Dagboek van maandag 23 oktober

23 Oct

Haaglanden5225_2 Gisteren een zeer uitvoerig gesprek gehad met Mink Kok. We hadden het over een paar interessante themaxe2x80x99s, waar ik nog niet veel over kan zeggen, ik ga nog wat dingen uitzoeken en kom dan met een opzienbarend verhaal (men mag dit als ironie zien). Terloops hadden we xe2x80x99t ook nog even over de top-ontmoeting van Willem Holleeder met Mink, zoals beschreven in het boek van Harry Lensink of in Vrij Nederland, moet ik nog opzoeken. Wat deed Willem daar? En wie had hij bij zich? Laat ik xe2x80x99t zo zeggen: twee dingen die ze hadden wxc3xadllen bespreken, daar kwamen ze niet aan toe.

Ook hadden we xe2x80x99t vrij uitvoerig over Minkxe2x80x99s boezemvriend Stanley H.: volgens een artikel in Vrij Nederland, van Marian Husken, zou Stanley nogal kwaad zijn op Mink, zodanig dat laatstgenoemde wel mag uitkijken als-ie vrijkomt. Ik moet dat allemaal nog wat uitzoeken en uitwerken. Het lijkt mij dat Stanley er verstandig aan doet even contact op te nemen met zijn oude maatje (of met mij). Als ik zin en tijd heb maak ik er een verhaal over voor een of ander blad en anders zet ik het wel een keer op de site. Ik heb nog zxc3xb3veel te doen…                                                                ************

TamaraadvwebTamarawolvers2web_1 Een bizarre ontwikkeling in de moordzaak Tamara Wolvers, Alphen aan den Rijn. In een reactie op het condolxc3xa9ance-register meldde de moordenaar zich: ‘Ik heb je vermoord is beter zo’. Je mag er voor 90 procent van uitgaan dat dit bedoeld is als een zieke grap, maar ik neem aan dat de politie toch enige moeite heeft gedaan de zender van deze boodschap te achterhalen. Voor meer informatie over de vreemde moord op Tamara: zie hier

                                                      *************

Jort1k180 Het Holleeder-proces wordt steeds leuker: naast John van den Heuvel wordt ook Jort Kelder als getuige opgeroepen. Hij heeft iets tegen de politie gezegd over wat Erik de Vlieger hem zou hebben verteld. Jort vindt zelf ook dat hij nogal dom is geweest door die verklaring te ondertekenen, zonder goed te kijken wat erin staat. Is inderdaad dom, zeker van hem, omdat hij beter had kunnen weten. Als er ergens mee gesjoemeld wordt door jagende rechercheurs is het wel met dit soort getuigenverklaringen, die helemaal worden toegeschreven op ‘bruikbaarheid’. Er zijn vele voorbeelden van getuigen die weigerden hun handtekening onder het door de politie in elkaar geflanste verhaal te zetten. Dan verdwijnt zo’n stuk overigens niet, het wordt alleen ingebracht zxc3xb3nder handtekening. Het uitvoerige relaas van Jort Kelder, inclusief ruzie om een mooie blonde dame, staat hier

                                                       **************

Verder hoop ik dat het een Hondsvrije week wordt, maar nog even twee opmerkingen: bij HP/De Tijd zijn ze nog steeds in de war over de Deventer moordzaak, deze week bakte ene Thieu Vaessen een stuk waar de honden geen brood van lusten en dat elke zweem van journalistiek ontbeert. Blijkbaar is het ook voor journalisten lastig draaien in een tunnel. En in de Volkskrant schreef Kader Abdolah de domste column uit zijn carrixc3xa8re. Hij bedacht iets creatiefs om het op te nemen voor De Hond. Op zich staat hem dat te prijzen, maar hij vergeet een paar dingen, waarschijnlijk omdat hij de zaak amper kent. De kritiek op De Hond is niet dat hij het onderzoek aan de kaak stelde, maar dat hij de klusjesman bestempelt als de moordenaar.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: