Dagboek van vrijdag 15 december

15 Dec

Boone_1In de loop der jaren kom je heel wat advocaten tegen, de xc3xa9xc3xa9n wat vaker dan de ander. Een vast onderdeel van het misdaadmeubilair is Jan Boone uit Wijk bij Duurstede (die plaatsnaam hoort er gewoon bij). Hij is voorzover mij bekend de eerste strafpleiter die een actuele website bijhoudt, www.hetstrafrecht.nl  Is alleszins de moeite van het bekijken waard.

                                                                  ********

Robertlong2_1Is dat ook geen misdaad, wat de Tros gisteravond deed? Als iemand overleden is even een eerder uitgezonden flutcompilatie herhalen? Niks uit de tijd van Unit Gloria, niks van de teksten waarmee hij doorbrak, alleen een soort ‘Op Volle Toeren’, het ontbrak er nog net aan dat de bejaarden gingen meeklappen. Robert Long had beter verdiend, maar misschien was de publieke omroep niet goed voorbereid: twee dagen is te kort om een serieuze terugblik te maken die de artiest recht had gedaan. Je hoeft het niet met de opvattingen van Robert Long eens te zijn, maar iedereen die iets te maken heeft gehad met de uitzending van gisteravond moet zich diep schamen.

In een necrofilie (sorry, necrologie, dank voor de correctie, ik dacht al dat er iets mis was) las ik dat ‘The last seven days’ de grootste hit was uit zijn periode met Unit Gloria. Volgens mij was dat ‘Our Father’. Als ik me goed herinner was ‘The last seven days’ de B-kant, die had je toen nog. D.C. Lewis, van het onvergetelijke ‘Mijn gebed'(met orgelspel van Feike Asma) heeft nog een Nederlandse vertaling opgenomen van ‘The last seven days’. Wel een originele tekst: de scheppingsdagen in omgekeerde volgorde

                                                        ********

Diana5 Met de dood van de 12-jarige Susan Wisman uit Tweede Exloxc3xabrmond lijkt toch wel echt iets bijzonders aan de hand. Haar lichaam lag niet op de plek waar haar fiets is gevonden en ze had een volstrekt onlogische route naar huis genomen. Hier zijn echt raadsels die opgelost moeten worden. In xc3xa9xc3xa9n krant stond nog een heel verkeerde kop boven een artikel over het afsluitend onderzoek over de dood van prinses Diana: ‘Raadsels rond dood Diana blijven’. Er is nooit ook maar xc3xa9xc3xa9n raadsel geweest: het was een gewoon verkeersongeluk met een bijzonder mens. Wat er verder aan theoriexc3xabn is bijgesleept komt uit de koker van idioten en sensatiezoekers. En van een rouwende vader. Maar die mag dat.

                                                        *********

Met de ‘moord in het dorp’ waar ik het gisteren even over had, ligt het toch anders. Een alleenstaande vader heeft zijn baby een aantal keren zo mishandeld dat het uiteindelijk is overleden. Omdat zijn vrouw enkele weken na de geboorte van het kind was overleden, groef de politie voor alle zekerheid haar lichaam op, maar zij was een natuurlijke dood gestorven. Een familiedrama dus. Ik ben het met Henk Strootman eens dat het wel erg gemakkelijk is kritiek te hebben op Jeugdzorg. Het echte probleem bij dit soort drama’s is meestal de familie, althans: het ontbreken daarvan. Een rouwende weduwnaar met een pasgeboren kind die het allemaal in z’n eentje moet zien te verwerken, dat heeft een hoog foutgehalte. 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: