Bellen met de helpdesk-maffia

4 Mar

Debitelfoto_1"Ook nu hebben wij geen onregelmatigheid kunnen ontdekken."

Dit is het verhaal van Rob, een jongen die zijn zuurverdiende vakantiegeld in rook zag opgaan door fouten van de firma Debi(t)el, maar wellicht kan hier elke andere provider ingevuld worden: de mobiele-telefoonmaffia is oppermachtig. Niet tevreden? Je wordt afgesloten, bedreigd met deurwaarders en je komt op de zwarte lijst.

Deze reportage stamt uit de zomer van 2006 en heeft onlangs (juni 2007) aan het begin van het nieuwe belmaffiaseizoen – in Aktueel gestaan. Ik had er misschien niet eens meer aan gedacht, ware het niet dat wij pas weer op een woestmakende manier met de firma Debitel te maken kregen. Er was iets misgegaan met de opwaardecode voor het beltegoed van een van de kinderen (de code klopte niet). Omdat ze vreselijk zuinig zijn op hun tegoed (ze bellen haast nooit, sms’jes kunnen er net af) dacht ik: dan bel ik wel met mijn mobiel. Uiteindelijk kreeg ik iemand aan de lijn die uitlegde welk nummer ik moest draaien voor meer informatie, dan zou ik een medewerker krijgen die het ging uitleggen. Bleek dat ik precies hetzelfde menu kreeg – minutenlang geouwehoer voor 45 cent per minuut- zonder mogelijkheid iemand te spreken te krijgen. Als het kind zelf had gebeld, was het tegoed in xc3xa9xc3xa9n klap weg en ze was er niks mee opgeschoten. Het probleem is niet opgelost, maar ik heb er geen zin meer in. We nemen die schadepost van 10 euro maar, dat is beter dan je te blijven opwinden over iets dat uiteindelijk alleen maar tijd en ergernis kost.

LEES MEER

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: