Dagboek van zaterdag 31 maart

31 Mar

Dinosoerel_1"De Surinaams/Nederlands crimineel Dino S. is gewoon de koning van de onderwereld. Hij is geen handlanger of lijfwacht van Holleeder, hij is de baas van Holleeder. Heel wat mensen begrijpen dat Holleeder-proces niet goed genoeg, is wel jammer dat alles zo verkeerd wordt begrepen, want Dino en Stanley zijn de twee bazen van de Holleeder-organisatie."

Aldus een reageerder, die zich ‘Jordaan’ noemt. Een eerder reactie:

"Zijn zus Orminda ("Minnie") is wel gearresteerd vanwege het Kolbak onderzoek maar Dino niet. Pas in November 2006 is er geprobeerd Dino S. te arresteren op een verjaardag van zijn zus. Aangezien hij niet kwam opdagen is dat niet gelukt. Hij is dus nog voortvluchtig."

Meer informatie over Dino S. staat op onore.web-log.nl, daar komt ook de foto van Dino vandaan.

                                                                  *******

EdmunddantesZou het toeval zijn dat op dit moment een toneelvoorstelling draait van ‘De graaf van Monte Cristo?’ Vast wel. Het is het ultieme wraakverhaal. Een wereldboek, van Alexander Dumas ook goed verfilmd (met Richard Chamberlain). Een man ( ‘Edmund Dantes’) die groot onrecht is aangedaan, rekent xc3xa9xc3xa9n voor xc3xa9xc3xa9n af met zijn vijanden. Veel films met Charles Bronson (‘Death Wish’) hebben dat thema ook.

Eigenlijk komt het steeds op hetzelfde neer: in het begin heb je begrip voor de man, gaandeweg wordt het wat ongemakkelijk: gaat dit niet een beetje te ver allemaal? En op het eind is de wraaklust bekoeld, maar staat iedereen met lege handen. Dat Marcel T., de moordenaar van Louis Sxc3xa9vxc3xa8ke, zichzelf presenteerde als Edmund Dantes, zegt wel veel over de man.

Wat ik niet helemaal begrijp: in verschillende media zijn geluiden te horen dat de politie de man al veel eerder had moeten oppakken. Dat had inderdaad gekund, als de club rond het slachtoffer wat meer had meegewerkt. Als iedereen gewoon de namen had genoemd van de mensen uit het verleden die een appeltje te schillen hadden met Sxc3xa9vxc3xa8ke, was deze naam natuurlijk na een paar weken al boven komen drijven, maar ik durf er (een klein beetje) vergif op in te nemen dat dit niet is gebeurd. Naar buiten toe vormden de vrienden en familieleden een hechte clan, op het pathetische af. De vuile was mocht niet naar buiten, krakers zijn allemaal solidair en er is helemaal geen ruzie. Wel een grote bek opzetten en de politie van alles en nog wat verwijten, maar de informatie die elke normale burger aan de politie zou verstrekken stiekem achterhouden.

Ik word daar een beetje misselijk van. Misschien vermoedden ze al zoiets. Dit is natuurlijk het ergste scenario dat je kon bedenken: een ordinaire ruzie in de kraakbeweging. Het was zoveel beter geweest als er een complot achter had gezeten. De vastgoedmaffia, de Staat of weet ik wat voor radicale rechtse groepering. Deze kogel kwam van links en dat past niet in Nijmeegse straatjes.

                                                             ******

HolleedercoverOok voor wie redelijk op de hoogte is met de Holleeder-affaire is het ‘Handboek Holleeder’ toch nog aardig interessant, al lezend kom je allerlei dingen tegen die je (ik) nog niet wist of was vergeten. Als je een keer goed ingevoerd bent in zo’n zaak, zoals Marian Husken en Harry Lensink, dan komt er meer informatie naar je toe. Op de website van Vrij Nederland (www.vn.nl) staat nu een groot deel van de kluisverklaringen die Bram Zeegers heeft afgelegd.

Ik krijg overigens veel reacties van collega’s die schande spreken van het interview dat Zeegers gaf aan NRC Handelsblad. In ruil voor de primeur mocht hij zijn vieze straatje bijna helemaal schoonpraten. Wie niet beter wist, zou er nog intrappen ook. Met journalistiek heeft dit allemaal natuurlijk niks te maken, maar dat hadden de gesprekken van Prins Bernhard met de schoothondjes van de Volkskrant ook niet. Soms gelden er even andere regels. In het geval Zeegers was een iets kritischer benadering wenselijk geweest, laten we ‘t daar maar op houden.    

 

No Responses to “Dagboek van zaterdag 31 maart”

 1. gertjan March 31, 2007 at 1:29 pm #

  leuke webmaster is dat zeg, om iemands z’n bericht in het openbaar te plaatsen. en nogal twee berichten van twee verschillende mensen, kom op zeg, dit kan gewoon niet, pricacy is pricacy klaar.

 2. gertjan March 31, 2007 at 1:34 pm #

  leuke webmaster is dat zeg, om iemands z’n bericht in het openbaar te plaatsen. en nogal twee berichten van twee verschillende mensen, kom op zeg, dit kan gewoon niet, privacy is privacy klaar.

  ”het eerste bericht was fout getypt”

  Beste Gertjan,

  waar gaat dit over?

  Hendrik Jan

 3. gertjan March 31, 2007 at 2:36 pm #

  waar dit over gaat?, dit gaat over het privacy ontmaskeren van een persoon. jij plaats gewoon vrij en blij het berichtje over dino wat afkomstig is van twee verschillende bronnen. ik heb geen flauw idexc3xa9 wat je met dit nieuwsbericht wil bereiken, maar de vraag is nou aan jou, ”waar gaat dit over??” (over ontmaskeren? of over wat anders).

  Beste Gertjan,

  Volgende week begint het proces tegen Willem Holleeder. Wat de reageerder schrijft lijkt mij wel een relevante opmerking. Ik heb zelf nog de gewoonte de (meeste) mensen niet met hun achternaam te vermelden, dat gebeurt wel op de site waar ik naar verwijs. Dat komt wat schijnheilig over misschien, maar ik houd me toch een beetje aan die journalistieke regel. Met privacy heeft het niet veel te maken, de achternamen van Dino en Stanley worden in vrijwel alle boeken voluit geschreven. Dat deze twee heren meer aan de touwtjes trekken dan Holleeder is overigens geen nieuwe opvatting.

  Hendrik Jan

 4. EJB March 31, 2007 at 3:48 pm #

  @Gertjan
  Die 2e quote is dacht ik van mij. Tast ik daar iemands “privacy” mee aan? Dan doen kranten niets anders.. En of Dino S. nou wel of niet hoger in de hierarchie staat dan Holleeder kan ik niet beoordelen. Dat moet je de schrijver van de eerste quote, of Hendrik-Jan maar eens vragen.

  Overigens wordt Dino S. voor zover ik weet nog steeds niet gezocht ivm “de Holleeder zaak”, maar was de mislukte arrestatie voor een andere zaak. Zie ook het artikel op de onore site.

  Vraag blijft waarom Dino S. en Stanley H. niet gezocht worden in de Kolbak zaak. In de “achterbank gesprekken” worden ze toch veelvuldig genoemd. Maar er zal wel te weinig bewijs zijn om ze rechtstreeks aan de afpersingen te linken en blijkbaar acht justitie het weinig zinvol om de heren eens te horen.

 5. ? April 1, 2007 at 10:14 am #

  Dino en Stanley bepalen alles in de onderwereld. Je hebt naast hun ook nog de indische crimineel Greg R. die ze meestal bijstaat bij bepaalde dingen, soms vindt ik ‘t zo vreemd dat sommige mensen niet in willen zien dat er maar twee echte bazen bestaan, eigenlijk drie (Greg R.), maar goed dat doet er niet toe.

 6. Ton Biesemaat April 2, 2007 at 8:42 am #

  Ik mis de feiten waarop de mening van HJK over de moord op Seveke is gebaseerd.

 7. dewaarheid April 2, 2007 at 12:49 pm #

  Willem Endstra: ”Dat is geen andere, dat is gewoon Klaas Bruisnma van heel vroeger en daarna is Sam en John
  en nu is hij het. Dino. Dat is gewoon de man”.

  Willem Endstra: ”En hij is dus samen met Dino. Maar Dino, nogmaals, dat is dus gewoon de koning van de onderwereld.
  Ik weet niet wat jullie ervan denken, maar ik weet dat het zo is”.

 8. EJB April 2, 2007 at 10:42 pm #

  Dino de “Bruinsma van vroeger”.

  Zou het echt? Ten eerste kun je er twijfels bij zetten of er uberhaupt een strakke hierarchie in de misdaadwereld is. Tot nu toe lijkt daar weinig bewijs voor in Nederland. Het is een kleine cirkel die in wisselende samenstelling elkaar bestrijdt of samenwerkt.

  Dino zal ongetwijfeld een “grote” zijn. Maar groter dan Hillis of Holleeder? Waarop is dat dan gebaseerd?
  En dat geldt net zo goed voor Greg R. De beste man schijnt een behoorlijk groot deel van zijn leven achter de tralies gesleten te hebben. Doe je toch iets verkeerd als “Godfather” zijnde. Plat gezegd komt het bij mij over dat hij een (wellicht hogere) onderknuppel van Holleeder en co. is die een bestelde liquidatie verprutst heeft (vd Bijl). Althans, de mensen die voor hem werken dan.

 9. Anoniem April 2, 2007 at 11:08 pm #

  Ach ja, sommige mensen praten maar wat joh. dino is gewoon de man (”koning”), dat weet iedereen maar dat willen ze niet inzien, ‘t zal vast wel te maken hebben met z’n afkomst he, want dino is een halfbloed weetje wel, dat wekt altijd een beetje haat en jaloezie op in dit land.

  ”De Bruintjes komen Harder!”

 10. Ra October 11, 2007 at 12:29 am #

  is dino s nou surinaams of yugo?
  dat is erg onduidelijk

 11. jim October 11, 2007 at 9:12 am #

  dino is half surinaams

 12. ? November 12, 2007 at 12:12 pm #

  Hij is volgens mij inderdaad een halfbloed… maar ik weet niet zeker of hij een Nederlandse moeder had/heeft want ik hoorde dat zijn moeder een blonde vrouw is/was uit Amsterdam, maar ja, het kan net zo goed ook een blonde vrouw zijn als die Servische actrice ”Tatjana Simic” (tv serie-flodders). Zijn vader is/was een Surinamer die voor een korte tijd in Amsterdam verbleef. Er kan een mogelijkheid zijn dat die Dino Surinaams/Servisch is.

  Beste vraagteken,

  ik heb xc3xa9xc3xa9n zin weggehaald.

  Hendrik Jan

 13. Anonymous June 7, 2008 at 9:49 pm #

  @Gertjan
  Die 2e quote is dacht ik van mij. Tast ik daar iemands “privacy” mee aan? Dan doen kranten niets anders.. En of Dino S. nou wel of niet hoger in de hierarchie staat dan Holleeder kan ik niet beoordelen. Dat moet je de schrijver van de eerste quote, of Hendrik-Jan maar eens vragen.

  Overigens wordt Dino S. voor zover ik weet nog steeds niet gezocht ivm “de Holleeder zaak”, maar was de mislukte arrestatie voor een andere zaak. Zie ook het artikel op de onore site.

  Vraag blijft waarom Dino S. en Stanley H. niet gezocht worden in de Kolbak zaak. In de “achterbank gesprekken” worden ze toch veelvuldig genoemd. Maar er zal wel te weinig bewijs zijn om ze rechtstreeks aan de afpersingen te linken en blijkbaar acht justitie het weinig zinvol om de heren eens te horen.

  Geplaatst door: EJB | 31 maart 2007 om 15:48

 14. Mocro October 23, 2009 at 3:24 pm #

  dino soerel,holleeder etc en alle vermoedelijke criminelen deze mensen zijn niet zomaar criminelen geworden ,het komt door deze verharde maatschappij kijk naar afab en dsb abn amro etc wat naar voren is gekomen deze banken hebben ook gezinnen kapot gemaakt waardoor gezinnen op straat zijn gekomen wat gebeurd met de kinderen van die gezinnen die groeien op met wrok en haat worden of criminelen,junks of psychopaten zo gaat het 1maal. familie soerel,holleeder etc moeten gewoon met rust gelaten worden als ze wat verkeerds hebben gedaan dan worden ze wel gestraft maar ga niet als een gek zomaar geruchten verkondigen.
  Alleen de waarheid duurt het langst.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: