De moord op Suzanne Wisman

31 Mar

Valtherdijk2web_1

Op vrijdag 22 juni 2007 staat voor de rechtbank in Assen Henk van D.(46) uit Nieuw Buinen terecht, voor de moord op de twaalfjarige Suzanne Wisman uit Tweede Exloxc3xabrmond. Dat gebeurde op dinsdag 12 december 2006. Ik bezocht de zitting om er voor Panorama een artikel over te maken, maar tijdens zo’n proces komt zoveel aan de orde dat niet in het beperkt aantal pagina’s van een blad past dat het mij geen bezwaar lijkt enkele fragmenten van het verhoor hier vast te publiceren.

Voorzitter van de rechtbank is mr. J.J. Schoemaker, de andere rechters zijn mr. J.A.A.M. van Veen (‘rechter2’) en mevrouw mr. M.C. Fuhler (‘rechter3’). Officier van justitie is mr. J.L. van den Broek.

Rechter: Op 12 december 2006 komt er via 112 een melding binnen dat er op de Valtherdijk het levenloos lichaam van een jong meisje is gevonden, ernstig verminkt. Een getuige heeft een witte camper gezien en ziet het lichaam. Diezelfde avond komt het bericht dat er een meisje is vermist: Suzanne Wisman. Ze was om zes uur vanaf de manege in Musselkanaal naar huis gegaan, aanvankelijk was het idee dat ze was aangereden. Op 13 december wordt haar fiets gevonden en begint het onderzoek.

LEES MEER

No Responses to “De moord op Suzanne Wisman”

 1. Mookie June 22, 2007 at 11:51 pm #

  eerste zin: 2007 ipv 2006

 2. Johannes June 23, 2007 at 4:03 pm #

  Ibuprofen ipv ibuprovin is een tamelijk onschuldige pijnstiller ga je echt niet dood aan!

 3. Erna June 26, 2007 at 1:18 pm #

  In combinatie met andere pillen zoals epilepsie pillen, kan het wel dodelijk zijn

 4. Campos February 22, 2008 at 3:37 pm #

  Wat is dit nu, ineens betalen voor deze site? Geef me daar eens een goede reden voor, voor mij reden deze site die ik bijna dagelijks bezocht uit mijn favorieten te halen. Zonde!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: