Dagboek van zaterdag 21 april

21 Apr

Teubenadrianaweb_2Adriana (‘Jaantje’) Teuben heeft in hoger beroep haar zaak verloren. Ze is in Trinidad veroordeeld tot een gevangenisstraf van negen jaar, waarvan ze er zes effectief zal moeten uitzitten. Ik ben afgelopen jaar, in november/december, bij haar geweest. Een collega uit Trinidad meldt het slechte nieuws. Adriana is van plan de zaak voor te leggen aan de Privy Council, een hoger rechtsorgaan waarvan ik niet weet hoe ik dat uit moet leggen omdat ik het zelf niet snap. Als er iemand is die er wel verstand van heeft, hoor ik het graag.

Adriana heeft de Panorama met het artikel over haar inmiddels ontvangen, zij het in gekuiste versie. Er stond een foto van een niet geheel geklede Ann Nicole Smith in het nummer, dat passeert niet ongeschonden de strenge ogen van de bewaaksters in de vrouwengevangenis.

Adriana was aangehouden met een koffer die voorzien was van een dubbele bodem, waarin drie kilo cocaxc3xafne was verstopt. Ze had de koffer een dag voor haar vertrek gekregen van een aardige taxichauffeur die zich een beetje over de alleenreizende Haagse had ontfermd. Wat er zich allemaal precies heeft afgespeeld is nog erg onduidelijk. De reportage staat hier

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: