Dagboek van dinsdag 27 februari

27 Feb

Holleederklassefoto

Holleedermavo1Sjerp Jaarsma, bekend van de Heineken Kidnap Tour, stuurde mij de foto van ‘De klas van Wimpie Holleeder’ die deze week in Panorama staat. Hij haalde samen met verslaggeefster Marloes de Moor herinneringen op met de klasgenoten van toen. Vorig jaar mei kreeg ik van hem een kleurenfoto, met Willem op de Van Houweningenmavo (rechts). Op de zwart-wit foto staat klas 5 van de Theo Thijssenschool uit de Jordaan in Amsterdam. De foto is gemaakt tijdens het schoolreisje naar het Jan Willem Roskamhuis in Nunspeet. Willem staat precies in het midden.

Een recentere foto van Willem is gemaakt in de gevangenis in Vught. Voor Aktueel maakte ik een reportage over de manier waarop deze foto – gemaakt door Martin K.- naar buiten is gesmokkeld. Was nog een heel gedoe. De reportage komt morgen online.

                                                      ********

Bepster_4Voorts: dinsdag bepsterdag. Op www.bepster.com staat nu mijn nieuwe weekcolumn, onder de titel ‘Wie zijn vrouw liefheeft, slaat haar’.

PattayarussinOver mishandelde vrouwen gesproken: gisteren had ik het over die twee doodgeschoten Russinnen op het strand van Jomtien, in Thailand. Een aardige vriend stuurde mij een foto van de plaats delict, met de corpussen delicti erbij. Ik zet hem hier klein in, het is niet iedereen geraden erop te klikken voor vergroting.

                                  ********

Nog meer voorts: als men dit leest, ben ik als het goed is onderweg voor een nogal tamelijk verre reis. Ik denk dat ik de komende 24 uur niet in de buurt van een internetverbinding zal geraken, ik hoop de draad ergens in de loop van woensdag weer op te pikken. Het verslag van deze reis zal hopelijk te zijner tijd ook deze pagina’s sieren, voorlopig houd ik om verschillende redenen even onder de pet waar ik heenga. Ik schakel de mogelijkheid tot reageren ook even uit, tot ik de controle terug heb.

Henk Strootman houdt intussen in Nederland de Aktuele Zaken in de gaten en zal hiervan zonodig kond doen.

No Responses to “Dagboek van dinsdag 27 februari”

  1. Mick February 27, 2007 at 5:30 pm #

    het verhaal in Pattayanews..

    http://pattayadailynews.com/shownews.php?IDNEWS=0000002484

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: