Dagboek van vrijdag 26 januari

26 Jan

Peter_in_stoel180_1Wat zou de titel worden? Gewoon: Willem Holleeder. Dat is al genoeg. Als merknaam steekt hij Freddy Heineken al naar de kroon. In het criminele circuit gaat het hardnekkige gerucht dat Peter R. de Vries bezig is aan een boek over Holleeder. Dat hoor ik al een tijdje, De Vries zou voor diens arrestatie de banden met Holleeder weer hebben aangehaald. Het klinkt allemaal logisch en als je erop gaat letten, word je ook wel bevestigd in die mening, maar de vraag is: zien wij geen spoken?

Laten we eens een paar zaken logisch op een rijtje zetten. Ten eerste: iedereen is het erover eens dat er een boek over Holleeder moet en zal komen. Met of zonder zijn medewerking. Als het met zijn toestemming gebeurt, zal het na het proces worden, zonder kan eerder.

Wie moet het schrijven? Bas van Hout zou er mee bezig zijn geweest – en misschien nog – maar dat zie ik toch niet gebeuren. Hij kent Holleeder goed, maar ik vraag me af of hij voldoende afstand kan nemen om er een goed verhaal van te maken waar hij geen problemen mee krijgt. John van den Heuvel zal het niet doen, denk ik, daarvoor heeft hij al genoeg ellende gehad met Holleeder. Harry Lensink zou het zonder instemming van Holleeder kunnen doen: hij heeft waarschijnlijk genoeg materiaal. Als Peter de Vries het doet, zou hij het zeker met medewerking van Holleeder doen, op de manier zoals hij met Cor van Hout het boek over de Heineken-ontvoering maakte.

Zijn er signalen die erop duiden dat De Vries bezig is? ‘Mijn’ criminelen (geen vrienden van Holleeder, dat moge duidelijk zijn) vinden van wel. Op zijn website neemt hij het op voor Holleeder in de discussie over het interview met Bureau Van den Heuvel. De Vries vindt dat een gedetineerde best een interview mag geven om zijn kant van de zaak te laten horen.

Sterker argument is het feit dat hij in zijn programma de videobeelden van de inbraak bij Endstra heeft laten zien. Die bandjes lijken Bram Moszkowicz nu lelijk op te breken. Het gaat om de actie van de politie waarbij ze in het kantoor van Endstra inbreken om er afluisterapparatuur te installeren. Een van de politiemensen is bevriend met de secretaresse van Endstra en vraagt haar om een kopie van de sleutel. Ze geeft die, maar krijgt wroeging en vertelt haar baas wat er aan de hand is. Vervolgens staat de politie totaal voor joker.

NRC Handelsblad schreef donderdag dat De Vries de bandjes van Holleeder moet hebben gekregen. Vraag is: hoe kwamen ze daar? Moszkowicz moet de banden van Endstra hebben ontvangen en ze hebben doorgespeeld aan Holleeder. Dat is nu precies wat je als advocaat niet kunt doen: vertrouwelijke stukken van de ene clixc3xabnt gebruiken voor een andere. Haico Endstra, broer van Willem, gaat daar nu een aanklacht over indienen.

Wat zegt dit over ‘het boek’? Mijn influisteraars vinden dat dit een teken is dat De Vries op de hand van Holleeder is, meehelpt om hem vrij te pleiten. Dan zeg ik: maar dat zogenaamde interview was met John van den Heuvel, het was dan toch logischer geweest als De Vries dat ook had gekregen? Nou nee, zeggen ze, dan had het er te dik bovenop gelegen. Juist omdat iedereen weet dat Holleeder en Van den Heuvel gebrouilleerd zijn, dus vond Moszkowicz het handiger om het zo te doen.

Waarom vraag je het De Vries niet, je kent hem toch zo goed? Is een voor de hand liggende vraag. Daarom. Hem kennende weet ik het antwoord al. ‘Je weet nooit wat er nog eens kan gebeuren, maar op dit moment zijn er geen concrete plannen.’ Zou ik ook zeggen. Als het anders is, hoor ik het wel. 

                                                                      *****

Statistiekjan2007Mijn website/logje bestaat inmiddels bijna een jaar. Als je aan zoiets begint, heb je geen idee wat je te wachten staat, of het genoeg aanslaat om ermee door te gaan. Gisteren passeerde het aantal van 750.000 pageviews. Vergeleken met grote sites als geenstijl is dat niet veel, maar in de top-vijftig van web-logs sta ik bijna altijd in de top-tien. En als je kijkt naar logs met min of meer serieus nieuws, zonder erotiek, in de top-drie. Nu maakt dat allemaal niet zoveel uit, voor mij is veel belangrijker dat ik er heel veel nieuwe contacten door heb gekregen en word voorzien van een haast onuitputtelijke bron van ideexc3xabn en informatie. Dus ik ga nog maar even door.

Bepster

En voor degenen die er maar niet genoeg van kunnen krijgen: sinds deze week staat er een column van mij op www.bepster.com. Het is de bedoeling daar elke week een stukje voor te schrijven. Dit keer gaat het over een bezoek in Tweede Exloxc3xabrmond, volgende week (waarschijnlijk) over wat vrouwen boeit in criminelen.

Advertisements

No Responses to “Dagboek van vrijdag 26 januari”

 1. joop January 26, 2007 at 12:56 pm #

  Kwaliteit gaat op jou weblog boven kwantiteit. Je bent in mijn ogen goed bezig en lees hier graag. Ga zo door H.J.

  Joop

 2. Ton Biesemaat January 26, 2007 at 1:22 pm #

  Beste HJK!

  Hier komt de reactie van Peter R. de Vries.

  “Ton,

  Ik kan hier heel helder over zijn. Er komt van mij geen boek over of met Holleeder. Daar is nu en in het verleden geen sprake van geweest ook, geen moment. Kortom: een fabeltje. IK ben helemaal met geen boek bezig.

  Groet,

  Peter R.”

 3. Stillsmoking January 26, 2007 at 1:50 pm #

  @Ton Billemaat

  Leef jij ook nog?

  @HJK

  Gefeliciteerd, nu nog een jaartje!!
  Het liefst ”levenslang”

 4. Stevo January 26, 2007 at 2:13 pm #

  Jammer dat De Vries zijn programma’s niet op internet zet. Ik ben wel benieuwd naar die videobeelden uit Endstra’s kantoor.

 5. Bert January 27, 2007 at 1:09 am #

  Hahaha…jammer dat je de echte Peter R niet bent!

 6. Bert January 27, 2007 at 1:09 am #

  Hahaha…jammer dat je de echte Peter R niet bent!

 7. Bernie en Erwt February 2, 2007 at 9:07 pm #

  Waarom doe jij het niet?
  Word het in ieder geval een boek zonder inhoud.
  Een met overgenomen info, uit andere eerder, door collega`s gepubliceerde stukken.

  Kom eens met wat nieuws Hendrik, en laat Peter met rrrrrrrrust.
  Ik denk dat ik misschien wel een boek ga schrijven over Willem.
  De opbrengst zal ik doneren aan jou.Kan je je journalistieke opleiding wat mee bijspijkeren.
  Kom op, en verbreed je woordenschat Hendrik. Doe eens iets nieuws, en probeer eens wat moeilijke woorden, die nog niet in je vocabulaire zitten. Vooruit, je kunt het!!

 8. DNH February 8, 2007 at 5:32 am #

  Yvonne van Hertum wordt 53 jaar, ze zal vast een feest geven mogen wij ook komen?
  http://hilterman.forumup.ru/viewtopic.php?p=16&mforum=hilterman#16

 9. De Nieuwe Hilterman February 8, 2007 at 8:29 pm #

  Yvonne?
  Is dat een HOER?

  PEDOFILIE = L I E F D E !!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: