je hoeft na het genereren van die opdracht dus zelf verder niets te doen.
  Alleen even wachten.

  De training om dat Voorouder- en Kindgeheugen te activeren is uitzonderlijk raar en vooral heel simpel en gemakkelijk.
  Iedereen kan het!
  Alleen . . . hij is wel een beetje geheim.

  Het Kindgedeelte van het Voorouder- en Kindgeheugen slaat op kinderen die broer of zus waren van je voorouders en die altijd vxc3xb3xc3xb3rafgaand aan de geboorte van je voorouder zijn geboren.
  Ook van hen heb je hun levensgeschiedenis ter groote van 9 maanden te pakken. Omdat het altijd en alleen het leven van die oudere broers en zussen van je voorouders betreft voor zover zij nog in de baarmoeder zaten.
  Na de geboorte kan de moeder hun verdere leven niet meer doorgeven aan het kind van haar die jouw voorouder is geworden. Van de later geboren broers en zussen van je voorouders bezit je geen genetisch materiaal.

  Ja, en dan nog dat Gladio-verhaaltje van Peerke rudolf de Vries over ‘zijn’Galdio.

  Misschien toch maar gauw bij het oud vuil langs de straat zetten . . . ?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: