Dagboek van maandag 29 januari

29 Jan

Wapenveld1web_1In Wapenveld blijft het onrustig. De vier doden zijn begraven, maar wat nu? De ruzie die leidde tot het verkeersongeval is nog niet bijgelegd en de twee chauffeurs van de ‘tegenpartij’ worden officieel nog steeds als verdachten beschouwd, tot ongenoegen van hun advocaat. Wat het er ook niet beter op maakt is dat er gruwelijke foto’s circuleren die in de eerste minuten na het ongeluk zijn gemaakt, waarschijnlijk met mobiele telefoons. In een interview met de Volkskrant vertelde Domiqinue Weessie van de website geenstijl.nl dat hij ze aangeboden heeft gekregen, maar dat hij dit toch echt te ver vond gaan.

                                               *******

Vandaag het proces over de geheime staatsstukken. De Telegraafjournalisten worden als getuige gehoord, maar zullen ongetwijfeld niet zeggen hoe ze eraan gekomen zijn. Justitie beweert dat de betreffende stukken ook in handen van criminelen zijn terechtgekomen, met name Mink Kok – over wie het allemaal gaat – zou ze hebben gekregen. Zelf ontkent Mink dat ten stelligste, hij zegt ook dat hij die geflipte agent Paul H. helemaal niet kent, de vraag is of tijdens het proces daar meer duidelijkheid over komt.

                                                                    ******

Moszkowiczavro_3 Advocaat Bram Moszkowicz dreigde dat hij vandaag aangifte gaat doen tegen Jort Kelder die hem ‘een maffia-advocaat’ noemde en beweert dat hij zwart geld aanneemt. Een duivels dilemma voor de advocaat. Het is een vrij kansloze missie, waarbij hij alleen maar te verliezen heeft. Als hij het echt doet, leidt het alleen tot meer aandacht. De beschuldiging van zwart geld is een lastige: heeft Jort Kelder bewijzen? Criminelen roepen altijd dat advocaten zwart betaald worden, maar als je doorvraagt bedoelen ze vaak iets anders: dat het gaat om crimineel geld. Maar dat is iets anders. Moszkowicz is niet zo dom dat hij zwart geld aanneemt, als je daar als advocaat mee begint kun je meteen de tent wel sluiten, dan ben je chantabel.

                                                      *******

LauragemserOver mijn filmsmaak valt het nodige te twisten (zie gisteren mijn bijdrage over ‘De vier vuisten’). Tot mijn verrassing zag ik dat Laura Gemser een rol speelde in de gisteren uitgezonden rolprent. Is een wat ouderwets woord, maar we hebben het ook over oude dozen, de dingen die voorbijgaan.

Eigenlijk hoor je nooit meer iets over die Laura, terwijl ze toch een van de weinige Nederlandse actrices is die in veel buitenlandse films heeft gespeeld, in de jaren zeventig en tachtig. De Utrechtse studente maakte naam als ‘Black Emmanuelle’, de gekleurde concurrente van Sylvia Kristel. Maar ze speelde niet alleen in soft-erotische films, in 1976 had ze ook een rol in ‘Voyage of the damned’, met indrukwekkende medespelers. We noemen een Orson Welles, Faye Dunaway, Max von Sydow, James Mason en Lee Grant. Wat zou er van Laura geworden zijn? Leeft ze nog? Wie eens wat geks wil lezen, moet de volgende link naar wikipedia bekijken: een met de vertaalcomputer naar het Nederlands overgezet stuk over ‘Emmanuelle’: zie hier

No Responses to “Dagboek van maandag 29 januari”

 1. Anonymous January 29, 2007 at 1:21 pm #

  zijn vader nam wel zwart geld aan liefst zo veel mogelijk

 2. Bram's engeltje January 29, 2007 at 8:30 pm #

  Dan zou ik Bram deze jongeman ook maar laten aanklagen. Het is een schande day zo iemand een podium krijg in dit klimaat van intolerantie.

  http://observer.punt.nl/?id=317250&r=1&tbl_archief=&

 3. Yolanda January 29, 2007 at 10:07 pm #

  jeeminee… als je dat stuk van Wikipedia leest wordt je er gwoon een beetje dol van! Die vertaalcomputer moet nog wel wat leren.

 4. sjors February 18, 2007 at 8:00 pm #

  (1998) Lives in retirement in Italy.

  Volgens IMDB

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: