Graven naar Onno Meijer

4 Mar

Baarle6web_2 In februari 2007 kijken de bewoners van de Donkerstraat in de enclave Baarle-Hertog hun ogen uit naar de enorme zandbulten die achter het huis van hun buurvrouw verschijnen. Er wordt diepgravend gezocht naar het lijk van de op raadselachtige wijze verdwenen drugscrimineel Onno Meijer. Het is al de tweede keer dat deze kavel doelwit is van een zoekactie, maar ook dit keer wordt er niks gevonden. De recherche lijkt er heilig van overtuigd dat Onnoxe2x80x99s oude makker Toine van L. achter de moord zit: de woning aan de Donkerstraat behoort toe aan een vriendin van Toine. Het motief is ook duidelijk. Aktueel legde de hand op een getuigenverklaring waaruit blijkt dat de bendeleden Onno en Toine elkaar niet konden luchten of zien: "Die twee kwamen niet overeen."

Onno Meijer (41) was best een aardige vent. Leuke man om te zien, goeie babbel, hij was behoorlijk populair. Dat hij zijn geld niet met een kantoorbaantje had verdiend, wist iedereen ook wel: hij was gekend als lid van de Slagwerkbende, een groep Brabantse drugshandelaren die vanuit Marokko hasj naar Nederland, Belgixc3xab en Engeland smokkelde. De bende werd zo genoemd omdat de achternaam van een van de verdachten iets met een muziekinstrument te maken heeft. De heren leefden er goed van: speedboten, dure autoxe2x80x99s, in totaal stroomde er een kleine twintig miljoen euro binnen.

LEES MEER

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: