Dagboek van zaterdag 23 september

23 Sep

Melaniesybers375_1 "Mensen, slecht nieuws, dxe2x80x99r vader belde net op. De dokter en politie en al zit bij hun binnen. En het is Melanie die ze gevonden hebben. Melanie R.I.P. xe2x80x98t Is net een horrorfilm."

Een reactie gisteravond, van tien over half twaalf. Het was gisteren eigenlijk al vrij snel duidelijk dat het lijk in het bos bij Mierlo van Melanie Sijbers uit Geldrop was. Dat de identificatie zo lang heeft geduurd wijst erop dat ze waarschijnlijk al vrij kort na de spoorloze verdwijning, op 7 september, is gedood. Hoofdverdachte is de 40-jarige Peter (xe2x80x98Peerxe2x80x99) H., stiefvader van een vriendinnetje van Melanie. De man schijnt een verleden te hebben als seksdelinquent en is nog spoorloos. Melanie vertrouwde de afspraak met hem al niet: ze had een vriendin gevraagd haar elk half uur te bellen.

xe2x80x98Misschien toch maar eens nakijken wat die 38-jarige dakloze 10 jaar geleden aan het doen was.(m.b.t. Nicole)xe2x80x99 schrijft dezelfde reageerder. Ik kwam in mijn archief een stukje tegen uit 2005, toen Tros Vermist aandacht besteedde aan het feit dat het toen tien jaar geleden was dat Nicole van der Hurk (foto rechts) was vermoord. Ik citeer: "Ad van der Hurk weet wie tien jaar geleden zijn 15-jarige stiefdochter Nicole vermoordde. Dat zegt hij vanavond in het TROS-programma Vermist. xe2x80x9eHet is een oude bekende van me. Hij is niet ontmaskerd, maar ik weet zeker dat hij de moordenaar is."Nicolevandehurk325

Zes weken lang is Nicole vermist geweest, en pas nu blijkt dat op de dag van de vondst van haar lichaam in de bossen bij Mierlo (NB) een opmerkelijk telefoontje binnenkwam bij Radio 221. Presentatrice Anja Toetenel, die meermalen contact heeft gehad met de anonieme beller, komt vanavond met onthullende informatie waaruit blijkt dat Nicole gevaar liep. Uit politietaps is vastgesteld waar xc3xa9xc3xa9n van de telefoontjes vandaan kwam. Voor Van der Hurk staat daarmee vast wie de beller is. xe2x80x9eAlles wijst in dezelfde richting. De moordenaar van Nicole moet zeer close met haar zijn geweest."

Ik ben benieuwd of dit om diezelfde Peter gaat. Met de 38-jarige dakloze, waar de reageerder het over heeft, wordt overigens iemand anders bedoeld, dat is een zwerver die is aangehouden en weer vrijgelaten. Waarschijnlijk was hij op een verdachte locatie. Volgens het Algemeen Dagblad is Peter H. gesignaleerd op de plek waar het lichaam van Melanie is gevonden.

No Responses to “Dagboek van zaterdag 23 september”

 1. Josina September 23, 2006 at 10:49 am #

  Lees gerust, hoe ik dit aan zou pakken…….

 2. Eric de B September 23, 2006 at 1:56 pm #

  Leuk van die (rotte) Peer, het leven van de vriendin van z’n dochter en ook van zijn eigen dochter verwoest…..
  Wat mensen al niet voor 1 keertje sex over hebben…..duidelijk ziek in z’n kop.
  Inderdaad :Melanie R.I.P.

 3. Mookie September 23, 2006 at 4:21 pm #

  Hopelijk is er een link tussen Nicole en Melanie, en wordt de dader gestraft in beide zaken…

 4. vliegtuig September 24, 2006 at 11:33 am #

  Laat er alsjeblieft voldoende wettig en overtuigend bewijs zijn…

 5. Meelezer September 24, 2006 at 6:51 pm #

  Beste HJK. Ik kom in je stukje het woord ‘reageerder’ tegen. Dit is helemaal geen Nederlands woord. Waarschijnlijk is bij jou ‘de wens de vader van de gedachte’. Iemand reageert ergens op, dus noem ik hem maar gewoon ‘reageerder’. Wel gemakkelijk en leuk bedacht, maar fout!
  Het is moeilijk hier een alternatief voor te vinden. Ik ben benieuwd of je dat lukt.

  Beste meelezer,

  ik houd me niet meer aan Van Dale, ik ben meer van de witte en grijze spelling, ik word nog nog altijd misselijk van pannenkoeken, vandaar. En als je dan toch een keer bezig bent, kun je ook je eigen grijze woordenboek maken. ‘Reageerder’ is voorlopig het enige woord dat daarin voorkomt, voorlopig houd ik ‘m d’r even in, ik heb ook een poosje ‘bezoeker’ gebruikt, maar dat vind ik toch minder duidelijk.

  Hendrik Jan

 6. Eric de B September 24, 2006 at 10:47 pm #

  @ meelezer

  Dit is nog heilig, op Geenstijl heet dat reaguurder….
  Iedereen begrijpt dat woord, dus volgend jaar maar in de Dikke van Daalen dan hxc3xa8…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: