Dagboek van maandag 23 oktober

23 Oct

Haaglanden5225_2 Gisteren een zeer uitvoerig gesprek gehad met Mink Kok. We hadden het over een paar interessante themaxe2x80x99s, waar ik nog niet veel over kan zeggen, ik ga nog wat dingen uitzoeken en kom dan met een opzienbarend verhaal (men mag dit als ironie zien). Terloops hadden we xe2x80x99t ook nog even over de top-ontmoeting van Willem Holleeder met Mink, zoals beschreven in het boek van Harry Lensink of in Vrij Nederland, moet ik nog opzoeken. Wat deed Willem daar? En wie had hij bij zich? Laat ik xe2x80x99t zo zeggen: twee dingen die ze hadden wxc3xadllen bespreken, daar kwamen ze niet aan toe.

Ook hadden we xe2x80x99t vrij uitvoerig over Minkxe2x80x99s boezemvriend Stanley H.: volgens een artikel in Vrij Nederland, van Marian Husken, zou Stanley nogal kwaad zijn op Mink, zodanig dat laatstgenoemde wel mag uitkijken als-ie vrijkomt. Ik moet dat allemaal nog wat uitzoeken en uitwerken. Het lijkt mij dat Stanley er verstandig aan doet even contact op te nemen met zijn oude maatje (of met mij). Als ik zin en tijd heb maak ik er een verhaal over voor een of ander blad en anders zet ik het wel een keer op de site. Ik heb nog zxc3xb3veel te doen…                                                                ************

TamaraadvwebTamarawolvers2web_1 Een bizarre ontwikkeling in de moordzaak Tamara Wolvers, Alphen aan den Rijn. In een reactie op het condolxc3xa9ance-register meldde de moordenaar zich: ‘Ik heb je vermoord is beter zo’. Je mag er voor 90 procent van uitgaan dat dit bedoeld is als een zieke grap, maar ik neem aan dat de politie toch enige moeite heeft gedaan de zender van deze boodschap te achterhalen. Voor meer informatie over de vreemde moord op Tamara: zie hier

                                                      *************

Jort1k180 Het Holleeder-proces wordt steeds leuker: naast John van den Heuvel wordt ook Jort Kelder als getuige opgeroepen. Hij heeft iets tegen de politie gezegd over wat Erik de Vlieger hem zou hebben verteld. Jort vindt zelf ook dat hij nogal dom is geweest door die verklaring te ondertekenen, zonder goed te kijken wat erin staat. Is inderdaad dom, zeker van hem, omdat hij beter had kunnen weten. Als er ergens mee gesjoemeld wordt door jagende rechercheurs is het wel met dit soort getuigenverklaringen, die helemaal worden toegeschreven op ‘bruikbaarheid’. Er zijn vele voorbeelden van getuigen die weigerden hun handtekening onder het door de politie in elkaar geflanste verhaal te zetten. Dan verdwijnt zo’n stuk overigens niet, het wordt alleen ingebracht zxc3xb3nder handtekening. Het uitvoerige relaas van Jort Kelder, inclusief ruzie om een mooie blonde dame, staat hier

                                                       **************

Verder hoop ik dat het een Hondsvrije week wordt, maar nog even twee opmerkingen: bij HP/De Tijd zijn ze nog steeds in de war over de Deventer moordzaak, deze week bakte ene Thieu Vaessen een stuk waar de honden geen brood van lusten en dat elke zweem van journalistiek ontbeert. Blijkbaar is het ook voor journalisten lastig draaien in een tunnel. En in de Volkskrant schreef Kader Abdolah de domste column uit zijn carrixc3xa8re. Hij bedacht iets creatiefs om het op te nemen voor De Hond. Op zich staat hem dat te prijzen, maar hij vergeet een paar dingen, waarschijnlijk omdat hij de zaak amper kent. De kritiek op De Hond is niet dat hij het onderzoek aan de kaak stelde, maar dat hij de klusjesman bestempelt als de moordenaar.

No Responses to “Dagboek van maandag 23 oktober”

 1. Ruud October 23, 2006 at 9:14 am #

  Het schijnt dat daders van moorden in Putten, of niet bestraft worden, of men bestraft onschuldige die na vele jaren gevangenisstraf met een behoorlijke schadeloosstelling weer vrij worden gelaten.
  De daders van de aanslag op die Duitse officier, welke ruim 500 doden en tientallen verbrande huizen ten gevolge had, zijn er onbestraft vanaf gekomen. Trouwens wie was de opdrachtgever van deze verzetsdaad?

 2. gerrit October 23, 2006 at 10:30 am #

  Mink zit in Scheveningen,en wie Willem Holeeder bij zich had toen hij op bezoek ging bij Mink was Sandra den Hartog.

 3. Ada October 23, 2006 at 12:00 pm #

  Alphen aan den Rijn heeft de afgelopen weken een bizarre moord voor de kiezen gekregen… Gelezen?? Een knul van 21 die waarschijnlijk via de kliko is afgevoerd??

 4. stan de jong October 23, 2006 at 3:41 pm #

  Beste HJ,

  Na de kritiek op mij – kan ik best tegen – verwijt je nu ook HP-journalist Thieu Vaessen onjournalistiek gedrag in de Deventer moordzaak.
  Het belangwekkende van het nieuws dat vorige week door Maurice de Hond naar buiten werd gebracht, ligt ‘m niet zozeer in (mes in) het graf – dat is inderdaad boterzacht en speculatief – maar in de verklaring van de ex-beheerder van de begraafplaats. Heb je die eigenlijk ooit bestudeerd?
  Wat zijn de feiten, als we zijn getuigenis – inmiddels bij de politie afgelegd – serieus nemen?
  -Michael de J. had daderkennis
  -Michael de J. zou de avond van de moord een gesprek hebben met de weduwe waarin zij hem zou mededelen dat hij uit het testament werd geschrapt. Zoiets noemt men een motief.
  Beide elementen worden door andere getuigenverklaringen ondersteund.
  Ik vraag me soms wel eens af wie nu degene is die met zijn oogklepjes op als een dolle hond door een tunneltje rent….

  Groet

  Stan

  Beste Stan,

  ik kan me vergissen, maar het verhaal van dat mes in het graf vind ik echt van de dolle, als je als journalist dat serieus neemt, ben je in mijn ogen niet goed wijs. En als een blad dat serieus en op de voorpagina brengt, is de hoofdredacteur ook niet goed wijs.

  Vriendelijke groet,

  Hendrik Jan

 5. gerrit October 23, 2006 at 6:54 pm #

  Hendrik Jan, Mink heeft Stanley Hillis in het verleden al eens een brief gestuurd met een aantal vragen en op die brief heeft hij nooit geantwoord dus de boodschap was duidelijk je kunt verrotten,en jij hoeft echt niet te denken dat ie wel met jou zal spreken hoor hij heeft namelijk een hekel aan journalisten eigenlijk heeft die man aan iedereen een hekel,of zou die een gen missen.

 6. vliegtuig October 23, 2006 at 7:56 pm #

  Niet alleen is de hoofdredacteur van HP/De tijd niet helemaal wijs, het is zelfs oerdom. Welke moordenaar (“naam zelf in te vullen”) legt nou een mes in het graf van het slachtoffer. Nee, dat mes ligt op de bodem van de IJssel of in een sloot in Lelystad.

 7. ronald wegman October 24, 2006 at 12:20 pm #

  beste Hendrik Jan, waarom geef je geen antwoord op Stan de jong.

  de pers vind het fantastisch het accent te leggen op het mes, waarom doe jij dit nu ook.

  Je lijkt het OM wel, schofterig negeren is jullie kunstje.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: