Dagboek van donderdag 29 maart

29 Mar

Meijering

Opschudding bij de rechtbank in Rotterdam: Adxc3xa8le van der Plas en Nico Meijering, advocaten van Mink Kok, willen de rechtbank wraken. Ze vroegen om opheffing van de voorlopige hechtenis van hun clixc3xabnt, de rechter zei dat hij daar nu niet over wilde beslissen waarop met name Meijering uit zijn vel sprong. Morgenvroeg wordt het wrakingsverzoek behandeld. Als het wordt gehonoreerd, betekent het nog meer tijdverlies, het is de vraag of iemand daarop zit te wachten in deze toch al zo slepende affaire, maar volgens Adxc3xa8le van der Plas die ik hierover zojuist even sprak was er geen andere keus: hun clixc3xabnt is het vertrouwen in deze rechters geheel en al kwijtgeraakt, men wenste de toelichting die Meijering wilde geven niet eens aan te horen.

                                                                   *****

Een googelende bezoeker heeft ontdekt dat er twee dagen na de moord op Sxc3xa9vxc3xa8ke een bankoverval is geweest in Leiden, op 17 november 2005. Het bericht staat hier  Zou onze vriend Martin T., over wiens achternaam enige onduidelijkheid is, dit ook op zijn geweten hebben?

                                                                  *******

De onstuimige groei van de SP is goed te verklaren: Jan Marijnissen en zijn club nemen het op voor de gewone man (inderdaad, man) die te dom is om zelf voor de duvel te dansen. Nu komt men in het geweer tegen de datingprogramma’s van RTL: als je ‘s nachts een sms’je naar een leuke dame stuurt, krijg je niet echt die juffrouw aan de lijn. Het is net als met de belspelletjes: wie zo dom is daar in te trappen, verdient niet beter.

                                                                ******

Nedimimac2_3Ik sprak gisteren Nico Meijering even over zijn clixc3xabnt Ozgur O., die verdacht wordt van betrokkenheid bij de liquidatie van Willem Endstra. Volgens Meijering is zijn clixc3xabnt onschuldig. Nu zegt een advocaat dat wel vaker, maar ik ben wel erg benieuwd naar het aanvullend bewijs. De Telegraaf meldde gisteren dat een van de andere betrokkenen, Cleon Preston D., nauw bevriend is met de dochter van een geliquideerde crimineel. Inmiddels hoor ik dat het zou gaan om de dochter van Nedim Imac, de Amsterdamse zakenman en voorzitter van Txc3xbcrkiyemspor. Dat verklaart wel iets: deze Cleon uit Almere is een Surinamer, de andere verdachten zijn Turks.

                                                               ******** 

Van enige connectie tussen Imac en Willem Holleeder is mij nooit iets gebleken, wel kom ik vandaag opmerkelijk vaak de naam van Papa Mike tegen: in het boek van Marian Husken en Harry Lensink (‘Handboek Holleeder’) en in Nieuwe Revu, dat een reportage heeft over John Wijsmxc3xbcller. Papa Mike, die wij kennen van het verhaal Papa Mike en de zaak Hoorn-Brandeis, wordt afgeschilderd als een ‘beruchte Apeldoornse crimineel’ die zich bezighoudt met het afpersen van zakenmensen. Volgens het boek beheert hij een ‘scrupuleus incassobureau’. Hij zou in opdracht van Wijsmuller hebben geprobeerd de Apeldoornse zakenman Hans Lammers een bedrag van 16.000 euro af te persen.

                                                                       ********

Melanieportretweb_8Peter H., de moordenaar van Melanie Sijbers uit Geldrop, is veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijftien jaar plus tbs. Dat is drie jaar minder dan de gexc3xabiste achttien, maar nog altijd fors. De rechter vindt dat de man nooit meer vrij mag komen. Daar zal de familie het ongetwijfeld mee eens zijn. Ik vind het zelf nog steeds onbegrijpelijk dat H. tot moord is overgegaan. Uit wat hij er zelf over vertelt, was Melanie niet van plan naar de politie te gaan, ze gedroeg zich niet hysterisch, hij had een redelijke kans gehad ermee weg te komen. Wie het nog eens wil nalezen: het verslag van het proces staat hier

                                                *******

Lensink2Gisteren een dagje op pad. Eerst naar het proces tegen Mink Kok, in Rotterdam. Ik viel met de neus in de boter, advocate Adxc3xa8le van der Plas haalde net een cruciaal artikel uit Nieuwe Revu aan. Van mij. Al moet ik zeggen dat er wel een foutje in stond, daar ging het nou net om. Kom ik later op terug.

Nico Meijering, de andere advocaat van Mink, was nogal verbolgen over de foto van zijn andere clixc3xabnt Ozgur O. uit Alkmaar, verdacht van betrokkenheid bij de moord op Willem Endstra. Hij prijkte pontificaal op menig voorpagina, gezeten in een auto, bij aankomst bij de Bunker.. Daar heeft Meijering wel een punt: de drie verdachten worden wel erg voor de leeuwen gegooid, op basis van moeilijk te controleren aanwijzingen. Ze worden zogenaamd superbeveiligd, maar als je er zo’n foto van kan maken, kun je met een geweer ook leuke dingen doen. Op z’n minst had justitie ervoor moeten zorgen dat deze foto niet gemaakt had kunnen worden. Of is dit tactiek: criminaliseren?

Uiteraa
rd was Marian Husken, van Vrij Nederland, ook bij de zitting in Rotterdam, ze volgt de zaak tegen Mink Kok op de voeter dan ik. We hadden het even over het nieuwe boek van haar en Harry Lensink, ‘Handboek Holleeder. Wie is wie in de rechtszaak van de eeuw’. Het boek zou om vijf uur in Amsterdam worden gepresenteerd en omdat mijn programma dankzij de Sxc3xa9vxc3xa8ke-zaak anders liep dan verwacht, heb ik dat maar even in mijn schema gepast. Op de foto staat VN-hoofdredacteur Emile Fallaux met Harry Lensink en Marian Husken.
Er waren voor mij niet veel bekenden, ik zit niet zo in de VN, maar ik herkende de VN-tycoon Rinus Ferdinandusse, oud-hoofdredacteur Mark Koster van Nieuwe Revu was er en Wim van de Pol (zie ook zijn website: www.onderwereldblog.nl).

Sevekemartin1

Sevekecomp

Naar de moordenaar van Sxc3xa9vxc3xa8ke liepen de hele dag door wat lijntjes, eentje die heel interessant leek bleek helaas dood te lopen. Heb je soms. Inmiddels lijkt het erop dat de moord op Sxc3xa9vxc3xa8ke niks met complotten te maken heeft, het zou een banale wraakactie zijn van crimineel Martin T. die in de jaren negentig door Louis uit de kraakgemeenschap was gezet. Zal vast iets met de criminele activiteiten van de man te maken hebben gehad. Ik hoorde de naam van een andere beruchte bankoverovervaller, Eric-Jan Quakkelsteijn, ook nog even langskomen. Zou het wapen geleverd kunnen hebben, of ze kennen elkaar beroepshalve goed. Hoe is het met hem? Straks meer.

De destijds door de politie verstrekte compositietekening van de dader komt overigens wel aardig in de richting, al blijft het lastig om aan de hand daarvan iemand te herkennen. Ik ben over het algemeen niet zo complimenteus richting politie. Er gaat nogal eens wat mis en daar hoor je meer over dan wanneer het goed gaat, maar in deze zaak lijkt mij – achteraf – dat het opsporingsteam het prima heeft gedaan. Volgens de kranten is de moord ‘bij toeval’ opgelost. Dat is iets te makkelijk, het was wel degelijk een kwestie van goed opletten. Ik ben wel benieuwd of de naam van deze Martin al eens eerder is gevallen in het onderzoek. Ik neem aan dat iedereen die ooit onenigheid met Sxc3xa9vxc3xa8ke heeft gehad, tegen het licht is gehouden. Hij moet daar bij hebben gezeten, zou je zeggen.   

No Responses to “Dagboek van donderdag 29 maart”

 1. Amstelman March 29, 2007 at 11:37 am #

  De turken en de surinamers proberen de onderwereld over te nemen. Henk Rommy is achter de tralies voor 20jaar, en dhr dino heeft zijn plek alvast overgenomen. Laten we eens kijken wie de volgende opvolgers zijn van de turken en de surinamers.

  ”Ozgur O. en Ali N.”
  ”Dwight S. en Cleon D.” zouden hun de opvolgers zijn??

 2. RF March 29, 2007 at 12:40 pm #

  Dachten wij inmiddels van onze “vrienden” van Drijfzand goed begrepen te hebben dat Sidney Brandeis en zijn compagnons door een oplichter in de val te zijn gelokt. Dat deze oplichter een valse aangifte zou hebben gedaan en daardoor drie man onschuldig in de gevangenis hebben gezeten. Mylene de la Haye nam het in de Panorama tot twee keer toe stevig voor de heren op. Volgens Mylene de la Haye zouden de heren slechts een beheerst gesprek met de vermeende oplichter hebben gehad en was er van afpersing geen sprake geweest… Maar wat blijkt? Exc3xa9n van de drie, Papa Mike, komt voor in de meest spraakmakende rechtszaak van Nederland! Het blijkt verder dat Papa Mike een vriend is van Mylene de la Haye en heeft de Apeldoorner een figurantenrol van krachtpatser gehad in een uitzending van Peter R. de Vries. Dus eigenlijk gaan Sidney Brandeis en zijn kruisbestuivertje Mylene de la Haye nou heel erg hard op hun bek. Of heb je xc3–zdan Tekcandan 500 euri betaald voor zijn diensten, Sidney? Rapidfire ruikt rattenstreken!

 3. henk March 29, 2007 at 12:50 pm #

  ik heb met ‘scrupuleus incassobureau’ papa mike vast gezeten en toen was meneer niet zo dapper.
  een blaaskaak en een anabolenkabouter dat is ie!

 4. tovak March 29, 2007 at 3:13 pm #

  In de categorie trivia: Op het internet zwerft ook iets over de manier waarop de verdachte zijn bankovervallen pleegde. Ik heb hierop wat gegoogeld en zag dat hij daags na de moord een bank in Leiden overvallen heeft.

  http://www.sleutelstad.nl/cgi-bin/news/gen1.pl?action=artikel&id=7559

 5. tovak March 29, 2007 at 4:13 pm #

  Dan nog een aanvulling: de wijze waarop hij de overvallen pleegde werd volgens mij beschreven in het Spaanse persbericht over de arrestatie. Dit staat -volgens mij- in vertaalde versie op de site van tweevandaag.

  Toen ik over de dader vernam dat het een kraker/overvaller was, kwam als eerste in mij op dat Seveke hem wellicht als dader van overvallen herkend had en hierover tegen hem iets had gezegd. Maar volgens mij hebben deze overvallen Opsporing Verzocht niet gehaald.

  http://www.tweevandaag.nl/index.php?module=PX_Story&func=view&cid=2&sid=31887

 6. K.Hakvoort March 30, 2007 at 1:30 am #

  Na de moord schijnt hij inderdaad een paar keer Opsporing Verzocht gehaald te hebben

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: