Dagboek van zondag 25 februari

25 Feb

Kousencover_2‘Dombo’s op zwarte kousen’. Veel anders kan ik niet bedenken voor de schrijfsters van een artikel in NRC van zaterdag. De dames Haess en De Graeff bezoeken twee kerkdiensten, omdat de Christenunie in de regering zit en ze wel eens willen weten wat voor godsdienstig vlees er in de kuip zit. Ze komen eerst in Nunspeet terecht, bij de Gereformeerde Gemeente, waar ze zich twee uur lang ergeren aan vrouwen met hoedjes en te veel kinderen. Vervolgens gaan ze naar een black-gospeldienst in de Bijlmer.

Het kan zijn dat ik iets mis, dat er ironie in het spel is, of een diepe tweede laag die mij ontgaat, maar de achterban van de Gereformeerde Gemeente bestaat uit SGP’ers, die niets met het nieuwe kabinet te maken hebben en die niet in de Christenunie vertegenwoordigd zijn. Tot welke politieke stroming de black-gospelbezoekers horen weet ik niet, maar enig verband met de Christenunie lijkt mij ook hier ver te zoeken.

Met wat voor opdracht of idee zijn de dames op pad gegaan of gestuurd, is er geen overleg geweest? Dat ze zelf te dom zijn om voor de duvel te dansen, is tot daaraan toe. Maar dat er op de redactie van NRC kennelijk niemand ook maar iets afweet van de religieuze kaart van Nederland is beschamend.

No Responses to “Dagboek van zondag 25 februari”

 1. tinus February 25, 2007 at 4:24 pm #

  maar ja die dames horen dan ook slechts in de keuken toch?

 2. Stillsmoking February 25, 2007 at 10:00 pm #

  Ondanks dat het geen misdaadnieuws is, mag het een schandaal genoemd worden dat er zoveel onkunde is omtrent ons goddeloze volk…..

 3. Josje February 25, 2007 at 10:50 pm #

  Vertrouw jij ze dan jouw smaakpapillen toe, Tinus?

 4. Lastpak February 26, 2007 at 11:20 am #

  Heel juist opgemerkt.
  Bij NRC wordt er teveel op de automatische piloot gescholden op alles wat anders is dan zijzelf. Dan maak je rare fouten zoals deze. Goed gezien.
  De verschillen tussen CU en SG zijn dan ook niet gering. Dat in beide groepen veel lange rokken gedragen worden is daarbij niet zo wezenlijk.

 5. tinus February 26, 2007 at 8:05 pm #

  ach als ze een beetje kunnen koken..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: