Moord met het gaspedaal

28 Jan

                           (reportage uit Aktueel, juni 2006)

Somerssteven1web"Nobody fucks with Janet". Met die woorden kruipt Chantal xe2x80x98Janetxe2x80x99 S. uit Nieuwegein op 27 maart 2004 stoned en stomdronken achter het stuur van haar auto. Wil haar vriendje niet met haar mee? Ze zal hem krijgen! Ze geeft gas en rijdt de weglopende Steven Somers van achteren aan. Hij slaat met zijn achterhoofd op de auto. Door de snelheid wordt hij minstens tien meter weggeslingerd en geprojecteerd in de achterruit van een geparkeerd staande auto. Chantal maakt dat ze wegkomt en laat hem voor dood achter. Op 15 juni 2006 veroordeelt het Hof van Beroep in Antwerpen haar tot een gevangenisstraf van drie jaar. Chantal zelf vindt dat de zaak "heel erg over het paard getild" is: ze was niet van plan Steven dood te rijden, ze wilde hem alleen een tikje geven met de zijspiegel.

"Mama, niet verschieten, want het is een paaldanseres!" Met die woorden introduceert Steven Somers(20) in maart 2004 zijn nieuwe vriendinnetje, de dan 25-jarige Chantal S. De familie Somers xe2x80″ vader Camil Somers, moeder Sonja Looymans en dochter Naomi – woont in Antwerpen. Steven speelt ijshockey bij xe2x80x98The Phantomsxe2x80x99 in Deurne en hij maakt deel uit van het nationale team. De 1.90 meter lange sportieve Steven woont nog thuis en heeft weinig geheimen voor zijn ouders en dus vertelt hij het ook als hij xe2x80x98een schoon maskexe2x80x99 heeft leren kennen. Zijn stapgedrag was de afgelopen tijd wat veranderd. Ging hij voorheen altijd met hetzelfde groepje vrienden de stad in, sinds een week of zes had hij een nieuw stapmaatje: de Engelse Perrieve. Ze gaan vaak naar discotheek La Rocca in Lierse, ongeveer 20 kilometer van Antwerpen. Steven heeft sinds kort een nieuwe vriendin, de Nederlandse Chantal. Zij werkt onder haar artiestennaam xe2x80x98Janetxe2x80x99 als paaldanseres in xe2x80x98Revesxe2x80x99, een gelegenheid in het wat louche uitgaansgebied dichtbij het Centraal Station in Antwerpen.

LEES MEER

No Responses to “Moord met het gaspedaal”

 1. jamila July 27, 2007 at 1:08 pm #

  het is veel te laat maar als ex colega wens ik de al de familie en vrienden veel sterkte.

  ik heb steven niet meer gezien sinds 2000 op het werk (atlantis) en mis hem echt wel hij was gewoon speciaal… op een maandag kreeg ik een telefoontje van een andere ex colega toen ze zeide wat er was gebeurd geloofde ik het niet ik ging naar huis deed de tv aan en las de teletexs en kon het niet geloven het was waar… mijn hart scheurde en dacht aan de momenten met hem hij was gewoon een toffe kerel altijd plezier, hij lachde de hele dag door zo sociaal iemand is op een oneerlijke manier gestorven en dan krijgt de moordenarres maar 4jaar? is gewoon niet eerlijk zij krijgt ooit een tweede kans maar steven… heeft geen keuze mogen maken onbegrijpelijk… elke keer als ik in mijn foto album kijk zie ik je helemaal zwart geschilderd…

  Steven vaar wel en hoop dat je nu rust hebt vaar wel.

  groetjes Jamila

 2. Ina March 26, 2008 at 9:01 pm #

  Bijna vier jaar geleden en je had gewoon nog hier moeten zijn!

 3. Sarah June 30, 2008 at 4:41 pm #

  Steven,

  Ik mis je nog elke dag en denk heel veel aan je! Je was mijn goede vriend en ik kon bij jou altijd terecht! Spijtig dat ik je de laatste maanden voor het incident niet meer zoveel zag. Het doet me veel pijn dat je er niet meer bent, maar vergeten zal ik je nooit! Vaarwel lieverd! We zien mekaar weer!

  Sarah xxx

 4. S July 9, 2008 at 12:26 am #

  Wacht nog steeds op de dag dat de pijn verzacht zal worden.. De wonden blijken niet te helen. Het gemis wordt sterker elke dag, I need you.

 5. femia January 31, 2009 at 9:18 pm #

  steven ,,
  neefje
  kmis je nog steets elke dag
  x3 femia

 6. Nora Looymans March 17, 2009 at 7:54 pm #

  Het is enerzijds fijn en anderzijds doet het ook pijn wanneer ik je naam in google nog eens intoets en de berichten over jou op het scherm verschijnen. Ergens blijft er de stille hoop dat ik toch ergens een woordje van jou te lezen krijg maar die hoop slaat steeds weer over naar verdriet. We missen je hier nog steeds! Liefs …Nora

 7. Gy. July 27, 2009 at 10:30 pm #

  Ik heb je nog een week voor je overlijden gezien… Ik weet nog dat je binnen kwam en zei mmmmmmm dat ruikt hier lekker…ik was aan het koken … Tot de dag van vandaag kan ik me ergeren dat je op zo een manier moest sterven , wat moet dat dan niet zijn voor je ouders en zus … Dit was toch duidelijk geen ONGELUK !! Als je iemand op zo een LAFFE manier langs achter aanrijd , zo hard dat je lichaam meters verder in de achterruit van een wagen beland en dan bovendien nog weg rijden???!!!! Die persoon die dat heeft gedaan is een harteloos monster , koelbloedig ! Vrezelijk !En na 3 jaar weer buiten??? Dat is een SCHANDE!! Het zal je kind maar zijn die zo om het leven komt hey…Steven het gaat je goed daarboven xxxxxxx

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: