Dagboek van zaterdag 10 februari

10 Feb

Biezennwweb_1Geurhonden en officieren van justitie hebben een opmerkelijke overeenkomst: als ze op een zaak worden gezet willen ze met een oplossing komen. Bij honden heeft dat geleid tot een vrij dramatische uitspraak: bijna 2700 geurproeven worden ongeldig verklaard en daarmee staat de deur open voor een groot aantal herzieningsprocessen. De advocaten Arthur van der Biezen (foto rechts) en Jan-Hein Kuijpers doen via deze site een oproep aan alle gedetineerden die (mede) op basis van een geurproef zijn veroordeeld. Ze proberen een lijst te krijgen van alle processen waar het om gaat, maar justitie staat niet te trappelen die vrij te geven. Als het niet goedschiks gaat, zullen ze een procedure aanspannen.

KuijpersnwwebOf de gevangenisdeuren massaal open zullen vliegen en duizenden criminelen de straat op rennen, valt nog te bezien. In de meeste gevallen is de geurproef ondersteunend bewijsmateriaal, zelden worden iemand allxc3xa9xc3xa9n op een geurproef veroordeeld. Nee nee, ik noem gxc3xa9xc3xa9n voorbeeld! Maar er zullen zeker twijfelgevallen bij zijn. Wie denkt een kans te maken, kan zich melden op: www.strafzaken.nl

                                                                 ******

Tamelijk schokkend nieuws uit Drenthe: de vrouw en de zoon van Harm Frikken zijn opgepakt. Eerst werden twee Poolse huurders verdacht, maar die zijn vrijgelaten. Het lijkt erop dat Frikken is vergiftigd. Zo zie je maar weer: niets is wat het lijkt. Geldt dat ook voor de moord op 29-jarige Turkse winkelier Arkan Yildiz uit Amsterdam? De eerste vraag is: bestaat er verband tussen de tv-uitzending van Prem-time, waarin hij klaagde over de overvallen, en de laatste overval? Tweede: is er een relatie tussen de overvallers of is het puur toeval?

                                                                 ******

Vermistromyendavid_1

Tijd voor een nieuwe tv-serie: ‘Gooische Pubews'(met kak-r)? Of is er echt iets aan de hand met de 13-jarige Romy Heesbeen uit Den Dolder en de 14-jarige David Maltha uit Bilthoven? De twee zijn al sinds woensdag spoorloos. David is de zoon van San Fu Maltha, producent van de film Zwartboek, waarbij ook nog wat geld vermist wordt. David en Romy willen later met elkaar trouwen. Woensdagmorgen gingen ze niet naar school, maar met de trein naar Amsterdam. Daar zijn ze woensdagmiddag gezien in de Van Baerlestraat en xe2x80x99s avonds bij de Wibautstraat, vervolgens loopt het spoor dood. Ze hebben niet veel geld bij zich. Vrijdag stuurden ze een sms’je naar hun moeders, van een onbekende telefoon. Is iets dat begon als een romantisch uitstapje gexc3xabindigd in een drama?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: