Dagboek van dinsdag 26 september

26 Sep

Geldrop1600_1 "Zijn jullie van het Algemeen Dagblad?" Nee, in dit geval gelukkig niet. In de straat voor het ouderlijk huis van Melanie Sijbers in Geldrop zijn rouwende familieleden, vriendinnetjes, kennissen en buurtbewoners woedend op het AD dat gistermorgen meldde dat Melanie soms ‘spannende afspraakjes’ maakte met oudere mannen. "De enige link met oudere mannen is dat ze wel eens een praatje maakte met de mensen van het bejaardenhuis hier in de buurt," zegt een aangeslagen buurvrouw. Hoe komen ze dan aan zo’n verhaal? "Uit de duim gezogen!" Misschien niet door de verslaggever, maar door iemand die ook een duit in het zakje wilde doen. Hoe dan ook, er is nog veel onduidelijkheid omtrent Melanie. De opgepakte stiefvader Peer H.(41) schijnt een tbs-verleden te hebben, zij het niet op het gebied van zedendelicten. Ik neem aan dat het dna-onderzoek binnen enkele dagen is afgerond. Als er geen sporen van hem zijn aangetroffen, wordt het nog een lastig verhaal. Als het lang duurt voor er iets bekend wordt gemaakt over dna-sporen, is dat meestal een teken dat er niets belastends is gevonden. De recherche neemt dan wat langer de tijd om andere sporen na te trekken.

FransbauerHet staat wel min of meer vast dat Peer H. gelogen heeft over zijn alibi, maar dat hoeft op zichzelf niet veel te betekenen. Ik ken meer zaken met onschuldige verdachten die op zo’n manier zijn begonnen. Frans Bauer zal vrijdag tijdens de begrafenis aanwezig zijn. Hij heeft de familie erg geholpen, vooral in de eerste dagen na de vermissing toen er weinig media-belangstelling was voor Melanie’s verdwijning. Melanie was een fan van hem en had hem ook wel eens opgezocht in Fijnaart.

                                           **************

Corvanhoutprdv "Cor van Hout heeft daar het zwembad gefinancierd, dat is in de doofpot gestopt!" Het achtergrond verhaal ‘De hel van Vught’, over de EBI, is een van de meest gelezen stukken op deze site. Ik vermoed dat veel lezers ervaringsdeskundigen zijn, gezien de reacties. In principe lees ik alle reacties, maar de bovenstaande had ik kennelijk even gemist, hij dateert al van mei. Het is een hardnekkig verhaal, over dat zwembad, ik heb het wel vaker gehoord, maar of er een kern van waarheid in zit, weet ik niet. Het zou me niet verbazen. Theoretisch kan het ook gemakkelijk, via een subsidiefonds of een stichting. Ik heb wel een rondleiding gehad, maar het zwembad heb ik toen niet gezien. Is er eigenlijk wel een zwembad? De reportage over de EBI staat hier

                                  ************

Iets minder interessant: gistermiddag passeerden wij (meervoud) op een nog geheime missie naar de krochten van het zuiderland ter hoogte van Zaltbommel de plek waar kort tevoren een geldwagen een lekke band had gekregen. Vervaarlijk uitziende zwaar-gewapende marechaussees (of zoiets) liepen daar indrukwekkend te paraderen. De hele weg was urenlang afgesloten. Het is net als met de ‘war on terror’: ze maken het allemaal steeds gekker en overspannener. Ik neem aan dat je na een paar minuten wel kunt constateren dat hier geen sprake is van een listige overval, maar van pech. Of is de gedachte dat boeven nu spontaan om het idee komen snel hun slag te slaan? Die wagen had binnen twintig naar de berm gesleept kunnen worden en er hadden meteen weer twee rijstroken vrijgegeven kunnen worden. Laten we hopen dat een volgende minister van verkeer korte metten maakt met dit soort overbodig oponthoud en onnodig wapengekletter. Mensen die graag willen schieten of met geweren willen zwaaien gaan maar naar Oeroezgan of Libanon, daar mag het.

                                                      ************

Ik ben net een weekblad: je begint met zwaar en eindigt licht. De komische noot vond ik op een site over oplichters. Ik moet er vaak toch al om lachen hoe mensen zich in de maling laten nemen, ik weet niet hoeveel succes deze adverteerder heeft gehad: ‘Borstvergroting door handoplegging. 1 euro. Niet goed, geld terug’

No Responses to “Dagboek van dinsdag 26 september”

 1. Perry Vermeulen September 26, 2006 at 9:08 am #

  Mijn vader woont paar deuren verder, toch wel hoop publiek dat even bij die rouwplek komt kijken.

 2. Pleister September 26, 2006 at 10:05 am #

  In Norgerhaven (veenhuizen)is een klein zembadje gebouwd,denk dat ze die bedoelen.

 3. een mededeti.......... September 26, 2006 at 10:09 am #

  misschien zwembad in norgerhaven eind jaren 80 ?
  daar logeerden de heineken liefhebbers toen ook
  daar was het in ieder geval gezellig met optredens van koko petalo,s zigeunerband en af en toe een BBQ

 4. Jacob September 26, 2006 at 12:49 pm #

  Cor was volgens mij ook badmeester toen hij in Veenhuizen zat.

  In dat opzicht is een door hem gefinancierd zwembad in Veenhuizen logischer dan eentje in Vught.

 5. Eric de B September 26, 2006 at 1:15 pm #

  In de jaren 80 toen het zwembad is gebouwd, zat ik in Nieuw-Vosseveld. Het verhaal was zo: Justitie gaf kunst-subsidies, iedere gevangenis kreeg een bepaald bedrag wat bestemd was voor Kunst binnen de inrichting.
  Koehorst de toenmalige directeur liet een zwembad bouwen onder het mom van een kunstwerk, maar alleen voor het personeel.(heb ik al eerder geschreven)Dat liep uit op een rel binnen de gevangenis, immers de subsidie was bedoeld voor kunst voor gedetineerden. Ik heb wel ooit es gehoord dat Cor van Hout iets heeft laten bouwen binnen een gevangenis maar dat was niet in Vught.( lees medegedetineerde hierboven) Dat kun je ook wel nagaan want tot begin jaren 90 was Nieuw-Vosseveld nog een jeugd-bajes, eerder tot 21 jaar, later tot 27 jaar, nog weer later kwamen er een muur en andere Paviljoens.( ik was 19 toen) De EBI kwam pas later.
  In de jaren 80 had je nog een hek met rollen prikkeldraad bovenop, om het terrein. Bij binnenkomst moest je “tekenen voor de kogel” Niemand kon dan zeggen dat ie niet wist dat er op je zou kunnen worden geschoten bij een eventuele ontsnapping. Er werdt met een klein kaliber karabijnen geschoten (.22). Tenminste daar liepen bewaarders buiten het hek mee, ze zaten op de hoeken in een soort kleine wachtershuisjes. Het kamp lag naast de karzene, en er lag een barakken-kamp naast waar Unifill-militairen , voornamelijk Zuid-Molukkers, werden gestationeerd met hun gezinnen die in Ambon hadden gevochten voor de Nederlanders. Je had toen alleen het oude hoofdgebouw met binnenplaatsje waar een Volleybalveld was en bankjes, waar de gedetineerden werden gelucht en mochten sporten. Als je afgestraft was, kon je overgeplaatst worden naar xc3xa9xc3xa9n van de nog houten barakken op het terrein. Ook zaten daar de “Half-open kamp”-gedetineerden, kortgestraften en boete-klanten. Je had een papiersnijderij, pallettimmerwerkplaats en metaalwerkplaats. Directeur Koehorst had zo zijn eigen regeltjes, kwam niet met hem in aanvaring want dan had je het slecht. Later bleek dat Koehorst met een ex-gedetineerde een deal had gesloten over het alleenrecht over de verkoop van kruidenierswaren binnen de bajes. Ik meen dat dit tot zijn aftreden heeft geleidt. De winkel was eerst een ruimte in een groot gebouw waar ook de kantoren van Koehorts, personeel, maatschappelijk werk, bibliotheek, linnengoed etc zaten maar later een oude SRV-bus die van afdelings-barak naar afdelings-barak reed. Daar bleef hij staan en werden gedetineerden op afroep naar de winkel-bus gestuurd.
  Eerst kwam er een muur aan de voorzijde, waar nu ook de ingang, kantoor en bezoekzaal zit. De laatste onsnapping die ik meemaakte ging vanuit de pallet-timmerwerkplaats. Ene Johnny M sprong samen met een andere gevangene in een onbewaakt ogenblikje op de Heftruck, de sleutels zaten er nog in. Ze reden naar de muur en lieten de hef-bomen waarop een stapel pallets stond omhoog gaan, klommen erop, en zo konden ze over de muur komen. Johnny M was tot zover niet strafbaar, echter buiten op een kruispunt in de buurt trok hij een bestuurder van een auto op een kruispunt achter het stuur vandaan met veel geweld en maakte zich met de auto uit de voeten….

 6. Eric de B September 26, 2006 at 1:31 pm #

  Trouwens, het zwembad heb ik met eigen ogen gezien, maar op Google-Earth is het nu niet meer te zien op de foto. Daarvoor in de plaats staan nu gebouwtjes:
  hb= hoofdgebouw, EBI = EBI, rechthoek = oude plaats zwembad/kunstwerk

 7. Eric de B September 26, 2006 at 1:36 pm #

  sorry, ik bedoel: HB = wat vroeger het hoofdgebouw was met de inkomst-cellen. Nu noemen ze het gebouw rechts tegen de muur het Hoofdgebouw…daar zit de bezoekzaal.

 8. Big City Girl September 26, 2006 at 1:38 pm #

  Ik las gisteren dat verhaal op een log over zantbommel. Er waren foto’s bij geplaatst. Als het echt om een klapband ging vind ik het te gek voor woorden dat er met zoveel materieel wordt uitgerukt. Wat kost dat wel niet en wie betaald dat??????????? Over de angst die op deze manier gezaaid wordt nog maar te zwijgen. Ik vind het schandalig.

  Enjoy,

  Big City Girl

 9. Eric de B September 26, 2006 at 1:44 pm #

  KNIL- militairen waren het. Unifill waren in Libanon, Knil op Ambon….hehehe nogmaals sorry.

 10. Eric de B September 26, 2006 at 3:45 pm #

  Nog xc3xa9xc3xa9n toevoeging, deze Johnny M is onlangs doodgeschoten:
  http://www.at5.nl/indexall.asp?newsid=8982
  Ik moet me sterk vergissen als dit hem niet was…..ik heb het ook gehoord van bekenden uit die tijd.

 11. Sjerp Jaarsma September 26, 2006 at 4:40 pm #

  Dat Cor van Hout een zwembad zou hebben gefinancierd lijkt mij niet onwaarschijnlijk.Enkele jaren geleden kreeg ik uit zeer betrouwbare bron een soortgelijk verhaal te horen, Cor van Hout zou in de Bijlmerbajes voor een (verbeterde?)fitnessruimte hebben gezorgd.
  Ben benieuwd of naamgenoot Bas van Hout(zie AT5 teletekst)ook wat gaat financieren.

 12. Anonymous September 26, 2006 at 4:44 pm #

  (zie ipv AT 5: Elsevier)

 13. Sjerp Jaarsma September 26, 2006 at 4:52 pm #

  (www.elsevier.nl)bedoel ik natuurlijk, gezien het verleden van BvH zou het weleens een worstelmat kunnen worden.

 14. pedro September 26, 2006 at 7:24 pm #

  Politie geen schuld dood crimineel
  1-7-2005 De dood van Johnny Meijer is volgens justitie niet de schuld van het arrestatieteam dat hem aanhield.
  De rijksrecherche heeft de arrestatie van Meijer, die doorging voor beroepscrimineel, onderzocht. De conclusie is dat cocaxc3xafnegebruik in combinatie met een zwak hart hem fataal is geworden. Alle betrokken bij de arrestatie agenten gaan vrijuit.
  De politie deed in januari een inval in een woning in Noord waar Meijer werd gearresteerd. Hij werd gezocht voor een overval. Meijer verzette zich hevig en werd door agenten tegen de grond gewerkt. Kort daarna overleed hij.

 15. Johan September 26, 2006 at 11:54 pm #

  Cor van Hout heeft een fitness ruimte gefinancieerd in de bijlmerbajes……

  Luchtfietser!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: