Blind date met een moordenaar

25 Feb

(reportage naar aanleiding van het bericht dat thrillerschrijver Jacob Vis meent dat Henk H. uit Bennekom ten onrechte veroordeeld is voor de moord op Pim Overzier. Zie dagboek van woensdag 18 april)

Overzier2webOp dinsdag 4 december 2001 verdwijnt de 37-jarige chemisch analist Pim Overzier uit Apeldoorn spoorloos, na een uitnodiging voor een blind date. Op 27 januari houdt de politie Henk H.(57) uit Bennekom aan, de vermoedelijke dader. Het motief ligt in een driehoeksverhouding, waarin de blonde tennisvriendin Rianne een cruciale rol speelt.

In januari 2002 wordt Henk H. uit Bennekom aangehouden in verband met de spoorloze verdwijning van Pim Overzier (37) uit Apeldoorn. Overzier werkte als analist in het ziekenhuis De Gelderse Vallei in Ede en stond bekend als een uiterst sociale, levenslustige vrijgezel met een grote vriendenkring. In de omgang met vrouwen was hij wat verlegen. In de periode vxc3xb3xc3xb3r zijn verdwijning koesterde hij een stille liefde voor een jonge vrouw die in de couveusekamer van het ziekenhuis werkte, de 35-jarige verpleegster Rianne. Zij heeft een relatie met de twintig jaar oudere Henk H. uit Bennekom, maar is daar niet onverdeeld gelukkig mee.

LEES MEER

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: