DAGBOEK VAN MAANDAG 4 DECEMBER

4 Dec

Jessedingemansweb_1Vandaag even gebeld met vriend/collega/journalist/karateka Koen Scharrenberg. Hij wist blijkbaar waarover ik hem wilde spreken, want hij zei meteen: "Ja, ik ken hem…" We hebben het over Erik Constanca, die net als Scharrenberg een levende legende is in de kyokushin-karatewereld. Eric’s zoon Julien is degene die verantwoordelijk wordt gehouden voor de moord op Jesse Dingemans uit Hoogerheide. Het zal je kind maar wezen.

Scharrenberg kent als doorgewinterde journalist het klappen van de zweep en snapt dat menig collega aast op een gesprek met Eric. Over hoe het zover is kunnen komen met Julien, waar het fout is gegaan, hoe hij tegen het drama aankijkt. Maar het is de vraag of zo’n gesprek er op korte termijn in zit. Constanca zit om begrijpelijke redenenen helemaal stuk en Scharrenberg onderneemt liever even niets in zijn richting. Begrijpelijk. Want al is het als journalist handig om zo je contacten te hebben, je kunt ook wel eens te dicht bij het vuur zitten.

                                                              *****

DennisjonkerIk hoop deze week wat verder te komen in een zaak die niet veel aandacht heeft gehad in de media. Het gaat om de vermissing van de 29-jarige Dennis Jonker uit Katwijk. De man werkte aan boord van vissersschip KW 172 en maakte deel uit van de "achteropploeg", die verantwoordelijk is voor het zetten en halen van de netten. Op zaterdag 14 oktober, rond 15.30 uur, ontdekte de hutmaat van Jonker dat zijn collega al een tijdje weg was. De laatste keer dat iemand hem had gezien was rond 13.00 uur, toen Dennis na de gedane arbeid een shaggie stond te roken op het voordek. Er kwam een grote zoekactie op gang, maar de Katwijker werd niet gevonden. Ook een zoekactie later in de haven van IJmuiden door leden van de waterpolitie leverden niets op. Het "verdachte" aan deze zaak is dat Dennis Jonker bij zeer rustig weer overboord is geslagen. En dat roept vragen op. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Aangemaakt door Henk Strootman

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: