Dagboek van donderdag 17 augustus

17 Aug

JohnmarkkarrJonbenet1Ik kreeg een mail van iemand die erop wijst dat John Mark Karr – de man die is aangehouden voor de moord op het Amerikaanse kindmodelletje JonBenet Ramsey – ook in Nederland als leraar zou hebben gewerkt. Het is een van de meest geruchtmakende moorden uit de Amerikaanse geschiedenis, ik meen dat haar vader lange tijd werd verdacht, maar ik moet het nog even uitzoeken. Later vandaag meer. Links: JonBenet, rechts de vermoedelijke pedo-killer. Een film over deze affaire -Perfect Murder, Perfect Town – is in 2002 op televisie uitgezonden, met als acteur onder anderen Kris Kristofferson. Toevallig een van mijn favoriete zangers ( ‘Sunday morning coming down’)

Gisteren werd de 41-jarige voormalige onderwijzer, in Thailand aangehouden. Als hij de echte dader is, is dat erg schrijnend: Patsy, de moeder van JonBenet, overleed in juni aan kanker. Ze zou ongeveer een maand voor haar dood nog wel op de hoogte gesteld zijn dat er een verdachte in beeld was.

Op 26 december 1996 was de zesjarige JonBenet dood aangetroffen in de kelder van haar ouderlijk huis in Boulder, Colorado. Volgens moeder Patsy is er per brief een losgeld gexc3xabist van 118.000 dollar. Na verloop van tijd worden de ouders verdacht van de moord, maar uiteindelijk xe2x80″ na veel publiciteit xe2x80″ van alle blaam gezuiverd: de politie heeft veel fouten gemaakt. Verdachte Karr heeft in veel landen als onderwijzer gewerkt, vermoedelijk ook in Amsterdam.

Vdbijlportret_2 Ik kom er achter dat veel mensen mij nogal overschatten, ze denken dat ik alles weet over de Heineken-ontvoerders en hun boeiende connecties. Ik spreek wel eens iemand, maar dat wil niet zeggen dat ik meteen hun hele familiekring ken. Zo las ik van de week dat Cor van Hout een broer heeft die Adje heet. Nooit van gehoord. Misschien wel gezien, tijdens de begrafenis, maar daar houdt het mee op. De laatste tijd krijg ik veel vragen omtrent de andere verdachten in de zaak van Thomas van der Bijl en Willem Holleeder. Of ik weet wie dat zijn. Nee. Er wordt bijvoorbeeld veel gexc3xafnformeerd naar de 27-jarige verdachte uit Zaandam. De andere advocaten uit die zaak – voorzover ik die ken – weten ook niet wie dat is. Zelden zoveel geheimzinnigheid en goedbewaakte identiteit meegemaakt. Er is nog hoop voor justitie: als je zulke gegevens zo goed kan afschermen, dan ben je lekker bezig. Alleen wel vervelend voor nieuwsgierige journalisten.

DenisemoederHannie Schouten uit Tilburg belde. Met Kerst 1999 kreeg haar dochter Denise tijdens het uitgaan iets in een drankje, waardoor ze de volgende dag overleed. Er ging van alles mis met het onderzoek naar de doodsoorzaak, lichaamsdelen bleken verwisseld en de verantwoordelijken verschuilden zich achter elkaar. Ook meldde zich een ‘dader’: een zeker Johan H., een tbs-patixc3xabnt, die uitvoerige brieven schreef waarin hij vertelde dat hij dit op zijn geweten had en er spijt van had. De politie kwam al snel tot de conclusie dat Johan H. een ziekelijke fantast is, maar moeder Hannie was niet zo snel overtuigd. Deze week was ze dus op bezoek geweest bij Johan H. in Veldzicht in Avereest, waar hij op de longstay-afdeling zit. "We werden alleen met hem in een kamertje gelaten, hij zei haast niks, alleen: ‘Mijn excuus dat ik jullie heb lastig gevallen.’ Dit was een idioot. Ik kan me niet voorstellen dat deze man zulke brieven heeft kunnen schrijven. Ik vraag me af: was dit wel de echte Johan H.?" Ik heb een collega gebeld die ook wel eens bij Johan H. op bezoek is geweest, de beschrijvingen komen erg overeen. In Avereest had iemand nog aan Hannie Schouten gevraagd of het niet eens tijd was deze zaak te laten rusten. "Ik heb gezegd: dat kxc3¡n ik niet. Ik vecht nu al zes jaar, ik ga door tot het bittere eind."

Het verhaal over de dood van Denise staat hier

No Responses to “Dagboek van donderdag 17 augustus”

 1. kim August 17, 2006 at 11:12 am #

  lijkt me het ergste wat je kan over komen.. iemand die je dierbaar is verliezen zomaar ineens.. en rusten ik denk niet dat dat kan.. poeh he

 2. Ruud August 17, 2006 at 9:38 pm #

  S.O.S. voor Mevrouw Spoor,

  Gisteren vermeldde HJK dat Madelon Spoor niet de dochter van Generaal Spoor is. Vandaag konden wij in de Dagbladen lezen dat Hans bij zijn nieuwe aanwinst in de liefde gaat wonen. Privxc3xa9 laat zelfs een zeer teleurgestelde bejaarde meneer Albert Ilcken (75) zien die door Madelon in de steek is gelaten. Dus H&M timmeren behoorlijk aan de weg met hun liefdesperikelen. Op de site van http://www.witheet.com gaat een zekere Antoine nog eens even ongenuanceerd in op Wiegels politieke en privxc3xa9 verleden, alsmede dat van de moeder van de zusjes Fredriks en de mysteriueze dood van de neef? Generaal Spoor.

 3. Humor August 18, 2006 at 8:39 am #

  Na gisterenavond het artikel ‘SOS voor Mevrouw Spoor’ op de site van http://www.witheet.com gelezen te hebben en het artikel over de projectleider Albert Ilken, ben ik bang dat het binnenkort ‘sporenzoeken’ wordt voor HJK.-;)
  Het veroorzaakte wel een onrustige nacht de samenvatting van beide artikelen, maar Hans en Madelon zullen vannacht wel weer in pyama door Heeze gezworven hebben, zoals voorheen door Diever -;).
  Binnenkort worden in Heeze ook nieuwe verkeersborden geplaatst als waarschuwing voor de nachtelijke automobilisten, opdat deze niet denken dat het carnaval al is begonnen.

 4. Marsi August 19, 2006 at 12:39 am #

  Cor van Hout had ook een halfzus : Nancy

 5. johan August 26, 2006 at 1:28 pm #

  Ik hoop van ganser harte dat Hans en Madelon, gesteund door hun wederzijdse kinderen verdere familie en vrienden en kennisen, samen heel gelukkig mogen worden en dat ze samen heel erg oud mogen worden. Tevens hoop ik dat ook Albert Ilcken zich hier overheen kan zetten en verder gelukkig zal mogen zijn en van het leven zal kunnen genieten.

 6. Danny November 18, 2009 at 12:50 am #

  Johan H (huisman) die vanaf 2004 in Veldzicht zit is inderdaad een echte fantast, ik heb met hem op de inkomsten afdeling gezeten zuid 1 en hij heeft toen verklaard dat 6 man een gijzeling op touw hadden gezet en dat er handel was in wapens, drugs en porno.
  Hierdoor hebben alle 6 man inclusief mij zelf in de isolatie cel gezeten een hele dag, voor een leek zal dat niet veel voorstellen tenzij ze claustrofobie hebben maar dat is geen pretje en dat vanwege deze fantast…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: