Dagboek van dinsdag 15 augustus

15 Aug

Ayaan2225Femkehalsema‘Zomergasten’ Lxc3xa9on de Winter en Joris Luyendijk sneden de kwestie Ayaan Hirsi Ali aan. Merkwaardig hoe verschillend je naar die tv-fragmenten kunt kijken. De Winter ziet een Afrikaanse prinses, belaagd door de media, en heeft daar alleen bewondering voor. Ik heb ook respect voor Ayaan, maar ik zie veel meer een uitgekookte dame die precies weet hoe ze de media moet bespelen en geniet van de aandacht die ze krijgt. Zelfde geldt voor de discussie tussen Femke Halsema en Rita Verdonk, waarbij Halsema het trucje met het mailadres dramatisch en met veel gevoel voor timing uitspeelt: Verdonk kende de echte naam van Ayaan, want ze had met haar gemaild en haar mailadres is magan@nogwat. Ik vond dat destijds al zwak: er zijn heel veel mensen die een naam van een vriend of een roepnaam gebruiken. Joris Luyendijk vermoedde een tamelijk vies spelletje van Ayaan: wie had Femke ingefluisterd dat Ayaan op dit mailadres berichten kreeg van Verdonk (wat niet waar was)? Dat kon alleen uit de koker van Ayaan komen.

In mei vroeg ik me af of we ooit nog antwoord krijgen op de vraag waarom Ayaan loog over haar naam. Vriend en vijand zijn het er – voorzover ik kon nagaan – wel over eens dat de reden die ze daar zelf voor opgaf, onzin is. Om haar familie te beschermen, zei ze. Waarom was dat dan even later ineens niet meer nodig, liep de familie toen geen gevaar meer? Ik weet dat er veel instanties hebben geprobeerd de echte reden te achterhalen, maar dat niemand daar een vinger achter heeft gekregen. Het meest voor de hand liggend motief is dat iemand in het ene Europese land wordt afgewezen (in Ayaan’s geval Duitsland) waarna je niet met dezelfde naam in een ander land kunt ‘inloggen’. Dit zou bij Ayaan niet het geval zijn, maar wat dan wel?

Peter_smit_15_augustus_2006325_1

Carlagraf1325Het is vandaag precies een jaar geleden dat kickbokskampioen Peter Smit werd vermoord. Zijn vriend Dirk Stal stuurde ons ter gelegenheid hiervan de bijgaande foto. De daders ontkennen. Een van de twee, Cor de P. alias de Paling, liet zelfs een verslaggever van Panorama op bezoek komen om zijn onschuld te bepleiten, maar erg overtuigend kwam hij niet over. De Paling is veroordeeld tot een celstraf van 15 jaar. De behandeling in hoger beroep wordt op 19 september voortgezet. Op de foto rechts weduwe Carla Roovers bij het graf van Peter. Meer foto’s en achtergronden: klik hier.

No Responses to “Dagboek van dinsdag 15 augustus”

 1. Sjaak August 15, 2006 at 4:39 pm #

  Niet Duitsland, maar Kenia..
  Perbericht 11 mei:
  “Doordat ze haar achtergrond heeft verzwegen, heeft zij in Nederland onterecht een verblijfsvergunning gekregen. Volgens internationale afspraken kun je niet in twee verschillende landen een vluchtelingenstatus krijgen. Hirsi Ali kreeg de status in Kenia en in Nederland. In 1997 werd ze Nederlands staatsburger. Omdat Kenia volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken een veilig land was, werden meerdere Somalische asielzoekers teruggestuurd. Hirsi Ali stelt dat zij dat destijds niet wist.”

  ..daarom loog ze mijns inziens — Nederland is namelijk nog altijd beter dan Kenia voor golddiggertjes als Ayaan. Afrikaanse prinses, whoehahaha..Leon de Winter, hoe naief kan je zijn?!
  ps. Verdonk is geen haar beter overigens…

 2. pief August 15, 2006 at 4:46 pm #

  wat een gelul steeds over zomergasten get a life!!! schrijf is wat spannends niet dat uitgemolkte gezeur!!!of schrijf niks ook beter!

 3. Ton Biesemaat August 15, 2006 at 5:47 pm #

  Een gedeelte van Ayaans familie is ‘gek’. Een zus pleegde zelfmoord en haar broer was voordat hij de Zembla-ploeg begeleidde en er voor de camera stond net ontslagen uit het ‘gekkenhuis’. Haar moeder woont in Puntland een onafhankelijk gebied binnen het ‘voormalige’ Somalie. Haar vader heeft zoveel geld blijkbaar dat hij heel de wereld over reist. Dan zit hij in Soedan, dan in Londen. Dit soort labiele personen als Ayaan zijn ideale speelballen voor de internationale politiek. Vanwaar akte gezien haar nieuwe baantje bij het American Enterprise Institute. Exit Ayaan, ze heeft haar rol vervuld.

 4. lezer August 15, 2006 at 7:14 pm #

  Gedeeltelijk ben ik het er mee eens, Ayaan heeft cruciale informatie verzwegen.Zij wist heel goed wat ze deed ( en Verdonk overigens ook)! Je kan niet met verschillende maten meten.

 5. Niet Nixje August 15, 2006 at 8:02 pm #

  Tjah ton, nu begrijp ik waarom de rooie varaclub (spreekbuis van de Partij van de Allahtonen), deze broer
  dingen kon laten zeggen,die achteraf kant noch wal raakten.
  Na mijn eigen moeder, bewonder ik deze vrouw het meest.
  Wat een moed,wat een lef, wat een talent.
  De vrouwelijke equivalent van de grootste nederlander aller tijden!
  Vreemd? dat de club van untermensch marcel van dam, niet veel eerder al die andere bedriegers en bedriegsters uit de pislamheilstaten heeft nagetrokken.
  Dat had ons nu en in de toekomst, machtig veel ellende bespaard.
  Dankzij o.a. Ayaan Hirsi Ali,
  kan nu en in de toekomst niemand meer zeggen: ich habe ess nicht gewusst.
  Dag Ayaan…dag kanjer ,
  het geet oe goed, bie al waj doet.

  Niet Nixje

 6. Josje August 15, 2006 at 8:26 pm #

  Die Carla Roovers hebben we nu wel gezien zo ongeveer, denk ik…

 7. Mick August 15, 2006 at 8:43 pm #

  @hj: we want mxc3xadsdaad-journalisme! pief heeft wel een bxc3xa9xc3xa9tje gelijk.

 8. Niet Nixje August 15, 2006 at 9:03 pm #

  Gefeliciteerd wim,

  Maarrr, ernest zit nog steeds,
  achter de deur zonder klink.
  Deurgoan wim, totdaj bie
  ut gaagie bint.

  Niet Nixje

 9. eric August 18, 2006 at 11:02 am #

  en weer een foto van die blonde vrouw!

 10. secret August 9, 2007 at 10:15 pm #

  Plaats nu maar een foto van die Cor P. in de plaats van dat lelijke blonde wijf.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: