Dagboek van zondag 24 september

24 Sep

Vrij Nederland schetst een portret van Stanley H., die wordt afgeschilderd als de ‘echte maffialeider van Nederland’. Interessant is vooral zijn relatie met top-crimineel Mink K.: heel lang waren de twee zeer goed bevriend, maar door enkele akkefietjes zou de liefde zodanig bekoeld zijn dat Mink nu bovenaan Stanley’s dodenlijst staat.

Je kunt ook te slim zijn.

De contacten van Mink met Fred Teeven lijken hem op te breken. Ik kan me niet voorstellen dat Mink K. van plan is geweest zijn kornuiten te verlinken, wel dat geprobeerd heeft zich een voor een crimineel interessante ‘informatiepositie’ te verwerven. Maar leg dat maar eens uit aan kompanen die eerst schieten en dan gaan nadenken. Ik zal Mink er eens naar vragen als hij nog eens belt, maar ik moet zeggen: het is de laatste maanden nogal stil geworden qua telefoontjes uit de bajes. In Vught sta ik sowieso op de zwarte lijst, Mink heeft ook al eens straf gehad omdat hij met mij belde.

Over Stanley H. gesproken: in het artikel wordt in een bijzin genoemd dat Stanley H. in maart 2005 op Aruba vertoefde. In april van dit jaar tipte iemand mij dat er twee Nederlandse rechercheurs in het kielzog van Opsporing Verzocht waren meegereisd naar Aruba, zogenaamd om onderzoek te doen in de zaak van Natalee Holloway, maar in werkelijkheid om Stanley H. af te leggen, die daar toen ook verbleef. Stanley zou onmiddellijk in de gaten hebben gehad dat er twee vreemde snuiters wel erg veel belangstelling hadden voor zijn verplaatsingen op het eiland,, maar hij had zich er verder niet veel van aangetrokken. Tja, als er iemand is die weet dat hij in de gaten wordt gehouden, is het Stanley H.

 

No Responses to “Dagboek van zondag 24 september”

  1. Eric de B September 25, 2006 at 2:03 pm #

    Dat Stanley H. op een gegeven moment weet dat hij in de gaten wordt gehouden lijkt me meer aan de ondeskundige manier van afleggen te liggen dan aan zijn slimheid en/of oplettendheid.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: