Dagboek van dinsdag 31 oktober

31 Oct

AdelevdplaswebNRC Handelsblad had gisteren een portret van Mink Kok, waarvan de conclusie is dat ‘De Denker’ de regie kwijt is. Aanleiding voor het artikel is de mogelijkheid dat Mink woensdag wordt vrijgelaten. Zelf had ik vorige week een zeer uitvoerig gesprek met Mink. Dat ging vooral over zijn relatie met Stanley H. en de verhouding met Willem Holleeder. Ik heb daarna nog wat andere mensen gesproken en mijn conclusie is eigenlijk heel anders: de kaarten zijn opnieuw geschud, maar de lijnen zijn duidelijk en Mink Kok staat sterker dan ooit. Het zijn vooral de media die hem in de rol van verrader drukken, door zijn contacten met Fred Teeven, maar in het milieu weten ze echt wel beter. Of, zoals Mink zelf zei: ‘Ik ben de xc3xa9nige van het hele zootje die van de afgelopen 11 jaar er 9 binnen heeft gezeten.’ Ik kan er nu nog niet te veel over zeggen, komt woensdag uitvoerig in Aktueel.

Op de foto dit keer eens niet dat portret van Mink, maar van zijn onvolprezen raadsvrouw Adxc3xa8le van der Plas, die hem al vele jaren bijstaat.

Het portret in NRC is gemaakt door Jan Meeus. Was dat voorheen niet Tom Jan? Hoe dan ook, hij meldt dat er over de vroege jeugd van Mink niet veel te melden valt. Daar heeft hij wel wat gelijk in, maar ietsje meer had wel gekund. Maar Nieuwe Revu zit waarschijnlijk niet in zijn knipselmap.

                                                         *********

Nu we toch weer in dit milieu bezig zijn: in een column in de Telegraaf worden Bart Middelburg en Paul Vugts – beiden toch gepokt en gemazeld op de Amsterdamse straten – gewezen op een topografisch foutje: "Monier Barsoum kwam van de Centrale Markthallen en xe2x80x9esloeg linksaf richting binnenstad". Vervolgens wordt hij op de hoek van de Jan van Galenstraat en Willem de Zwijgerlaan doodgeschoten. Daarvoor had hij toch echt naar rechts moeten gaan, wat Barsoum dus ook gedaan heeft."

‘Stille Willem’ van Harry Lensink beleeft de ene druk na de andere, en terecht. Hij zou kunnen overwegen een kleine oneffenheid glad te strijken. Hij schrijft ergens dat Mieremet bij Mink Kok op bezoek is geweest. Dat klopt niet: Mink heeft hem een keer aan de telefoon gehad toen hij met Ferry de Kok – een goede vriend van zowel Mink Kok als van John Mieremet – aan het bellen was. Mieremet zat daarbij en heeft ook even met hem gepraat, maar Mieremet is nooit bij hem in de gevangenis geweest. Wel een aantal keren erg dicht in de buurt: Mieremet zette Ferry de Kok regelmatig af bij de gevangenis in Heerhugowaard en bleef dan zelf buiten staan wachten. Holleeder is wel bij Mink in de gevangenis op bezoek geweest, maar dat is een heel ander verhaal. En dat was niet in Heerhugowaard, maar in Scheveningen.

                                                           **********

Bullens1180_1

Pedagoog Ruud Bullens (foto rechts) greep terecht niet in tijdens verhoren van de 11 jarige Maikel in het onderzoek naar de Schiedamse Parkmoord. Omdat zijn gedrag op andere punten in strijd was met zijn beroepscode, krijgt hij een waarschuwing. Dit stelt het College van Toezicht van de Nederlandse Vereniging van pedagogen en Onderwijskundigen (NVO). De officixc3xable waarschuwing van zijn beroepsvereniging heeft geen directe gevolgen voor Bullens. Hij kan zijn beroep blijven uitoefenen.

Aldus de berichten.

Dit kon iedereen op de klompen voelen aankomen: beroepsbroeders onder elkaar. In het dagboek van woensdag 21 juni heb ik alles gezegd wat ik hierover kwijt wilde, veel scherper dan dat kan ik het niet maken. Tot mijn genoegen las ik dat twee deskundigen, onder wie de door mij hoog aangeslagen professor Corinne de Ruiter, het ook helemaal niet eens zijn met de conclusie van de NVO.

                                                               *********

FundaHoe blij moet je zijn als je zoon of dochter een column heeft in de grootste krant van Nederland? De columns van de progressieve Turkse Funda zijn meestal een verademing in de gezond-verstand-krant, maar of haar vader xe2x80″als hij nog leeft xe2x80″ er zo enthousiast over is? Afgelopen zaterdag schreef ze over xe2x80x98hoeroezganxe2x80x99: het voorstel om prostituees mee te sturen met militairen op lange en gevaarlijke missies. Ze schrijft dan: "Mijn moeder is vier jaar lang alleen geweest met vier kinderen, voordat mijn ouders weer in Nederland herenigd werden. Ze was een mooie, jonge vrouw die mijn vader miste. Er waren genoeg heren (ook uit de aangetrouwde familie) die haar wilden xe2x80x99troostenxe2x80x99. Ze had geluk, zei ze altijd, dat ze erg verliefd was op mijn vader en geen ander zag staan. In het begin van onze hereniging bleef mijn vader na een stevige ruzie wel eens een nacht weg. Hij ging uithuilen bij zijn hospita, met wie hij die jaren een verhouding heeft gehad, wat hij mijn moeder na aandringen heeft opgebiecht. Het was een normaal gegeven dat een man als hij lang van huis was (migratiearbeiders, zeelieden, militairen) nu eenmaal zijn seksuele behoefte moest kunnen bevredigen. Van vrouwen wordt trouw en zelfdiscipline verwacht. Als kind heb ik dat altijd zeer oneerlijk gevonden. Mijn moeder zei dat ze begrip had voor het verleden, maar eiste dat hij acuut zou stoppen. Dat heeft hij gedaan. In tegenstelling tot vele migrantengezinnen hebben wij de mazzel gehad dat er geen halfzusjes en -broertjes rondliepen in Nederland zonder dat we het wisten."

Best interessant en nuttig om te weten. Maar is dit niet meer iets tussen de ouders? Als de kinderen dit soort privxc3xa9zaken al meekrijgen xe2x80″ kleine potjes, grote oren xe2x80″ is het toch niet de bedoeling dit aan de grote klok te hangen, of ben ik nu ouderwets?

No Responses to “Dagboek van dinsdag 31 oktober”

 1. S.J. October 31, 2006 at 1:52 pm #

  Hier nog een paar oneffenheden uit het boek van Harry Lensink. Op pag.222 word verteld dat Sam klepper 16 oktober 2000 aanwezig was op het Flying Doctors Gala in Monaco. Klepper werd geliquideerd op 10 oktober 2000.
  Martin Erkamps werd niet in 2005(pag.257), maar in 1996 gearresteerd in Spanje.

  Nog even iets anders.Volgens het Parool is Willem H. in hongerstaking.

 2. Robin October 31, 2006 at 8:44 pm #

  Over je Mink K.-artikel in Aktueel van deze week: zie ook http://www.aktueel-online.nl (de homepage meteen al).

 3. Raul November 6, 2006 at 9:50 pm #

  “In tegenstelling tot vele migrantengezinnen hebben wij de mazzel gehad dat er geen halfzusjes en -broertjes rondliepen in Nederland zonder dat we het wisten.”
  Ik ben van 23 jaar en van turkse afkomst..
  Ik moet bekennen dat wij niet die mazzel hebben. Ik ben op mijn 20ste erachter gekomen dat ik nog een halfzus had. Maar ik heb niet het idee dat dit bij’vele migrantengezinnen’ voorkomt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: