Dagboek van vrijdag 30 maart

30 Mar

(voor degenen die hier terechtkomen via de link het hetvrijevolk: dit bericht staat geactualiseerd op de pagina van maandag 19 november, klik hier)

Hrchner1b

Tik op google de naam Robert Hxc3xb6rchner in en je raakt me toch verzeild in een verhaal van onrecht, onschuld en vechten tegen justitie, het is bij de beesten af. Veel mensen zullen het zich ook nog wel herinneren van een dramatische uitzending van Peter R. de Vries. Robert en zijn partner Annelies Pijnenborg raakten verzeild in een nachtmerrie: het ooit zo succesvolle ondernemersechtpaar werd onverwacht spil in een politieonderzoek naar een internationale xtc-bende, door een loods die nog op hun naam stond en waar de nieuwe huurder stoute dingen in uitspookte. De Deventer Moordzaak is er niks bij en ook de Onschuld van Schiermonnikoog, Renxc3xa9e Lancee, bemoeide zich ermee.

Wat hoor ik nu?

Robert H. staat op het punt te worden uitgeleverd naar Polen, op verdenking van betrokkenheid bij een grote hennepkwekerij. Terwijl hij al heel ver was met een schadeclaim in Nederland. Hij was door het Gerechtshof in Den Bosch ook vrijgesproken.

Nu zou je kunnen denken aan een laatste truc van justitie, dat men het niet kon verkroppen dat ze hun ongelijk hadden moeten toegeven. Of dat Robert H. wel altijd echt onschuldig is geweest, maar dat hij misschien later xe2x80″ uit nood xe2x80″ toch maar in de wietkwekerij is gegaan. Je moet toch wat, als justitie je leven zo kapotgemaakt heeft.

Wie moet je geloven?

Het is altijd lastig. Mijn zegsman kent Robert H. en zijn milieu heel erg goed. Hij en zijn vrienden waren verbijsterd door de uitzending van Peter de Vries, in mei 2004. Volgens hen wist Robert H. drommels goed waar hij mee bezig was, hij hield iedereen voor de gek met zijn onschuldige praatjes en iedereen, van Telegraaf tot Televisie, trapte erin. Ze zouden De Vries ook op de hoogte hebben gesteld, maar die had de uitzending toen al achter de rug en bleef erbij dat het om een authentiek verhaal ging. Volgens de xe2x80x98vriendenxe2x80x99 zou Annelies overigens de kwade genius en drijvende kracht achter het geheel zijn.

Ik kan me niet herinneren dat De Vries later nog veel aandacht aan de zaak heeft besteed, maar daar kan ik me best in vergissen. Op zijn site staat het in elk geval niet bij de dossiers op alfabetische volgorde, ik vond het dankzij google, bij de aankondiging van een programma

Ik heb Peter de Vries gebeld, die bevestigde dat er een uitleveringsverzoek van Polen ligt, maar volgens hem is dat niet erg onderbouwd, meer xe2x80x98van horen zeggenxe2x80x99. Voorzover hij het paar kent gelooft hij dat ze de waarheid spreken. Van signalen dat er iets niet deugde, kan hij zich niets herinneren. Dat hij geen aandacht meer aan de zaak zou besteden, klopt ook niet, hij is toevallig al bezig met een follow-up.

Tja, wat is waar. "Afgaand op veel post die onze redactie ontvangt, zou je bijna denken dat onterechte beschuldigingen meer regel dan uitzondering zijn. Maar meestal blijkt dan bij nader onderzoek dat de verdenking toch niet zo onverwacht of onterecht was als de schrijver wil doen geloven. Maar er zijn natuurlijk uitzonderingen die de regel bevestigen. Zoals blijkt uit het verhaal van Robert en Annelies."

Schrijft Peter de Vries.

Is dit echt een uitzondering, of is er toch iets aan de hand? Ik heb de wijsheid niet in pacht, ik ken de zaak verder niet, ik weet alleen wie mijn bron is. Wie zich wil laten overtuigen van de onschuld van het Brabantse paar, verwijs ik naar het artikel van Peter de Vries en naar deze link

                                                           *******

Seveke3180_2Dat de moord op Louis Sxc3xa9vxc3xa8ke een wraakactie was, stond daags na de aanhouding van Mark T. al in de Gelderlander. Ik heb dat toen ook gemeld, maar het duurde toch nog twee dagen voor de andere kranten ermee kwamen. Waar het precies om ging, zag ik nog niet in een krant. Mark T. woonde destijds met twee anderen in een pand in de Nijmeegse ‘benedenstad’, de naam van het pand was Villa Crisis, of zoiets, in elk geval iets met crisis. De eigenaar van het pand wilde 40.000 gulden betalen als de krakers vrijwillig zouden vertrekken.

Mark, (bankovervaller in de dop ) had hier wel oren naar, maar Louis stak er een stokje voor en gebood de krakers zich niet voor geld te laten afbrengen van hun principes. Hierdoor zou de eerste wrevel zijn ontstaan. "Louis kon mensen maken en breken. Als hij iemand een verrader achtte dan was het ook zo. Zie het verhaal over Dave Nobel (marteling) na de ontruiming van Marixc3xabnburcht. Mark werd afgeserveerd als infiltrant en verrader, terwijl hij door zijn heftige acties misschien juist wel zijn nek had uitgestoken voor ‘de beweging’.

Als druppel die de emmer deed overlopen stond er twee weken voor de liquidatie een stuk van de hand van Louis in NRC Handelsblad waarin werd gerept over de inzet van criminele burger-infiltranten die bomaanslagen pleegden voor geheime diensten om ongewenste groeperingen in discrediet te brengen.Mark ( Edmund Dantes uit ‘De Graaf van Monte Christo’ ) werd hierdoor wellicht getriggerd om niet langer te wachten met zijn laatste oordeel."

Ik geef het maar even door. Het stuk uit NRC staat hier

5 Responses to “Dagboek van vrijdag 30 maart”

 1. Ton Biesemaat March 30, 2007 at 10:17 am #

  Beste HJK,

  “Louis kon mensen maken en breken. Als hij iemand een verrader achtte dan was het ook zo.”

  Heb je ook alle publicaties van hem bestudeerd? Dan komt naar voren zeer gedegen, professionele contraspionage. Strookt helemaal niet met zo maar iemand tot verrader betitelen.

 2. Mookie March 30, 2007 at 10:46 am #

  Ojeetje…..

 3. Sara March 30, 2007 at 11:56 am #

  iemand een verrader achten kan toch ook na gedegen en professionele contra-spionage?
  Wat is nou het probleem?

 4. kidtwist.web-log.nl March 30, 2007 at 12:34 pm #

  Mijn complimenten voor je site.

 5. Joop March 30, 2007 at 4:54 pm #

  BREAKING NEWS over Seveke

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: