Dagboek van 5 december

5 Dec

Moord_hoorn

Door alle commotie rond de moord op Jesse Dingemans in Hoogerheide was het me eigenlijk ontgaan. Maar vandaag las ik op de site van het Noord Hollands Dagblad dat afgelopen zaterdag in de Derkinderenstraat in Amsterdam de 20-jarige Nadine Beemsterboer door haar 34-jarige ex-vriend is vermoord. De man had zich na zijn daad bij de politie aangegeven. Het leek me in eerste instantie een moord zoals er helaas wel meer worden gepleegd, totdat ik via een andere bron vernam dat de verdachte een Bosnixc3xab-veteraan blijkt te zijn.

Daar gaan we dus weer. In Utrecht werd Nadia van de Ven vermoord – door een Bosnixc3xab-veretaan. In Gouda werd Marixc3xablla de Geus vermoord – door een Bosnixc3xab-veteraan. In Schokkerhaven werd de bejaarde Jan Marees doodgeschoten – door een Libanon-veteraan. In Kerkrade werd een heel gezin uitgemoord – door een Cambodja-veteraan. In Ridderkerk werd een politieagent "zomaar" totaal in elkaar geslagen – door een Afghanistan-veteraan. En ik vrees dat de lijst nog wel eens veel langer kan gaan worden, als ie dat al niet is. Want lang niet altijd komen dergelijke achtergronden in de openbaarheid. Hoe dan ook, er lijkt iets structureel mis te zijn met de opvang van "onze jongens", van wie er trouwens ook nogal wat de hand aan zichzelf slaan. De moeder van Nadia van de Ven vraagt al jaren om aandacht voor dit probleem. Maar ze wordt nog niet erg gehoord. Wellicht krijgt ze binnenkort steun van de ouders van Nadine Beemsterboer, met wie volgende week in Aktueel een interview.

Aangemaakt door Henk Strootman

                                                                **********

SintparamaribowebIk weet het, er zijn erger dingen, maar dit is dus Sinterklaas in Paramaribo. Ik dacht altijd dat het hier niet zo populair was, vanwege die zwarte Pieten en zo, maar dat valt dus mee.

Adriana T., zuchtend in de Trinidadse gevangenis, had me gevraagd chocoladeletters mee te nemen voor haar vriendinnen aldaar. Leek mij niet zo’n heel goed idee, ik heb het bij snoep (vruchtenhartjes)en veel drop gehouden, in totaal voor ongeveer net zoveel als zij cocaine probeerde te smokkelen (qua gewicht dan, 3,5 kilo).

Was maar goed ook (van die chocola): de auto stond nogal lang midden op de dag in de brandende zon voor de gevangenis, ik vrees dat er anders een bruin plasje onder had gelegen. Adriana wilde graag rang (van die snoeprollen, een rang is alleen een rang als een rang op staat). Nergens meer te krijgen! Ik wist helemaal niet dat deze folklore verdwenen was. Een van mijn opa’s had altijd een rolletje rang bij zich, als je een hele dag aan het hooien was, of aan het repareren van de afrastering (anders lopen de koeien weg), dan kreeg je wel eens een rangetje.

                                                                  *****

Brugparamaribo6web_1Hier nog de beloofde foto van ‘Bosje'(zie zondag), de beroemde brug in Paramaribo waar wanhopige Surinamers hun laatste sprong maken.

           *****

Vanwege niet nader te noemen technische omstandigheden wordt ‘vandaag’  even ververst, waarbij de reacties sneuvelen. In dit geval een oproep om mee te doen aan een studentenonderzoek. Wie geinteresseerd is klikke hier

No Responses to “Dagboek van 5 december”

 1. Cobus December 6, 2006 at 10:10 am #

  Zulke sinterklaas dagen wil je snel vergeten…

 2. Francisca December 6, 2006 at 3:05 pm #

  Haai hj , heb je het een beetje na je zin daar in de zon..?
  Zou zo willen ruilen..hihi,
  waneer ben je eigenlijk weer terug in nederland?
  Veel plezier nog,
  Tot gauw.
  groetjes francisca & yuri.

 3. Carl December 8, 2006 at 5:35 pm #

  Kunnen we nou eens ophouden over die ‘veteranen’..? Dat zijn gewoon criminelen die hun uitzending tijdens hun diensttijd er aan de haren bijslepen om strafvermindering te krijgen. En het lukt ze nog ook, zolang de media maar blijven doorgaan over hun ‘trauma’s’ zonder ook maar IETS te hebben gecheckt. Zoals ik eerder al eens aangaf: Paul S. die 4 mensen vermoordde heeft helemaal niks schokkends meegemaakt in Cambodja, ik weet dat want ik was daar zelf ook in dezelfde periode! Ik kan me voorstellen dat Amerikaanse soldaten in Irak het e.e.a. meemaken, waarvan ze PTSD kunnen oplopen (als het goed is niet trouwens, want elke soldaat die met een trauma terugkomt, had eigenlijk niet goedgekeurd mogen worden voor het leger.) Nederlandse soldaten in Bosnie, Cambodja en Libanon waren TOESCHOUWERS die nergens daadwerkelijk aan gevechten hebben deelgenomen (op een incident hier en daar na). Waarom zouden ze in godsnaam een trauma hebben dan? Waarvan? Het zijn gewoon laffe slapjanussen die aan de drank of drugs zijn geraakt, zich afreageren op onschuldige weerloze mensen en daarna opeens beginnen te leuteren over hun ‘oorlogs-trauma’. En de media, inclusief journalisten als Henk Strootman, tuinen er elke keer weer met open ogen in. Is natuurlijk ook wel lekker sappig, zo’n ‘oorlogs-trauma’ in een verhaal. Maar het strookt niet met de feiten. Waarom worden de commandanten van al die losers bijvoorbeeld nooit opgespoord? Dan kunnen die zelf eens meedelen wat de heren allemaal hebben meegemaakt daar.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: