Dagboek van maandag 5 maart

5 Mar

Verdachtethai

Het knaapje op de foto heeft zaterdag voor een week twee Russische dames doodgeschoten die op het strand van Jomtien naar de opkomende zon wilden kijken. Een paar dagen later was ik toevallig in de buurt, het was op loopafstand van mijn hotel. Tijdens een avondlijke wandeling was ik zowaar nog even getuige van een reconstructie-op-z’n-Thais. Dat oogde misschien niet al te professioneel, maar ik begrijp niet helemaal waarom iemand het in een reactie gisteren had over ‘corruptie’ en onder de tafel vegen.

Als in Nederland moordonderzoeken zo zouden worden aangepakt, zouden er heel wat meer worden opgelost. De Thaise politie heeft werkelijk alles uit de kast gehaald. Er is ook al tipgeld betaald, de eigenaren van 4000 scooters zijn benaderd, er werd met meer dan 60 man aan gewerkt. De hoogste politiebaas van Thailand was zaterdag in Pattaya om persoonlijk bij een plechtigheid aanwezig te zijn.

De enige vraag die nog openblijft – daarom gaat het onderzoek onverminderd door – is: waarom deed deze jongen dit? Hij zegt dat het om een roofoverval ging, maar dat gelooft niemand. Een bewaker van een hotel in de buurt zag hem naar de dames toelopen, hoorde de schoten en zag hem rustig weglopen en op zijn motor stappen. Oogde puur als een liquidatie. En alle spullen die de dames bij zich hadden, lagen er ook nog. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

No Responses to “Dagboek van maandag 5 maart”

 1. Ruud March 5, 2007 at 11:31 am #

  Ja HendrikJan, dat zijn natuurlijk lucratieve reisjes, maar helaas zie je dit weekend maar weer dat schietpartijen ook in ons land bijna orde van de dag zijn. Jan Camphuis, de politie-spreekbuis van Twenthe is onderhand een BN-er aan het worden.
  Wederom een TBS-er die bij een moord betrokken was.
  Heb je trouwens nog even gecheckt of deze Russchische dames niet tot jouw eerdere correspondentie vriendinnen behoorden?

 2. Remco March 5, 2007 at 2:49 pm #

  HJ, Het officiele verhaal tot dusverre slaat nergens op. Er is iets heel anders aan de hand hier. Niemand gaat in Pattaya om half 3 ‘s nachts naar de opkomende zon kijken die er pas om 6.33am is. En al zeker niet schaars gekleed.

  Alleen met voldoende druk van de Russische autoriteiten, zouden evt meer details bekend kunnen worden. Anders gaat het echte verhaal de doofpot in. Ik heb er lang gewoond en de meest bizarre dingen meegemaakt die soms te ongelooflijk voor woorden zijn. Corruptie en coverups troef daarzo.

  Lees de lokale kranten maar eens goed door en loop eens een paar bars in in de Sois (zijstraatjes). Vraag maar eens naar Chris Henderson van The Dog’s Bollocks Bar. Die kan je wel uitleggen hoe de Thaise politie werkelijk is.

 3. Henk March 5, 2007 at 5:18 pm #

  Heeft de Thaise politie al een verdachte aangehouden met betrekking op de Mieremet moord? Daar hoor je eigenlijk ook weinig van, terwijl het best spectaculair is dat een bekende nederlandse top crimineel duizenden kilometers ver in de tropen wordt omgelegd.
  Qua planning en logistiek lijkt het mij dat de (westerse) opdrachtgever niet over 1 nacht ijs is gegaan. Global crime zeg maar. 🙂

 4. Ramon March 5, 2007 at 6:11 pm #

  De Thaise politie is je beste vriend zolang jij meer Baths betaalt dan de ander. En wat Mieremet betreft, hij had ook in Thailand vijanden die met argusogen de ontwikkelingen volgden mbt zijn plannen in de business waar hij actief in was.

 5. haka March 6, 2007 at 11:13 am #

  Beter je werk doen die dames waren niet naar de opkomende zon aan het kijken. Jij zit in een land waar je niets van weet en/of begrijpt de taal niets spreekt nada.

  Beste Haka,

  ik heb hierover contact gehad met de beste misdaadjournalist van Pattaya (Thai) en gesproken met mensen die meer van de Thaise politiek, politie en cultuur weten dan jij ooit van je leven kunt bevatten. Ik begrijp wat je denkt, maar dat komt omdat jij toevallig blijkbaar even helemaal niet op de hoogte bent met de feiten.

  Hendrik Jan

 6. haka March 6, 2007 at 4:22 pm #

  Na meer dan 25 jaar Thailand en vele contacten weet ik van vele dingen echt wel ietsje meer dan een op bezoek zijnde toerist/misdaad verslaggever ondanks je gesprekjes met min of meer terzake doende mensen.
  Sterker nog ik weet meer van de Thaise manier van doen denken cultuur taal politiek etc. dan een gemiddelde Thai.

 7. Baliem March 7, 2007 at 7:43 pm #

  Tjonge tjonge…wie weet er het meest van de Thai? Gaat het daarom? Nee dus.
  De werkelijke feiten zijn;2 mooie koppies 4 lekkere tieten en 2 zachte trutjes zijn door een onverlaat uit deze wereld geholpen.
  Daar gaat het om mijne heren.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: