Dagboek van zondag 13 augustus

13 Aug

Leon_de_winterJoris_luyendijkIk vind het altijd aardig terug te gaan naar het begin van problemen. Vanavond in Zomergasten zal het ongetwijfeld gaan over Israxc3xabl en de Palestijnen, tussen Lxc3xa9on de Winter (foto rechts) en Joris Luyendijk. Voor veel mensen zal dit wel een open deur zijn, maar uiteindelijk is de hedendaagse ellende terug te voeren tot een familieruzie. Aartsvader Abraham en zijn vrouw Sara waren lang kinderloos, terwijl God Abraham toch duidelijk een heel nageslacht had beloofd. Het duurde Abraham te lang: hij verwekte een zoon bij zijn slavin Hagar, Ismaxc3xabl. Van de weeromstuit raakte Sara ook zwanger en baarde eveneens een zoon, Izak. Izak was jonger, maar kreeg meer rechten omdat zijn moeder de echtste genote was en dat werd dus bonje. Sara en Hagar vlogen elkaar in de haren, het is nooit meer goed gekomen tussen die twee en hun nageslacht. Oorlogen: gevoerd om moeders, door mannen. Ik ben benieuwd of het tussen Lxc3xa9on de Winter en Joris Luyendijk goed komt. Ik ben overigens meer van de lijn-Luyendijk.

No Responses to “Dagboek van zondag 13 augustus”

 1. Meelezer August 13, 2006 at 12:00 pm #

  Citaat:
  Van de weeromstuit raakte Sara ook zwanger en baarde eveneens een zoon, Izak.
  Beste HJK. Of dit wel zo van de weeromstuit is? Je weet toch hoe God uit de oude (verstorven) Abraham en de oude Sara (het ging haar niet meer naar de wijze der vrouwen) een zoon Izak liet geboren worden?
  Bijbelgedeelte Gen. 18: 10-14.
  10 En Hij zeide: Voorzeker zal Ik over een jaar tot u wederkeren, en dan zal uw vrouw Sara een zoon hebben. En Sara luisterde bij de ingang der tent, die zich achter Hem bevond. 11 Abraham nu en Sara waren oud en hoogbejaard; het ging Sara niet meer naar de wijze der vrouwen. 12 Dus lachte Sara in zichzelf, denkende: Zal ik wellust hebben, nadat ik vervallen ben, terwijl mijn heer oud is? 13 Toen zeide de HERE tot Abraham: Waarom lacht Sara daar en zegt: Zal ik werkelijk baren, terwijl ik oud geworden ben? 14 Zou voor de HERE iets te wonderlijk zijn? Te bestemder tijd, over een jaar, zal Ik tot u wederkeren, en Sara zal een zoon hebben…….
  Een beetje meer eerbied voor deze wonderlijke leiding in het leven van deze twee mensen is niet verkeerd. Het is mij overigens niet duidelijk of de huidige problematiek in het Israxc3xabl/Libanon conflict hierop terug te voeren is???

 2. jeppie de peppie August 13, 2006 at 12:05 pm #

  uit welk sprookjesboek is deze fabel afkomstig?

 3. Ruud August 13, 2006 at 12:16 pm #

  Deze gevallen als die van de familie Abraham, daarvoor hoeft men echt niet naar een bijbels verhaal terug te gaan.
  Dit schijnt in vele latere generaties ook nog wel te geschieden, hij ging tot zijne dienstmaagd of ergo bleef in de familiekring. En heeft HJK ook niet een boek geschreven over de prestaties van zo’n potente edelman?

 4. Ton Biesemaat August 13, 2006 at 12:38 pm #

  @Ruud
  De groeten van meester Pim Lier!
  Hij staat momenteel op camping Het Ronde Huis.

 5. Ries August 13, 2006 at 1:07 pm #

  @Meelezer: meer eerbied voor het verschrikkelijkste sprookjesboek uit de geschiedenis? Dat teveel aan eerbied is nou net de oorzaak van zoveel misdaad, en ik vind het zeer juist dat de kwestie-Israxc3xabl in dit misdaadjournalist-weblog zijdelings wordt aangekaart.

 6. Eric de B August 13, 2006 at 1:29 pm #

  Uit naam van eeuwen-oude eerbiedige boeken worden hele volken afgeslacht, decennia durende oorlogen uitgevochten, terorristische aanslagen gepleegd etc, omdat ieder het gelijk van zijn/haar boek wil opdringen aan anderen……wat nou eerbied?

 7. Henk Strootman August 13, 2006 at 1:32 pm #

  Hallo Hendrik-Jan. Het zal je niet verbazen dat ik meer van de lijn De Winter ben. Kijk vanavond en luister goed. Dan zul je precies begrijpen waarom.

 8. Ruud August 13, 2006 at 1:40 pm #

  @Ton,

  Dus Pim gaat in de voetsporen zijnen vaders. Moeders hou je dochters thuis, en zwijntjes pas op, of het kost je de kop!!

 9. Meelezer August 13, 2006 at 1:59 pm #

  Aan jeppie de peppie.

  Hieronder de nieuwste vertaling van het bijbelgedeelte. De z.g. Nieuwe Bijbel Vertaling (NBV). Niks sprookjesboek.

  10 Toen zei een van hen: xe2x80x98Ik kom over precies een jaar bij u terug en dan zal uw vrouw Sara een zoon hebben.xe2x80x99 Sara, die in de ingang van de tent stond, achter de man, hoorde dat. 11 Nu waren Abraham en zij op hoge leeftijd gekomen en de jaren dat een vrouw vruchtbaar is, lagen al ver achter haar. 12 Daarom lachte ze in zichzelf. Zou de liefde voor mij dan nog weggelegd zijn? dacht ze. Ik ben immers verwelkt, en ook mijn man is al oud. 13 Toen vroeg de HEER aan Abraham: xe2x80x98Waarom lacht Sara, waarom vraagt ze zich af of ze op haar leeftijd nog wel een kind ter wereld kan brengen? 14 Is ook maar iets voor de HEER onmogelijk? Op de vastgestelde tijd, over precies een jaar, kom ik bij je terug en dan heeft Sara een zoon…..’

  Zo beter te begrijpen?

 10. Humor August 13, 2006 at 3:48 pm #

  Ja, die waren het tijdperk van Pfizer met zijn Viagra al ver vooruit.

 11. Ruud August 13, 2006 at 4:06 pm #

  Het Ronde Huis te Nunspeet? Onlangs heb ik ergens gelezen, dat daar in de buurt nog wel eens stiefbroertjes of zusjes van meneer Pim begraven kunnen liggen. Als HJK daar nog eens in de buurt komt, een nieuw item. Het schijnt bij het landgoed te zijn waar ook de heer Van der Werken zo mysterieus is vermoord. Het waren niet alleen Koninklijke zwijntjes waarop daar gejaagd werd, ook tweebenig wild scheen er aardig in trek geweest te zijn, tussen de jachtpartijen door. Onlangs wist een Nunspeetenaar mij daar nog smakelijke verhalen over te vertellen. Zo had hij een klasgenote gehad, die men altijd Juultje had genoemd vanwege haar gelijkenis met…. Haar moeder had vroeger dan ook veel in het jachtgebied vertoefd. Het is wel Off-topic van vader Abraham doch niet minder interessant.

 12. Anonymous August 13, 2006 at 5:19 pm #

  voor je informatie:ga eens naar http://www.laat-je-inspireren.blogspot.com en stuurde gehaktbal de winter er ook maar even langs

 13. lezer August 13, 2006 at 6:24 pm #

  Het grootste Joodse Sprookjesboek?

 14. lezer August 13, 2006 at 6:32 pm #

  ” The best mirror is an old friend “

 15. Niet Nixje August 13, 2006 at 9:40 pm #

  I present you,

  hajeee

  de biddende bokser.

 16. Louis August 13, 2006 at 10:19 pm #

  Ik zit nu te kijken, maar Joris staat al drie punten achter hoor, met zijn onzinnig standpunt dat je geen mening over iets kan hebben als je erzelf niet geweest bent.

 17. Inspecteur Wallander August 13, 2006 at 10:46 pm #

  @Ruud
  Terwijl het in de Zweedse bossen al niet pluis was loop in nu op Welna rond. Door de suikerziekte heb ik een droge mond en stond net tegen een beuk te plassen toen ik de huls zag liggen. Hetzelfde kaliber als waar Palme mee vermoord was. Is Palme dan toch door een internationaal syndicaat van doorgedraaide milieuterroristen vermoord? Zo gek is mijn gedachte niet. Palme had een geheim belang in de luciferindustrie. Waar was Volkert op 28 februari 1986? En stond Volkert door mind control onder bevel van graaf Armfelt? De Zweedse graaf die het Gladio-netwerk in Nederland controleerde en een cache aan wapens in Welna had opgeslagen.

 18. Ruud August 13, 2006 at 11:09 pm #

  @Inspecteur Wallander,

  Eigenlijk is Welna dus een omgeving van waaruit Peter R. en Wim Dankbaar ons weer met een avondvullend programma of meerdere zouden kunnen bezighouden. Liggen er ook nog achteloos weggesmeten PC’s of Memory-sticks?

 19. Helikopter August 13, 2006 at 11:14 pm #

  Walgelijk hoe die de Winter oreert. Die intonatie (lijkt meneer de Uil wel van fabeltjeskrant), wat een loslopende demagoog is dat zeg. Trouwens wat let je om eens een retourtje afghanistan te nemen om je mening ff te checken/ ff sfeer proeven. Komt de kwaliteit van je stukjes alleen maar ten goede.

  P.s. wat had Theo van Gogh hier een heerlijke column over geschreven

 20. Inspecteur Wallander August 14, 2006 at 12:10 am #

  @Ruud
  Al heb je er niets te zoeken dan vindt een Zweedse speurder nog wel een zwijn op Welna. De Telegraaf kreeg dat geheime stuk over v/d Werken en Welna wat iedereen al weer vergeten is. De Veluwe is wel het geheimzinnigste stukje Nederland. Omdat het zo op Zweden lijkt? Nu met de Saab naar Hattem en Putten. Ik hou van prikkelende kruitdamp in mijn neusgaten. Alweer die droge mond en ik moet plassen. Er waait een frisse bries door het bos. Het najaar komt er aan en ik ben nog geen steek verder met m’n onderzoek naar Palme. Somber trap ik een eikel weg.

 21. Ruud August 14, 2006 at 9:42 am #

  Ja dat zijn nog eens inspecteurs, die ‘s nachts (0:10) daar nog bij Nunspeet ronddwalen. Maar nu zal het er ook wel een stuk veiliger zijn dan toen Zwijntjes Hendrik en zijn kornuiten daar rondscharrelden, schietend vanuit de heup. Waarbij nog menig zwart schaap van Oranje verwekt zal zijn geworden, dit wordt door de bevolking aldaar beweerd.
  Erg benieuwd welke nog niet beschreven geschiedenis Hattem en Putten te melden hebben. En bezoek ook Heerde eens, de tijdelijke woonplaats van Fullriede tijdens de razzia in Putten, die schijnt ruimere contacten gehad te hebben dan wij tot nu toe wisten, waardoor hij ook bijna straffeloos naar huis kon vertrekken.

 22. Joeri August 16, 2006 at 10:36 am #

  Jammer, ik had (gezien je heldere standpunten en zoek naar de waarheid), verwacht dat je meer van de Lijn-Lxc3xa9on de Winter zou zijn. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: