Dagboek van zondag 25 maart

25 Mar

Bullens1180_1

Vrij Nederland heeft deze week een boeiende en uitermate goede reportage over professor Ruud Bullens, die zo in opspraak raakte door de Schiedamse parkmoord. Ik heb daar ook vaker over geschreven, vooral zijn hardnekkige weigering om excuus aan te bieden en toe te geven dat hij fout zat, stoorde mij. Juist van een gedragswetenschapper zou je verwachten dat hij weet hoe je je moet gedragen. Als je het verhaal in VN leest begrijp je waarom hij dat nooit heeft gedaan en ook niet zal doen.

Hij is betrokken geweest bij veel meer affaires, op uiterst negatieve wijze (Bolderkar, zaak Lancxc3xa9e, te veel om op te noemen). De man is onverbeterlijk, dat is wel duidelijk, maar wat veel schrijnender is: waarom werd hij ondanks de negatieve signalen toch steeds weer ingeschakeld door het Openbaar Ministerie?

De vraag is overigens gemakkelijk te beantwoorden: omdat de meeste officieren van justitie willen scoren en een zaak ‘rond’ willen krijgen. Dan had je aan Bullens een goeie: hij geloofde de verhalen van kinderen over incest en misbruik blindelings en dat past precies in de kraam van een officier die iemand veroordeeld moet krijgen – om zelf weer een trapje hoger te komen. Want uiteindelijk draait het daar vooral om. Als je niet scoort, blijf je zitten waar je zit.

Mijn eerdere stukjes over de affaire Bullens dateren van 21 juni en 31 oktober

No Responses to “Dagboek van zondag 25 maart”

 1. henk March 25, 2007 at 2:15 pm #

  dit soort onderkruipsels zijn de ware criminelen officieren en hun meelopers politie agentjes incl …………
  vraag me af wanneer dit eens bestraft word ik denk nooit houden mekaar de hand boven het hoofd

 2. Laddertje March 25, 2007 at 5:35 pm #

  Weerzinwekkende vent, die Bulletje. De Rijks Recherche zit trouwens ook vol van dit soort arrogantzakken op pootjes.

 3. W March 25, 2007 at 7:52 pm #

  Het zoveelste bewijs dat Nederland een bananenrepubliek is. Eigenlijk zou dat soort crimineel gedrag eens aangepakt moeten worden.

 4. Zucht April 4, 2007 at 4:59 pm #

  Professor Bullens gelooft verhalen van misbruik niet bindelings. Ik zou eerst een goed onderzoek doen voordat je iets roept Hendrik Jan!

 5. eric March 10, 2008 at 10:42 am #

  De Bolderkar was een goed voorbeeld hoe ze daar grove fouten hebben gemaakt en waar 14 ouders werden beschuldigd van incest en de Tweede Kamer opdracht gaf om het zo snel mogelijk af te handelen omdat ze wisten dat ze goed fout zaten. Maar ‘sorry we hebben een fout gemaakt’ zeiden ze niet, nee we werden als een hond op straat gegooid.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: