DAGBOEK VAN VRIJDAG 1 DECEMBER

1 Dec

Wendy_spoorloos_na_ruzie

Deze week voor een reportage in Aktueel bezoekje gebracht aan Hilversum, waar op 26 december 2001 – tweede kerstdag – de Engelse Wendy Whitehead spoorloos verdween. De 45-jarige vrouw was een enigszins aan lager wal geraakt ex-fotomodel, wier schoonheid door inwerking van alcohol en nicotine was verwelkt. Wendy woonde samen met de 47-jarige Engelsman Steve Oldman, die vanwege zijn baan als bouwvakker in Nederland terecht was gekomen. Volgens buren aan de Nieuwe Doelenweg in Hilversum leefden de xe2x80x99geliefdenxe2x80x99 als kat en hond. Er vielen geregeld klappen, Wendy moest een paar keer door de politie dronken van straat worden geplukt en Steve kreeg bij een van de ruzies een kapot wijnglas in de rug gestoken. Toen Wendy vijf jaar geleden plotseling van de aardbodem leek te zijn verdwenen ondernam Steve vreemd genoeg niets. (waar kennen we dat ook weer van?) Pas nadat Wendyxe2x80x99s vader vanuit Engeland aan de bel trok ging hij bij de politie langs en kwam er een onderzoek op gang. Maar toen waren er al heel wat kostbare maanden verstreken.
Natuurlijk leek Steve Oldman verdachte nummer een. Maar hij heeft altijd volgehouden niets met de verdwijning te maken te hebben gehad. Extra verdacht is het feit dat de man drie jaar geleden zelfmoord pleegde door zich in zijn auto met uitlaatgas te verstikken. Naast hem op de bijrijdersstoel lag een briefje. Steve had besloten er een einde aan te maken omdat zijn nieuwe vriendin, een Nederlandse, hem had verlaten. Over Wendy repte hij met geen woord.
Een zoektocht naar de xe2x80x99Nederlandse vriendinxe2x80x99 heeft tot op heden weinig opgeleverd. Daarom dus de vraag: wie kent deze vrouw? Heeft Steve het ooit met haar over de Engelse gehad? Wellicht weet zij iets en kan ze ertoe bijdragen dat de familie van Wendy eindelijk rust krijgt. Want het is nu al het vijfde jaar dat die ene stoel aan kerstdis leeg blijft.

Aangemaakt door Henk Strootman

                                                            *******

Mooi Henk, ik moet zeggen: die dame komt mij bekend voor. Over Kerst gesproken: bij 32 graden de hele dag kerstliedjes op de radio is ook niet alles. Het is nu in Trinidad 13.00 uur, ik maak nu een stukje voor morgen dat tegen een uur of acht online komt. Gaat niet alleen over Caribische zaken, ik hoorde dat Matt Hoorn deze week is aangehouden. Dat is toch even schrikken.

Hendrik Jan

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: