Dagboek van zaterdag 12 augustus

12 Aug

Voor de liefhebbers: ik heb een stukje toegevoegd aan de discussie over de Deventer Moordzaak. Klik hier

Heijboer1180

Annadreef1625_1In BN/De Stem van vandaag staat een artikel over de vreemde losgeldvondst  in Ulvenhout, eind juni. Een ‘wandelaar’ vond daar zomaar een plastic tas met 100.000 euro. De politie maakte later bekend dat het om losgeld ging voor een ontvoering, maar de naam van het slachtoffer werd er niet bij vermeld. Ik heb me bijna gek gezocht naar die man. Eerst een hele lange bloedhete zomerdag op alle industrieterreinen van Oosterhout, waarbij ik aan het eind van de middag, toen ik eigenlijk de moed al had opgegeven, toch nog bij zijn broer terechtkwam. Die helemxc3¡xc3¡l niet blij was met mijn verschijning aan de deur en ook geen enkele informatie wenste te verstrekken. Vervolgens ben ik nog wat door gaan zoeken en een weekje later had ik in elk geval de locatie waar hij zich zou moeten bevinden. Daar was hij niet, maar ik heb wel mijn telefoonnummer achtergelaten. Hij nam geen contact op. Wel heb ik er toen een reportage over gemaakt voor Aktueel (staat  hier).

Tijdens mijn vakantie kreeg ik in Zuid-Frankrijk een telefoontje van iemand die het artikel gelezen had en er iets over met mij wilde bespreken. Helaas ging het mis met het doorverbinden en de telefoniste wist ook niet waar debeller te bereiken was. Ik kreeg alleen een voornaam door. Afgelopen week ben ik opnieuw aan het speuren geweest, inmiddels heb ik de vermoedelijke beller getraceerd, maar zijn telefoonnummer kan ik nog niet vinden. Dus zal ik er nog eens heen moeten. Of de beller moet, als hij dit leest, zelf even contact opnemen. Is een stuk eenvoudiger.

Ik had gisteren ook nog even contact met Hessel de Ree, verslaggaver van BN/De Stem, die met het artikel voor vandaag bezig was. Het is inmiddels wel ongeveer duidelijk hoe de vork in de steel zit: Hans de R. werkte in het verleden samen met John Heijboer, de man die een jaar geleden spoorloos verdween uit Oosterhout en waarvan eigenlijk meteen al duidelijk was dat hij was vermoord, alleen is zijn lichaam nooit gevonden (en zijn auto ook niet). John en Hans werkten aanvankelijk alleen samen in de autohandel, later zouden ze in ‘plantjes’ zijn gegaan. Volgens het artikel in BN/De Stem zouden John en Hans samen een ripdeal hebben gepleegd op een Engelse drugsbende. De dood van John was de eerste wraakneming, het afpersen van Hans de tweede.

De zaak rond Charley Bruinsma begint steeds vreemder te worden (zie dagboek van dinsdag 8 augustus). Charley heeft inmiddels telefonisch contact gehad met Bas van Hout, maar de identiteit van degene die de vreemde berichten de wereld in stuurt, en waarom, is nog altijd niet bekend. Als het dezelfde is – wat ik aanneem – die mij in 2001 de brief schreef, geeft de schrijver/schrijfster zelf drie identiteiten: Peter van Breukelen, een man die zegt dat hij zes jaar voor Charley heeft gewerkt en uit rancune handelt. Dat staat in de brief. Op de inmiddels verdwenen website meldt hij/zij zich zo: "Mijn naam is Mandy P., en ik ben misdaad free-lance journaliste.Ik ben 29 jaar en woon in Amsterdam! Heb in Belgie o.a. gewerkt voor Mao-magazine. Heb in het verleden ook stage gelopen bij B.Zuidema."

Met de laatste zal, naar ik aanneem, privxc3xa9-detective Ben Zuidema bedoeld zijn.

Ze schrijft verder:

Op een feestje in Amsterdam Zuid-West in augustus dit jaar, kwam ik Charley Bruinsma tegen. Bruinsma was gekleed in een gitzwarte Schotse kilt, met daarop een lange witte zijden overhemd. Hij droeg een zwart barrette schuin op het hoofd. Zijn lichtbruine haar hing een stukje over zijn kraag! De lange slanke Bruinsma was opvallend aanwezig met zijn verschijning. Een aardige vriendelijke man! Hij herkende me en vroeg hoe het was! Bruinsma praatte ook met een bekende Nederlandse dame(vip,ik zal haar naam niet noemen). Van deze jonge vrouw is het bekend dat ze graag feestjes bezoekt! Charley was vrolijk en lachte veelvuldig. Later vertrok Bruinsma in een zwarte BMW met open dak.Ik heb alleen maar water op vertelde hij, dus rijd je mee? We scheurden weg, het was even na zevenen s’avonds. Heb je wat te doen,vroeg hij aan mij? Kom zei Bruinsma, ga even mee! We reden naar zijn huis in Blaricum. Een prachtige villa lag verscholen in de Gooise bossen. In Bruinsma’s achtertuin lag een zwembad. Ga mee zwemmen vroeg hij mij!"

Verder:

"Ik als free-lance journalist heb veel met het magazine ‘Mao-magazine’ gesproken over Verstraeten en Bruinsma, die destijds veel publiceerde over Frank Verstraeten."

Die Verstraeten is een apart geval, hij wordt in veel zaken genoemd, het gaat te ver dat er nu allemaal bij te halen.

En:

"De ontmoeting die ik had met Charley Bruinsma was in december 2002! Eerder die avond was er een feestje geweest vlakbij de Weena in Rotterdam. Daarna zijn we naar het Rotterdamse Westin Hotel gegaan, waar Bruinsma die nacht verbleef. Aan de Hotel bar heb ik hem toen gesproken. Bruinsma dronk alleen mineraalwater. Hij vertelde dat zijn Engelse moeder ziek was en dat raakte hem erg. We spraken over ditjes en datjes. De laatste keer dat ik Charley Bruinsma ontmoette was eind mei, ergens in Antwerpen. Bruinsma was in februari van dit jaar neergeschoten in Milaan, door vermoedelijk Albanezen!"

Het is een bizarre mix van feiten en xe2x80″ voorzover ik kan nagaan xe2x80″ uit de duim gezogen verhalen. Zijn er ontmoetingen geweest tussen de schrijver/schrijfster en Charley Bruinsma? Via een internet-adres is er nog de naam freelanceverschuere te achterhalen. En wanneer zijn die ontmoetingen dan geweest? Charley zelf stuurde Bas van Hout de overlijdensadvertentie van zijn jongere zus Fleur, in in mei 2004 op de leeftijd van 24 jaar is gestorven. Hij schreef erbij dat hij het erg verdrietig vond dat er fotoxe2x80x99s van zijn zus en van zijn overleden moeder op die (inmiddels verdwenen) site hadden gestaan. Dus die fotoxe2x80x99s lijken te kloppen. De fotoxe2x80x99s van hemzelf komen niet overeen met de foto die hij destijds van zichzelf naar Nieuwe Revu stuurde. Ik heb geprobeerd zelf met hem in contact te komen, maar op het nummer waarmee hij Bas van Hout belde is hij niet te bereiken. Het e-mailadres dat hij in 2001 gebruikte, is nog wel hetzelfde als dat waarmee hij Bas van Hout mailde.

Vreemd is dat de schrijver/schrijfster kennelijk niet weet dat Fleur is overleden. Dat doet vermoeden dat het wel eens om oude stukken kan gaan. Ik ben benieuwd of dit raadsel nog eens wordt opgelost en wie er werkelijk achter dit maffe verhaal zit.

No Responses to “Dagboek van zaterdag 12 augustus”

 1. Snorretje August 12, 2006 at 4:51 pm #

  Wacht even. Fleur zou de zus van Charley zijn geweest? Die heette toch Ada? Of het moet een zus zijn uit een andere relatie van Pa Bruinsma?

 2. Eric de B August 12, 2006 at 11:24 pm #

  Dan heb je weer wat anders gelezen dan mij op deze website, die ik al vanaf begin Juli volgde. In het allereerste bericht stelde de schrijver zich voor als Eric van den Brielle (1963), de naam heb ik toen nog opgeschreven. Wat me ook opviel was dat er soms stukjes tekst werden aangepast of toegevoegd, dus mischien ook met deze naam, en veranderd in Mandy P? Over Eric van den Brielle, die zich ook als freelance misdaadjournalist voordeed, kon ik niets vinden…..
  Wel kon ik dat nog terugvinden via een superlange link
  http://tinyurl.com/go9xz
  of zoeken met “Charley Bruinsma” op:
  http://www.alhetnieuws.nl/
  Bij de derde of vierde link staat het…..

 3. Warpie August 13, 2006 at 12:12 am #

  Water laat raadsels zien als schitteringen in de geschiedenis….

  Laat het rusten

 4. vliegtuig August 13, 2006 at 10:23 am #

  Waar is die update dan? Want ik zie hem niet. Weggevallen?

 5. jerk August 13, 2006 at 7:01 pm #

  Als je zijn emailadres en een email hebt heb je toch ook veel digitale info over hem?

 6. Joris VDAA August 21, 2006 at 5:17 pm #

  De verhalen van die zogenaamde misdaadjournaliste over Charley Bruinsma, en allerlei figuren die in de marge worden genoemd, compleet verzonnen.

  Dezelfde verhalen doken enkele jaren geleden op een Belgische weblog van Luk Van Braekel, een lokale liberale politicus.

  Jullie noemen hier Frank Verstraeten. Verstraeten was de eigenaar-exploitant van de Antwerpse dancing Zillion. De zaak is failliet gegaan als gevolg van een aanhoudende vergunningsproblematie xc3xa9n een gerechtelijk onderzoek naar fraude en witwaspraktijken. Verstraeten is dus geen onbekende van het Antwerpse gerecht, maar om hem nu meteen in te delen bij de eredivisie van de Europese georganiseerde misdaad, is te belachelijk voor woorden. Het witwassen sloeg op het herinvestering van zwart geld afkomstig van fraude. Verstraeten raakte in de jaren 90 met zijn computerbedrijfje betrokken bij een vrij omvangrijke btw-carrousel.

  In de loop der jaren werd de Zillion herhaaldelijk genoemd als witwasmachine voor crimineel geld. De Antwerpse recherche heeft dat spoor onderzocht, maar er zijn nooit ernstige aanwijzingen gevonden. De Antwerpse financixc3xable recherche staat bekend als “Europese top”. Het voorbije jaar(2005) namen zij voor ruim 250 miljoen euro(!) aan criminele vermogens in beslag. Vergelijk dat even met de cijfers uit Amsterdam, dan weet je het geen prutsers zijn. Er is ooit een merkwaardige Nederlandse link teruggevonden in de Zillion-zaak. Ooit dook ene Manolito Strikker op als bestuurder in de bedrijfjes van Verstraeten. Dus Verstraeten als beheerder van de wasmachine van de Hollandse drugsmaffia..erg onwaarschijnlijk.

  Voorts kan je alle verhalen van mevrouw Mandy P. doorprikken en weerleggen. Zo noemt ze de Israelische Topcrimineel Asher D. een diamantsmokkelaar. D. is een erg zware jongen, bikkelharde Israxc3xablische maffia zelfs, zeggen politiespeurders. Maar van diamantsmokkel heb ik nooit iets gehoord. Afpersing, vuurwapenbezit, bomaanslagen, grootschalige btw-fraude, dat wel.

  Diezelfde mevrouw lanceert ook een verhaal over Serge Lenglez, ook een bekende uit het Antwerpse nachtleven. Serge Lenglez is een deugniet, dat zal half Antwerpen bevestigen, maar Serge als arrangeur van liquidaties door Albanezen, zoals Mandy P. suggereert? Very funny. Serge is getrouwd met een kapper en helpt zijn echtgenoot met kletsen en keuvelen met het vrouwelijk clixc3xabnteel dat in de kapperszaak over de vloer komt. Verder drinkt Serge af en toe nog graag een glas vodka, maar geen drie flessen meer per avond.
  Mandy P., of wie het ook mag zijn, is een fantaste.

 7. renxc3xa9e wagner November 22, 2007 at 2:18 pm #

  Mijne heren, kijk gewoon even op de sites

  http://pascalfournet.punt.nl/index.php?r=1&id=330445&tbl_archief=0#330445

  of

  pascalverschuere.punt.nl/

  Dit heerschap Charley Bruinsma schijnt niet populair te zijn, anders zouden mensen niet de moeite nemen zoveel over hem te willen berichten (waar of niet waar) en een site over hem op te zetten

 8. A Bruinsma January 24, 2008 at 9:38 am #

  Laat ik jullie nu eens vertellen dat Frans geen neef heeft die Charley heet.

 9. Anonymous October 17, 2008 at 12:37 am #

  bullshit

 10. ferdinand bruinsma January 8, 2011 at 1:29 am #

  het is familie
  bob en charley zijn mij broers en fleur mijn helaas overleden zusje
  mijn vader is de broertje van klaas bruinsma

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: