Dagboek van dinsdag 30 januari

30 Jan

Bepster

Melanieslaaptweb_2

Het zal vaste bezoekers niet zijn ontgaan dat ik sinds vorige week een columpje schrijf voor www.bepster.com De nieuwe staat nu online, onder de titel: ‘Beste kindermoordenaar, komma.’ Gaat over wat vrouwen boeit in zedendelinquenten. De moord op Melanie Sijbers (foto links) komt ook even ter sprake en dat herinnert me eraan dat ik de reportage die ik daarover maakte voor Nieuwe Revu nog niet op de site had gezet. Is inmiddels gebeurd: klikt hier De tekst is voorzien van enkele kanttekeningen:  een poosje geleden kreeg ik een boos telefoontje van Henrixc3xabtte van Bakel, de vrouw van Melanie’s moordenaar Peter H. Ze wilde een rectificatie, er stond volgens haar van alles in dat niet klopte, maar toen ik aanbood een en ander recht te zetten was ze niet meer te bereiken.

                                                          ***********

Teevenmercure1web_3James Bond op klompen: als het om de Nederlandse geheime dienst gaat, valt het soms niet mee een lichte glimlach te onderdrukken. Gisteren diende het proces tegen Paul H., de geflipte ex-agent die geheime staatsstukken aan criminelen en aan twee journalisten van de Telegraaf zou hebben gegeven. Wat blijkt? Paul H. had ruzie met een huisvriend gekregen. De vriend nam uit boosheid wat stukken mee uit een tas van Paul en gaf die aan iemand anders. Vervolgens kwamen de A4’tjes bij verschillende personen terecht.

VVD-Kamerlid Fred Teeven zit er ook mee in zijn maag, hij dreigt zelfs te worden gegijzeld Iemand (iedereen weet trouwens wie) had hem verteld dat journalist Bas van Hout de stukken aan de Telegraaf had doorgespeeld. Een onzinverhaal, dat weet ook iedereen, maar het wordt allemaal hoog opgespeeld, terwijl het in feite nergens over gaat – behalve dan om zeer laakbaar gedrag van een slordige AIVD’er.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: