Dagboek van donderdag 2 november

1 Nov

Justitierotterdam1web Mink Kok komt voorlopig niet vrij. Dat had ik twee uur geleden ook al kunnen melden, maar toen werkte de verbinding nog niet goed, nu sta ik bij een McDonalds hotspot onder de rook van Delft dit te tikken. Ik dacht dat die wi-fi hotspots gratis waren, maar dat is dus niet zo, dus heb ik een andere optie genomen: de telefoon gebruiken als modem. Was een beetje ingewikkeld.

Enfin.

De rechtbank in Rotterdam vond een van de twee getuigen toch nog betrouwbaar genoeg om Mink nog vast te houden tot aan de echte zitting. Die stond eerst gepland voor deze maand, maar de verzoeken van de advocaten om meer getuigen te horen werden gehonoreerd en dat moet nu eerst gebeuren. De twee fantasten mogen binnenkort alvast onherkenbaar tijdens een zitting worden gehoord. Een paar andere getuigen die worden oopgeroepen: Ferry de Kok en Etienne Urka.

Begrijpt iedereen het nog? Bovenstaand stukje had ik gisteren onderweg gemaakt en ik dacht dat het op de site stond. Kom ik ‘s avonds om tien uur thuis, blijkt het er helemaal niet op te staan, maar nog wel ergens in een bewerkfase. Het is nog even wennen, dat mobiele gedoe.Nadiajong1web_1

Over gisteren gesproken: van Rotterdam ging de reis naar Akersloot, alwaar ik oud-collega Gerard Trentelman sprak over enkele geheime aangelegenheden. Daarna naar Koog aan de Zaan, voor een gesprek met de moeder van Nadia van de Ven (jeugdfoto), de studente die in Utrecht werd vermoord door haar geflipte huisbaas Pascal F.

Sannemarije1web

En vandaar naar de presentatie van ‘het slapende leger’ van Revu-collega’s Sanne Groot Koerkamp en Marije Veerman. Zo praat men weer eens wat bij. Revu’s Gerrit Mollema maakte mij erop attent dat afgelopen vrijdag de aflevering van Baantjer was uitgezonden waarin een begrafenis voorkwam in zware kringen. Hij vroeg mij een tijdje geleden of ik daar verstand van had. Nu had ik dat wel iets, maar niet genoeg, ik moest mijn oren te luisteren leggen bij ervaringsdeskundigen. Ik heb de uitzending gemist, Gerrit zal ‘m op een dvd’tje branden, ik ben erg benieuwd wat ze ervan hebben gebruikt.

Tja. En dan vanmorgen een interview met Fred Teeven. Tussen de bedrijven door ben ik me wat aan het voorbereiden geweest. Toen we de afspraak maakten begon Teeven nog over deze site, maar gelukkig had hij het lichtelijk kritische stukje over hem niet gezien. Had ik toch nog net op tijd weggehaald. Niet dat hij het niet mag weten, maar ik leg hem die puntjes liever eerst even voor, misschien heeft hij er wel een goed verhaal over.

                                                        ***********

Voor de echte liefhebbers: Peter de Vries heeft op zijn website een nieuwe beschouwing toegevoegd over Deventer, De Klusjeman en Het Mes. Een grafrede dus, als het ware. Zelf ben ik inmiddels in de fase aanbeland waarin ik het geheel vooral van de humoristische kant benader. Bij advocaat Knoops denk ik aan de legendarische wethouder Hekking (Kees van Kooten) en bij Maurice de Hond vraag ik me alleen nog af hoeveel konijnen hij nog in zijn hoge hoed heeft. Voor de details: zie hier

                                                        **************

Ik was nog vergeten te melden dat Willem Holleeder sinds maandag in hongerstaking is, in Vught. Kan ik me iets bij voorstellen. Lees hiervoor: de hel van Vught. Is overigens een van de meest gelezen reportages.

No Responses to “Dagboek van donderdag 2 november”

 1. Joe November 2, 2006 at 3:01 am #

  Hoi Hendrik-Jan, ik kan je de Nokia N93 van harte aanbevelen om mobiel op je blog te posten. Je kunt er zelfs direct filmpjes en foto’s mee online zetten. Kost wel een beetje, maar dan heb je ook een goed stuk gereedschap om mee te werken. Ook deze reactie stuur ik je vanaf een N93.

 2. Erik November 2, 2006 at 3:30 pm #

  Vught is geen hel, zo hoort een standaard gevangenis er uit te zien.

 3. ron November 2, 2006 at 4:52 pm #

  Leuk, en wat naxc3xadef zo’n boek
  over het slapende leger.
  Van Gogh, Fortuyn en duizenden
  andere Nederlanders hebben jaren
  gewaarschuwd voor deze vijfde
  colonne van moslim jongeren.
  Overigens is dit slapende leger
  in Frankrijk al ontwaakt.
  Dat de media spreken over
  sociale onvrede is een
  afleidings manoeuvre.
  Over de rol van fundamentalisten
  achter de rellen wordt gezwegen.

 4. Stillsmoking November 2, 2006 at 5:04 pm #

  [b]Vraagje[/b]

  Even over Mink K.

  Toen er in 1992 een inval werd gedaan in de boerderij in oude bildtzijl.

  Was dat het adres van zijn moeder (Betty)?
  We weten allemaal dat het observatieteam toen twee busjes heeft gevolgd en dat ze opeens allebei een andere kant opgingen, het ene busje is toen gevolgd tot in Friesland. Waar is dat andere busje toen heen gegaan? En wat zat daarin?
  Waarom is er lange tijd daarna nog een man genaamd Sieb H. verhoord inzake dit verhaal. En nogmaals 6 maanden daarna.

  Waarom moesten allemaal nietszeggende crimineeltjes en ander gespuis verklaringen af leggen maar zijn de direct betrokkenen nooit gehoord? Waarom zijn de dag na de inval in Oude Bildtzijl er mannen met een nogal dreigende houding waargenomen in de omgeving die toch echt niet van politie of justitie waren……

  Tja… ik heb nog wel 133 vragen……

 5. Stillsmoking November 2, 2006 at 5:08 pm #

  En is die Sieb H. dezelfde Sieb H. die ook in het boek drugsbaron in spijkerbroek (steve Brown)voorbij kwam……….??

 6. Remco November 2, 2006 at 8:29 pm #

  Hel van Vught…. ?? Wat nou hel…? Bangkok Hilton…. da’s pas hel…

  Erik heeft gelijk; Vught zou de standaard moeten zijn.

 7. Carl November 6, 2006 at 11:44 am #

  Holleeder wil alleen maar geheime opdrachten doorgeven aan zijn consigliere Moscowiz, dat is toch zo duidelijk als wat? Net als Volkert zal ook de Neus wel net op tijd stoppen: voordat de honger PERMANENTE schade aanricht, zo uitgekookt is ie wel. Maar eerlijk gezegd mag ie zich van mij doodhongeren, zou een gepaste straf zijn voor deze veelvuldige moordenaar.

 8. Jacob November 6, 2006 at 2:19 pm #

  Beste Carl,

  Zullen we eerst de uitkomst van het proces even afwachten, alvorens te oordelen dat we hier te maken hebben met een veelvuldig moordenaar?

 9. XXXX September 4, 2008 at 12:07 pm #

  Betty is niet de moeder van mink.K
  Maar de moeder van Danny B een goede vriend van mink k.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: