Dagboek van woensdag 16 augustus

16 Aug

Bomnrc325Tot mijn niet geringe verbazing kom ik mijn naam nogal pontificaal tegen in NRC Handelsblad. Dat betekent meestal niet veel goeds, maar in dit geval mag ik niet klagen. Bij een groot artikel over promotiefilmpjes voor boeken hadden ze als illustratie beelden uit het filmpje voor ‘Bom in de Laurierstraat’ gebruikt. In het artikel zelf komt het boek niet ter sprake en dat is maar goed ook, gezien de kop ‘De commercial was beter’. Sloeg dus niet op mijn boek. Toch? Toevallig had ik deze week nog contact met Micky. Als het goed is spreek ik haar volgende week. Ze was bezig met een geheim project, wellicht kan ze daar iets over onthullen. Of mag dat niet van mijn bezoekers? Die willen alleen maar mxc3xadsdaadjournalistiek, begrijp ik uit sommige reacties. De trailers van de boekenfilmpjes zijn te benaderen via www.nrc.nl/media.

Luiksemeisjes_3

Het komt niet als een verrassing dat er geen dna-sporen van verdachte Abdallah Axc3xaft-Oud zijn aangetroffen op de lichamen van de vermoorde Luikse stiefzusjes Nathalie Mahy (10) en Stacy Lemmens (7). De uitslag van het onderzoek duurde veel te lang voor hij bekend werd gemaakt, dat was een veeg teken. De hoop op bewijs is nu vooral gericht op vezels die Abdallah moeten linken aan de meisjes. Het roept wel vragen op. Ik was deze week nogal bezig met een andere Belgische zaak, de moord op Katrien de Cuyper, uit 1991. Die lijkt opgelost doordat onlangs een Belg werd aangehouden die in 1992 anonieme brieven had gestuurd. De man ontkende eerst, maar er kon dna-materiaal van een postzegel worden gehaald. Een postzegel uit 1992! Hoe kan het dan dat Abdallah geen sporen heeft achtergelaten? Van een Belgische collega hoorde ik dat het te maken heeft met het feit dat de lichamen van de meisjes toch geruime tijd in het water hebben gelegen. Maar dan nog. Abdallah zou Stacy hebben vermoord, waarschijnlijk om geen getuige achter te laten, en de iets oudere Nathalie seksueel hebben misbruikt. Dat zal geen complete geslachtsdaad zijn geweest, dan waren er wel sporen achtergebleven. Wat het wel is geweest, zal op zijn vroegst kort voor het proces naar buiten komen. Dat er een conclusie van misbruik is getrokken, zal te maken hebben met de kleding van het slachtoffer en bepaalde verwondingen.

Al met al wordt het toch nog een lastige zaak. De kans dat de verdachte een bekentenis aflegt, is vrijwel te verwaarlozen. Martelen mag niet meer en die zogenaamde waarheidsdrankjes uit ’24’ en Amerikaanse thrillers bestaan volgens mij niet – en als ze er wel zijn, mogen ze zeker niet in een strafproces worden gebruikt. Iemand die al zolang in het circuit meedraait als Abdallah, heeft niets te winnen bij een bekentenis.

Margalangendoen225_1Een vriendin van de spoorloos verdwenen Marga Langendoen uit Uden (dagboek van 31 juli) stuurde een reactie. Ik vroeg of ze nog meer informatie had. Afgelopen maandag schreef ik er ook nog een stukje over: de familie schijnt in twee kampen te zijn verdeeld en echtgenoot Hans komt steeds meer in het verdachtenhoekje terecht. Ik kreeg nu een update.   

"Sorry dat ik geen contact heb opgenomen. Ik vond het best wel moeilijk om dat te doen. Ik heb genoeg sores aan m’n eigen hoofd en heb niet zo veel zin om dit er ook nog eens bij te krijgen. Neemt niet weg dat ik nog met Marga veel bezig ben en mij een hoop afvraag.

Zoals:

Ik weet dat zij in Spanje is geweest en helemaal hoteldebotel terug kwam. Ook was zij onder behandeling van een psycholoog.

Bij mij komt de vraag dan gelijk op of die psycholoog niet gezien heeft wat er speelde en heeft hij haar medicijnen gegeven of ander advies?

Is er gecheckt of zij terug naar Spanje is gegaan of zich misschien heeft aangesloten bij een klooster of ander kerkgenootschap?

Vorige week ben ik haar man tegengekomen en die zag er werkelijk slecht uit, maar in hoeverre kan ik dat serieus nemen? Hij schoot gelijk in de verdediging, dat zij dit al eens eerder gedaan had en dat ze maar het beste er van hopen?

Hoezo? Als mijn kinderen volwassen zijn, dan ga ik geen boodschappen doen, maar zet ik alles op alles om mijn geliefde te vinden, of niet?

Marga is geen zakenvrouw. Zij geloofde echt in puur natuur. Ook geloof ik niet in het feit dat zij in de ban was van haar basgitarist. Misschien voor een nacht ofzo, maar meer niet. Zij was echt een idealist en heeft altijd geleefd voor haar kinderen en gezin. Sinds zij een eigen leven heeft kunnen opbouwen, vond zij een ander leven. Iets voor haarzelf en dat is nu allemaal van haar afgenomen.

Vorig jaar droomden we ervan om met een stel lekker een weekend naar Lowlands te gaan en ons lekker helemaal te laten gaan, maar dat kan dus niet meer.

Ik vind het echt heel erg wat er nu allemaal gezegd en geschreven wordt en ik weet zeker dat zij dit allemaal niet zo gewild heeft."

Het eerste bericht, van 31 juli, staat hier

Generaalspoor_1Op 22 juni besteedde ik aandacht aan de nieuwe liefde van Hans Wiegel: Madelon Spoor. Ik kreeg een artikel toegestuurd uit het Brabants Dagblad waarin zij werd genoemd als dochter van de beroemde Generaal Spoor en daarom mocht ik er iets over zeggen: er is een complottheorie die wil dat de generaal is vermoord (door opzettelijke voedselvergiftiging). Nu kreeg ik een mailtje van de heer Rudolf Spoor die meedeelt dat Madelon geen dochter is van de generaal, maar van een volle neef van de generaal. Waarvan akte. Hierbij nog wel even het stukje uit de krant, waar het dus kennelijk fout in stond.

Muzen

In 1976 kreeg Leende een cabaretgezelschap, De Brokmop, bestaande uit zes
echtparen. Het verzorgde enkele jaren lang een cafxc3xa9-chantant programma in
herberg De Scheuter. De Philharmonie gaf in Heeze een kasteelconcert.
Afgesproken werd voortaan jaarlijks af te wisselen met fanfare St Nicasius
in Heeze. De KNAL-spelers Jan Belixc3xabn en Piet van Engelen kregen een
BCA-onderscheiding (Brabants Centrum voor Amateurtoneel). Wim van Hal
keerde bij KNAL terug als regisseur. Het Muzenkoppel, bestaande uit de
‘Zeeuwse Nachtegaal’ Marie-Cxc3xa9cile Moerdijk en Madelon Spoor, dochter van
de generaal, ging in De Strijpe culturele middagen verzorgen: kamermuziek
en letterkunde. In het patronaat werd een monumentenexpositie gehouden.
   

Het eerste bericht over deze aangelegenheid is hier, te vinden: dagboek van 22 juni

No Responses to “Dagboek van woensdag 16 augustus”

 1. Perry Vermeulen August 16, 2006 at 9:26 am #

  Ach, die reacties kunnen nooit alleen maar positief zijn, sommige zijn helaas wat aggressief (“wat een gelul steeds over zomergasten get a life!!! schrijf is wat spannends niet dat uitgemolkte gezeur!!! of schrijf niks ook beter!”) maar goed je hebt altijd mensen die niet helemaal tevreden zijn met wat je schrijft. Ik vind het niet storend om af en toe wat te lezen dat iets minder van doen heeft met de echte misdaad.
  Nog steeds interessante weblog, lees hem elke dag šŸ™‚

  Groeten!

 2. Ton Biesemaat August 16, 2006 at 10:40 am #

  @HJK
  Net zoals er sterke aanwijzingen zijn dat Volkert iets te maken heeft met de moord op v/d Werken zo is er een hele lijst van personen in Indie rondom generaal Spoor die het loodje gelegd hebben. Ergo er was wel degelijk een complot rondom de moord op of dood van Spoor.

  09/11 is volgens de officiele versie een complot, 09/11 is volgens de betwisters van die officiele versie ook een complot. Het woord complot wordt vaak gebruikt om iets weg te zetten als teveel fantasie en te weinig feiten. Maar politiek en economie om maar eens twee belangrijke facetten van menselijk handelen te noemen zitten dagelijks vol met complotten.

 3. Ruud August 16, 2006 at 12:03 pm #

  Dus het Brabants Dagblad was hier even het juiste spoor naar Spoor bijster.
  Maar interessant was wel dat Nederland nog eens attent gemaakt werd op de mysterieuze dood van Generaal Spoor.

 4. chris August 20, 2006 at 3:54 pm #

  http://www.tboek.nl/tboek/index.php?name=leeroy&offset=0&poffset=0

  15-07-06,twee weken na marga’s verdwijning, dit luchtige berichtje van de basist. En ze was al hoteldebotel in Spanje geweest net voor haar verdwijning.
  Toeval?? (Na geruchten met haar affaire met GertJan)

  Groet,
  Chris

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: