Efendi huilde ook om Tinka

28 Jan

(reportage uit Aktueel, november 2006. Geplaatst naar aanleiding van de aanhouding van Efendi K., zie dagboek van vrijdag 27 april 2007)

Tinka2180_2Vader Cees van Rooij uit Breda schreef een boek over de moord op zijn dochter Tinka (27), in mei 2004. Er staat veel in, maar niet alles. Garagehouder Efendi uit Oosterhout zag het prille begin van de relatie tussen Tinka en haar moordenaar Arno N.(33). "Arno is een sukkel," zegt Efendi, "als hij alleen was geweest, was dit nooit gebeurd. Hij heeft zich laten opstoken door Angelo de B., die jaloers was op Tinka." Zelf werd Efendi ook slachtoffer van het drama: hij zat twee weken onschuldig vast.

"Efendi, Tinka is verdwenen en haar auto ook." Op woensdag 26 mei 2004 verdwijnt Tinka van Rooij, de volgende dag al komt Arno N. bij garagehouder Efendi(47) in Oosterhout om dit te melden. Efendi begrijpt niet waar Arno zich zo druk over maakt, hij kende Tinka langer dan vandaag. "Ik zeg: hoe kan dat nou man, die zal wel ergens bij iemand zijn, die duikt over een paar dagen wel weer op hoor." Nee, zegt Arno ze is verdwenen. Efendi staat er verder niet bij stil, "maar achteraf denk ik dat hij toen al bezig was met zijn alibi. Hij heeft mij er lelijk ingeluisd."

LEES MEER

No Responses to “Efendi huilde ook om Tinka”

  1. cees van Rooij July 6, 2007 at 10:50 pm #

    Angelo de B is door het hof in Den Bosch tot 15 jaar veroordeeld en Jack B tot 12 jaar. Respectievelijk 3 en vier jaar meer dan bij de rechtbank in Breda.De door beiden ingestelde cassatie bij de Hoger Raad is begin april van 2007 afgewezen, zodat het vonnis nu definitief is. In de eerder vrijgesproken Betty B ( de eis was 9 jaar voor medeplegen aan de moord op de 27-jarige Bredase Tinka van Rooij) heeft de Hoge Raad wel gustig beschikt en heeft de zaak terugverwezen naar het hof in Arnhem. Daar zal de zaak zo rond oktober 2007 worden afgehandeld en kunnen eerder afgelegde belastende verklaringen, van haar ex-partner Angelo de B over haar betrokkenehid bij het complot, wel worden meegenomen. Betty B zal derhalve volgens insiders alsnog worden veroordeeld. Daarmee hebben de nabestaanden van Tinka eindelijk bereikt wat ze wilden bereiken n.l. dat BB haar verdiende straf niet zal ontlopen…..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: