Dagboek van maandag 5 maart

5 Mar

Verdachtethai

Het knaapje op de foto heeft zaterdag voor een week twee Russische dames doodgeschoten die op het strand van Jomtien naar de opkomende zon wilden kijken. Een paar dagen later was ik toevallig in de buurt, het was op loopafstand van mijn hotel. Tijdens een avondlijke wandeling was ik zowaar nog even getuige van een reconstructie-op-z’n-Thais. Dat oogde misschien niet al te professioneel, maar ik begrijp niet helemaal waarom iemand het in een reactie gisteren had over ‘corruptie’ en onder de tafel vegen.

Als in Nederland moordonderzoeken zo zouden worden aangepakt, zouden er heel wat meer worden opgelost. De Thaise politie heeft werkelijk alles uit de kast gehaald. Er is ook al tipgeld betaald, de eigenaren van 4000 scooters zijn benaderd, er werd met meer dan 60 man aan gewerkt. De hoogste politiebaas van Thailand was zaterdag in Pattaya om persoonlijk bij een plechtigheid aanwezig te zijn.

De enige vraag die nog openblijft – daarom gaat het onderzoek onverminderd door – is: waarom deed deze jongen dit? Hij zegt dat het om een roofoverval ging, maar dat gelooft niemand. Een bewaker van een hotel in de buurt zag hem naar de dames toelopen, hoorde de schoten en zag hem rustig weglopen en op zijn motor stappen. Oogde puur als een liquidatie. En alle spullen die de dames bij zich hadden, lagen er ook nog. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: