Dagboek van donderdag 22 maart

22 Mar

En dan ben je toch al bijna van plan het bestand te installeren. Officieel logo van ABN/Amro, logisch lijkend mailadres. Het eerste wat me wel opviel was het taalgebruik, en taal- of tikfouten. En dat outlook-express de bijlage niet wilde openen. Lees eens mee:

Geachte gebruiker!

Onze bank houdt regelmatig toezicht over de laatste vorderingen ter tegenstrijding van netpiraten en treft steeds preventiemaatregelen om zijn klanten tegen opscheppers te beschermen. Een groep vakmensen op het gebied van computerveiligheid is te weten gekomen van een grove fout in het protocol SSL, die door een hacker kan worden gebruikt om toegang te krijgen tot uw bankrekening.

Vanaf morgen wordt er in het toegangsysteem tot klantenrekeningen een nieuw protocol SSL3 in gebruik genomen, dat op het huidige moment als het meest veilig wordt beschouwd. De klanten die gebruik maken van Internet-browsers zonder SSL3 kunnen dus geen toegang krijgen tot hun bankrekeningen via het Intenet.

U dient uw browser te vernieuwen. Onze vakmensen hebben de vernieuwingen voor alle browsertypexe2x80x99s uitgewerkt. De vernieuwing is aan deze brief bijgelegd. U hoeft de programma-module gewoon te starten en de vernieuwing wordt automatisch opgeslagen.

De programmamodule ms_ssl3_upd.exe is bijgelegd.

Bedankt voor uw ondersteuning en wij hopen verder met u samen te werken."

Tot zover de mail. Inmiddels heeft de bank al actie ondernomen, het is inderdaad een nep-mail. Maar wat mij verbaasde is dat ik er toch nog bijna ingetrapt was.

                                                           *********

Hasjantwerpen4web_1Brutale mensen hebben de halve wereld, of ze reizen erheen. Het is in Nederland niet erg opgevallen, maar eind februari is er in Antwerpen de grootste drugsvangst gedaan in de Belgische geschiedenis. Het brein is de Nederlander Paul M. en wat hoor ik? De boef en zijn kornuiten hebben een veilig heenkomen weten te vinden naar xe2x80″ uitgerekend xe2x80″ Thailand! Ik moet ze haast zijn tegengekomen! Ze schijnen zich daar nogal op hun gemak te voelen, want ze stuurden een vakantiefoto van zichzelf naar het opsporingsteam in Antwerpen met xe2x80x98Groeten uit Thailandxe2x80x99.

Er zitten heel wat Nederlanders in het Thaise, dus mocht iemand Paul M., Koen van S. en Pedro N.G. spreken, vraag of ze even contact met mij opnemen. Als ze in zijn voor een goed gesprek ben ik eventueel bereid opnieuw naar Thailand af te reizen, maar zoxe2x80x99n vaart zal het niet lopen, denk ik. De politie gaat ervan uit dat de heren niet in Thailand zitten, maar dat de foto bedoeld was om de speurders op een dwaalspoor te brengen.

Hasjantwerpen8webHet gaat wel om een mega-vangst: 45 ton hasj met een straatwaarde van 225 miljoen euro, afkomstig uit Marokko, vermoedelijk bestemd voor de Nederlandse markt. De drugs zaten verstopt in metalen cilinders tussen een partij schroot uit Turkije. Dat was wat de douane argwanend had gemaakt: wat moeten ze in Nederland of Belgixc3xab met tien containers oud roest? Met een speciale scan werd het hele zaakje onder de loep genomen.

Op 8 maart volgde er een tweede grote vangst, ook tussen schroot: 108 kilo heroxc3xafne met een straatwaarde van zoxe2x80x99n 2 miljoen euro. Of er behalve het schroot verband tussen beide zaken is, wordt nog onderzocht.

Deze week hadden Paul M. en zijn handlangers Koen en Pedro voor de rechtbank moeten staan voor een andere grote drugszaak: vorig jaar probeerde xe2x80x98de bende van Paul M.xe2x80x99 tweehonderd kilo cocaxc3xafnepasta de haven binnen te smokkelen. De drugs zaten verstopt in uitgeholde boomstammen. Vreemd genoeg waren ze niet bij de zitting aanwezig. De vraag is: hebben de jongens nog wel geld over? Drie zulke grote zeperds achter elkaar, daar wordt de boekhouder niet blij van. Of zit er een mol in de bende?

No Responses to “Dagboek van donderdag 22 maart”

 1. Harry Bartelds March 22, 2007 at 10:45 am #

  Brutale mensen hebben de halve wereld , bescheiden mensen hebben dan altijd nog de andere helft!

  Harry

 2. De MOL March 22, 2007 at 4:23 pm #

  Nieuws!!

  De openbare aanklager in Antwerpen heeft woensdag 13 jaar cel gexc3xabist tegen de voortvluchtige Koen Van S(taay) voor zijn rol in een onderschept xtc-transport van 3 miljoen tabletten.

  De openbare aanklager heeft donderdag in een tweede drugszaak, over het transport van 200 kilo cocaxc3xafnepasta, bijkomend nog eens 7 jaar cel gevraagd tegen dezelfde Koen Van S(taay).

  Tegen de voortvluchtige Paul M(eyer), het hoofd van de organisatie, heeft het OM in Antwerpen 8 jaar cel gexc3xabist in dezelfde cokezaak

  Tegen de voortvluchtige Pedro N(ovia) G(arcia) heeft het OM 5 jaar cel gevraagd in de cokezaak.

  Bovenvernoemd drietal wordt beschouwd als hoofdverdachten achter het megatransport van 45 ton hasj en de 108 kg heroine die een maand geleden in Antwerpen werden onderschept.

  Dat dit ondergedoken groepje vanuit Thailand een foto van zichzelf naar de drugsrecherche van Antwerpen heeft gestuurd, heeft als een rode lap op een stier gewerkt. De politie zou zelfs een beloning uitloven voor de tip die leidt tot de arrestatie van de voortvluchtige groepering.

  Go Hendrik, Go!!!

 3. HJK fan March 22, 2007 at 5:38 pm #

  En iemand die in de oudste truc op het www trapt kan zichzelf geen misdaadjournalist noemen……

 4. Servator March 22, 2007 at 7:29 pm #

  En een agent waarbij wordt ingebroken mag zich ook geen agent meer noemen? Wat een kul.

  Maar er is een simpele stelregel; als er iets belangrijks is, ontvang je _geen_ mail van je bank. Dan sturen ze wel een brief. En software updates hoef je al helemaal nooit van ze te verwachten.

 5. merel March 22, 2007 at 11:05 pm #

  Zet inderdaad de reputatie van onze digitale speurneus in een raar daglicht….

 6. Moi March 23, 2007 at 1:11 am #

  Ik vind het bewonderenswaardig dat HJK zich zo kwetsbaar op durft te stellen door te zeggen dat hij er bijna instonk!! Menigeen zal anders reageren op die mail en zeggen “ik had het direct door”. En daarbij er zijn nog altijd digibeten onder ons. Niks om je voor te schamen!

 7. Mary-Ann March 23, 2007 at 7:39 am #

  De mail is kennelijk zo echt lijkend dat de provider XS4ALL een mail heeft verstuurd naar alle abbonees. Diegene die de spamfilter heeft aan staan heeft de mail niet gehad. Andere, hebben de mail gehad en zijn er ingestonken.

  Toegegeven dat echt belangrijk nieuws nooit via de email komt, kan ik mij wel voorstellen dat er mensen zijn die er in trappen. Helaas.
  Om nu meteen aan de kwaliteiten van HJ te gaan twijfelen gaat wel erg ver.
  En zegt in mijn ogen meer over de reageerder dan over HJ.
  Het is inderdaad fijn te lezen dat HJ zich ook kwetsbaar durft te uiten zo als mijn voorganger al schreef.

 8. Wippoldenaar March 23, 2007 at 10:56 am #

  Zo zie je, het kan de beste bijna overkomen.

  Ik vind het wel slim bedacht door de makers van de mail.

 9. HJK fan March 23, 2007 at 6:08 pm #

  Maar ik hou wel van Hendrik Jan Korterink hoor… Hij is tenslotte samen met Stan de Jong de reden om elke week die veredelde toilet papier boekies uit de supermarkt te halen.

 10. merel March 23, 2007 at 6:58 pm #

  @servator: verkeerd voorbeeld van agent bij wie ingebroken wordt. Inbraak kun je niets aan doen, naiviteit wel………….

 11. Gert October 19, 2007 at 3:36 pm #

  Ze zijn gister opgepakt in Thailand

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: