Dagboek van maandag 25 december

25 Dec

Endstra1180_1Of Eerste Kerstdag de meest geschikte periode is om weer eens wat aan georganiseerde misdaad te doen, weet ik niet, maar ook boeven zitten met de feestdagen en niet alleen in hun maag. Kan iemand nog even een kerstmenuutje vanuit de bajes toesturen?

In Vrij Nederland mag Sjaak K. uithuilen (had-ie ook wel bij mij mogen doen, trouwens). Hij is de Amsterdamse rechercheur die is aangehouden op verdenking van lekken naar de onderwereld. Het is een beetje tweeslachtig: aan de ene kant heb je ‘t idee dat hij niet zuiver op de graat is omdat hij op z’n minst dubieuze contacten onderhield met in ongenade gevallen oud-collega’s (Hans van E., Martin Hoogland), aan de andere kant komt hij redelijk overtuigend over als hij beweert dat hij niet ‘de Pet’ is, de sleutelfiguur die echt relevante informatie doorsluisde. Sjaak K. denkt bijna te weten wie ‘de Pet’ is, volgens hem komen er drie mensen in aanmerking. Het zou wel eens de onthulling van 2007 kunnen worden: de ontmaskering van ‘de Pet’.

Het NOS-journaal meldt dat er drie verdachten zijn aangehouden voor de moordaanslag op Willem Endstra. De schutter zou er niet bij zijn. De opdrachtgever ook niet, neem ik aan. Een van de drie is een Turkse man die een paar weken geleden in Mxc3xbcnchen is aangehouden, de andere twee zouden afgelopen donderdag in Nederland zijn opgepakt. De Telegraaf wist vorige week al te melden dat met de moordaanslag op Thomas van der Bijl alles zo’n beetje in kannen en kruiken is: de politie weet helemaal hoe ‘t zit. Wat dan weer een beetje in strijd lijkt met het nieuws dat Willem Holleeder (althans voorlopig)niet vervolgd gaat worden voor het (laten) plegen van moordaanslagen, alleen voor afpersing. Het idee was toch dat Holleeder de opdracht had gegeven aan Fred R., die op zijn beurt een paar andere mannetjes inhuurde? Hoe dan ook, 2006 was het Jaar van Endstra, 2007 wordt het Jaar van Holleeder.

    

No Responses to “Dagboek van maandag 25 december”

  1. Frankie December 25, 2006 at 5:19 pm #

    Hmmm dan vraag ik me toch af wat de onthulling van de pet een misdaadverslaggever waard is…. het blijft een primeur… zeker met officiele stukken erbij over andere zaken, maar wel met bewijslast dat de zaken die publiciteitswaardig zijn via die ambtenaar zijn gegaan?? Lijkt me een primeur, en we hebben tenslotte allemaal een hekel aan corrupte dienders toch?? šŸ™‚ zeker die langs 2 kanten de zaak beduvelen en incasseren…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: