Dagboek van zaterdag 23 december

23 Dec

Tamarawolvers2web_2Voor de moord op Tamara Wolvers in Alphen a/d Rijn is een verdachte opgepakt. Een goede bekende, zegt de familie. Dat is bepaald geen verrassing, het enige verrassende is dat het zo lang heeft geduurd. Ik had het er vanmorgen nog even over met Henk Strootman, die deze zaak vanaf het begin heeft gevolgd (tijdens mijn vakantie in juli). Hij vindt dat de politie beter meteen wat meer gegevens kan verstrekken over de identiteit van de dader: nu gaat iedereen gissen. Want wie komen er als ‘bekenden’ in aanmerking? In eerste instantie denk je aan een ex-vriend, als die het niet is blijkt het in de praktijk nogal vaak iemand te zijn die zich tijdens bijeenkomsten rond het overlijden nogal prominent op de voorgrond plaatste, of zich juist opvallend gedeisd hield (zoals bij Tinka van Rooij). Een eerder bericht van Henk staat hier (18 juli) en hier (23 juli).

                                        ********

Jessedingemansk_2 Er is dna-materiaal van Jesse Dingemans aangetroffen op kleding van Julien C. In reacties op internet lees ik dat dat niks zegt: het kan zijn dat Julien na de dood van het kind aanwezig was en hem toen heeft aangeraakt. Het wachten is nu op iemand die een actie opzet om Julien vrij te pleiten: het gaat niet aan onschuldige mensen in de media alvast te veroordelen. Toch?

Helemaal los van dit: Maurice de Hond mag de klusjesman niet meer beschuldigen van de moord op weduwe Wittenberg, als hij dat toch doet kost hem dat per keer 5000 euro. Ik heb zo’n idee dat hij (De Hond) wel wat medestanders achter de hand heeft die het nu voor hxc3xa9m op gaan nemen. Bijvoorbeeld door te beweren dat de klusjesman zelf is begonnen: toen Louwes was veroordeeld had hij gezegd dat Louwes de moordenaar was. Terwijl er nog niet eens cassatie was ingesteld. Dat kxc3¡n toch niet?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: