Dagboek van dinsdag 13 maart

13 Mar

Yolanthe2

De website van de Telegraaf meldt dat Yolanthe Cabau de boete wegens ‘winkeldiefstal’ niet zelf hoeft betalen. Het blad Aktueel heeft kennelijk mijn hintje in het dagboek van zaterdag opgepikt (of ze waren zelf al op het idee gekomen, zo moeilijk was dat nou ook weer niet…) Enigszins ten overvloede vermeldt de gulle schenker dat het overigens niet de bedoeling is dat nu iedereen een Aktueel uit de winkel meeneemt zonder te betalen.

Men kan zich afvragen: waarom kocht Yolanthe de Aktueel? Mijn verhaal over de dode Russinnen zal het niet zijn en de 17 gruwelijke gezinsdrama’s ook niet (ik mag hopen dat die Haarlemse vader zich niet hierdoor heeft laten inspireren). De oplossing is simpel: Yolante stond zelf op de voorpagina, met een fotootje en de vraag: Yolanthe: wat heeft ze nou met wie?

Brekend Nieuws, Brekend Nieuws: Aktueels Robert van den Ham is vanavond in verband met deze kwestie te zien in Shownieuws van SBS. 

                                                     ********

Dutrouxmarci1_2

In een regionale krant zag ik een achtergrondverhaal over ‘een psychopaat als baas’. Zelf heb ik weinig met bazen te maken gehad en de meeste die ik ken zijn allesbehalve psychopaat, maar vooral in wat grotere organisaties -zorginstellingen, overheidsdiensten, multi-nationals – komen ze nogal eens voor. Een psychopaat heeft geen geweten en denkt alleen aan zichzelf. Om een reorganisatie bij een groot bedrijf uit te voeren, heb je dat een beetje nodig, maar als je zo iemand permanent op je werkvloer hebt – likken naar boven, trappen naar beneden – kan die een hele afdeling totaal verzieken. Ik ken daar voorbeelden van. Het gevolg is meestal dat iedereen ontslag neemt of zich laat overplaatsen, de psychopaat wordt zelden ontslagen: hij kan vaak erg goed opschieten met zijn werkgever… Wie er meer over wil weten en bepalen hoe hoog zijn of haar psychopaat-gehalte is: klik hier.

De foto links is van de woning in Marcinelle, waar superpsychopaat Marc Dutroux zijn slachtoffers liet omkomen. Ik weet niet zeker waarom ik nu juist deze foto heb uitgekozen, misschien komt het door die spoorlijn links, associatie met dat spoorwegdrama in Haarlem.

                                                                  **********

Vught7225

Ik kreeg een interessant artikel toegestuurd van Astrid Essed, die onderzoek heeft gedaan naar de EBI in Vught. Het sluit mooi aan op mijn ‘de hel van Vught’. Het staat op de website van uitpers. Mijn verhaal over de ebi staat hier       

                                                      *********

Bepster_5Verder is het vandaag dinsdag-bepsterdag (www.bepster.com) Mijn nieuwe weekcolumn staat nu online en gaat over ‘ontwikkelingshulp in Pattaya’. Voor de liefhebber.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: