Dagboek van zondag 3 december

4 Dec

Trinidadmoord1webHet zal de Nederlandse pers niet hebbenbereikt, maar toen ik in Trinidad was werd daar een opzienbarende moordgepleegd op een bendeleider en zijn vriendin. Vooral de broer van hetslachtoffer maakte zich erg kwaad: hij beschuldigde de politie van de aanslag.Dat was erg onwaarschijnlijk: de man woont in een ghetto waar eenbuitenstaander onmiddellijk in de gaten loopt: op elke hoek van de straat staanwachtposten. Bovendien moeten de moordenaars een sleutel hebben gehad, of zijnbinnengelaten, de woning was een schier onneembare veste, ook nog eensbeveiligd met niet al te lekkere waakhonden. De man en zijn vriendin zijn inbed doodgeschoten.

t Heeft nog nergens in de krant gestaan, maar ik spraktoevallig iemand die van de hoed en de rand weet: de broer die zoveel misbaarmaakt (de onderste man op de voorpagina van de krant) wordt zelf verdacht van de moord. Gaat om een familie waar niet genoeg liefde woont, immers, de Heer gebiedt Zijn zegen daar waar Arons huis als broeders samenwonen. Dit gaat om een familie met zeven broers.

                                                                     *******

Inmiddels ben ik in Suriname, alwaar mij tweeberichten opvielen die ik het thuisland niet wil onthouden. Al kan de eersteook best in een Nederlandse krant hebben gestaan. Het gaat om de Braziliaansevoetballer Ronny van Sporting Lissabon, die volgens berekeningen van eenPortugese sportkrant een bal met een snelheid van 222 km/u zou hebbengeschoten. Ik geloof graag in sprookjes, maar ik ben bang dat hier ergens eenfoutje is gemaakt: zelfs Ronald Koeman kwam niet verder van 120 km/u. Hoop dathet nog wordt uitgezocht, er zal toch wel een tv-opname van zijn?

                                                                       ******

Het tweede gaat over de beroemdeWijdenbosch-brug in Paramaribo. Wie daar lopend overheen gaat, krijgt van allekanten te horen: niet springen! Het is de favoriete zelfmoordbrug vanSurinamers die het niet meer zien zitten. De politie maakte juist deze weekbekend dat er een fikse toename is van al dan niet gelukte pogingen. Tweekonden er op het nippertje worden voorkomen. Geslaagde komen niet in de krant,dus daar zijn geen cijfers van. Ik heb een fraaie foto bij zonsondergang (hoe toepasselijk) gemaakt van deze brug, helaas ben ik vergeten ‘m mee te nemen naar het internetcafe.


 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: