Dagboek van zaterdag 26 augustus

26 Aug

Nataschakampusch2_2Hoe Wolfgang Priklopil acht jaar geleden Natascha Kampusch in Wenen heeft ontvoerd, is nog niet precies duidelijk, maar het is de stille angst en de nachtmerrie van elke vader en moeder: dat je kind op een dag niet meer thuiskomt. Wat kun je er tegen doen? Vaak is het slachtoffer een kind dat op de verkeerde tijd op de verkeerde plek is. Bij de ontvoering van de Luikse meisjes Nathalie en Stacy vertelde een deskundige dat kinderen uit lagere sociale milieus vaker het slachtoffer worden van kinderlokkers dan anderen. Maar de praktijk leert dat kinderverkrachters en -moordenaars veel sluwer en doortrapter zijn dan xe2x80x98gewone mensenxe2x80x99 zich kunnen voorstellen, de manier waarop ze hun slachtoffers uitzoeken, doet denken aan de wijze waarop roofdieren jacht maken op hun prooi. Ingenkinderlokker225_1 Ze loeren op de kudde en als er even iemand niet oplet, of geen bescherming heeft van de groep, slaan ze toe.

Ik heb een overzichtje gemaakt van een aantal zaken waarin kinderen zijn meegelokt. Er is er ook xc3xa9xc3xa9n bij die nog niet is opgelost, althans: de dader is nog niet gepakt. Het gaat om een zeer verontrustende – maar gelukkig mislukte – poging een meisje van 13 jaar te ontvoeren. Dat gebeurde op een donderdagmiddag in november 2005, in het Betuwse Ingen. Waar is die man gebleven? De praktijk leert dat dit soort figuren zelden uit zichzelf stoppen. Het achtergrondverhaal en de gegevens uit die Betuwse zaak staan hier. Rechts de compositietekening van de man.

No Responses to “Dagboek van zaterdag 26 augustus”

 1. lezer August 26, 2006 at 7:05 pm #

  Ik ben heel blij voor die ouders, dat ze hun dochter weer terug hebben.

  Ik heb absoluut geen medelijden met de ontvoerder! Het is goed dat hij voor een trein is gesprongen, want ik geloof niet dat zo’n pedofiel genezen kan worden en ik heb maar 1 woord voor zulke gasten: Doodstraf!

  Kans op herhaling zie je maar al te vaak en elk kind/persoon dat sexueel misbruikt wordt is er 1 teveel! Die mensen zijn gewoon ziek!

 2. M. van Herwijnen September 25, 2006 at 8:12 pm #

  IK kreeg van Arthuur van der Biezen.

  Graag had ik met u (Hendrik Jan Korterink)contact gehad en wel om het volgende geval.
  Mij is door de bank en verdere betrekkingen hypothecair plus minus 250.000 Euro afhanfdig gemaakt.

  Kort samen gevat: mijn huis HAD een excutiewaarde van 440.000. De bank heeft het laten taxeren op 225.000. Ik heb laats genoemde taxatie altijd bestreden, omdat het niet mogelijk was een verschil van 215.000 Euro. De bank heeft gewoon verkocht en nu staat mijn huis te koop op internet voor een slordige 400.000 Euro(?).

  Wil u a.u.b. cobntact met mij opnbemen. Dat kan op het volgende tel. nr.: 0623944151

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: