Dagboek van zondag 22 oktober

22 Oct

PuttenchristiansenIn Putten wordt vandaag de razzia van 1944 herdacht, waarbij alle mannen uit het dorp werden weggevoerd. In de aanloop naar de meidagen besteedde ik aandacht aan deze gruwelijke zaak, waarbij de rol van het verzet ook nogal ter discussie werd gesteld. Een meelezer stuurde me nu een foto van de man die de opdracht gaf tot de ‘Puttense genocide’: kapitein F. Christiansen. Hij schijnt er met een licht strafje vanaf te zijn gekomen. Voor meer achtergrond: klik hier

Puttenjodin2 Putten heeft sowieso een naam op te houden als het gaat om moorden. Ook toen al. In 1944 is er nog een opmerkelijke moord gepleegd, getuige dit bericht uit Het Vaderland van 6 december 1944. Hoe zou xe2x80x99t met de daders afgelopen zijn? Hebben ze er nog wroeging om gehad, of beschouwden ze dit ook als een verzetsdaad?

No Responses to “Dagboek van zondag 22 oktober”

  1. Ton Biesemaat October 23, 2006 at 9:49 am #

    Het heeft geen enkele zin om iets uit te zoeken. Men luister toch niet. HJK: Christiansen was al lang geen kapitein meer ten tijde van Putten 1944, niet alle mannen uit Putten werden weggevoerd en Christiansen kan je moeilijk verwijten dat de weggevoerde mannen crepeerden in de Duitse kampen. Het is zelfs zeer de vraag of hij de daadwerkelijke opdrachtgever voor de vergeldingsmaatregelen was. Maar waar maak ik me druk om? Het interesseert niemand wat. Je kan tegenwoordig de domme massa alles laten geloven.

  2. Ruud October 23, 2006 at 12:16 pm #

    @Ton, Het is een goed eikeljaar in Nederland, doch wees blij dat ze niet alle aan de bomen groeien, dat houdt de journalisten bezig.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: