Dagboek van vrijdag 29 december

29 Dec

Tamarawolvers2web_4Gisteren heb ik even gebeld met Marco Laros, hij was betrokken bij de herdenkingsplechtigheden rond de dood van Tamara Wolvers uit Alphen a/d Rijn. Of hij misschien weet wie de 37-jarige man is die is aangehouden voor de moord op Tamara. ‘Nee,’ zei hij, hij was zelf ook wel nieuwsgierig, maar eigenlijk wilde hij het helemaal niet weten. Waarom er zo geheimzinnig over wordt gedaan? Volgens hem heeft dat te maken met privacy, met de kinderen en zo. Het Algemeen Dagblad meldt vanmorgen dat het gaat om een ex-oom van Tamara, de man die getrouwd is geweest met een zus van Tamara’s vader.

                                                           *****

Endstra1180_2Waar is de huurauto met het moordwapen zo lang geweest? In een reactie op het bericht dat de politie al anderhalf jaar beschikt over het vuurwapen waarmee Willem Endstra in mei 2004 is doodgeschoten (mxc3xa9t dna van de vermoedelijke schutter) vraagt iemand zich af of er een vergissing is gemaakt. Of de politie heeft het wapen al tweexc3xabnhalf jaar of het is pas na een jaar ontdekt. Dat klopt dan niet met de berichten waarin staat dat de huurauto met het wapen enkele weken na de moord was aangetroffen. Of zit het allemaal toch nog heel anders?

Op crimesite.nl wordt gesuggereerd dat een van de onlangs aangehouden verdachten de Turk Sevdet Y. zou zijn. Een reageerder vindt dat het tijd wordt voor een diepgravende reportage over het kolbak-onderzoek. Lijkt mij een goed idee, maar niet voor mij. Geen tijd en bovendien: ingewikkeld. Wat mij vooral interesseert is of justitie erin slaagt de schutter te ontmaskeren. Men lijkt op de goede weg, maar dit is een proces waar je als verslaggever weinig aan kunt toevoegen.

                                                             ******

Julissa1bNog even over ons bolletjesslikkend model Julissa: ik volg niet alles (wel veel) op het gebied van drugstransporten. Vooral in Zuid-Amerika en het Caribisch gebied barst het van de Nederlanders die gepakt zijn met drugs. Alleen al in Trinidad, waar ik een paar weken geleden nog was, zitten er acht Nederlandse vrouwen. De meeste hebben wel hun roots op de Antillen, of familiecontacten, dat maakt de route geloofwaardiger.

Ik ging er een beetje van uit dat Julissa, van oorsprong Dominicaanse, ook een vlucht had gemaakt van het Caribisch gebied via Brussel naar Sicilixc3xab. In de berichten is er nog steeds alleen sprake van Brussel-Sicilixc3xab. Misschien hebben anderen beter opgelet, maar voor mij is dit nieuw, bolletjesslikkers binnen Europa.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: