Dagboek van vrijdag 11 augustus

11 Aug

Mijn twijfels over Ithzak M. als ex-agent van de Mossad, zoals hij in de Telegraaf en andere media wordt aangeduid, zijn terecht (zie verderop in het dagboek van vandaag). Hij heeft niet bij de Mossad gezeten, wel bij een militaire tak van de Israelixe2x80x99s, de Sayeret Mat’Kal. Dat is ook een soort elitekorps, maar daar zitten ook dienstplichtigen bij. Vanuit die hoek stromen er nog wel eens mensen weg naar de beveiliging. Zo ook Ithzak, die van 1985 tot 1989 gelegerd was in de legerplaats Miktan Adam. Volgens degene die mij deze informatie deed toekomen was hij opgeleid als scherpschutter en was hij gespecialiseerd in de Mauser SR 82 en de .50 Barrett M82A1. Ik hoop dat ik het goed schrijf, dat Mauser komt me wel bekend voor en bij die andere denk ik aan Baretta, televisieserie van lang geleden. Die Mauser is, als ik google mag geloven, een zeer uniek wapen. De Barrett is een stuk populairder: op  deze site staat zelfs een videofilmpje van zo’n schietend apparaat. Meer informatie over de Mat’Kal staat hier

Vliegtuig180 Omdat ik twee dagen onderweg was, heb ik nog niet alle details over de toestanden op de Engelse vliegvelden tot mij genomen en wellicht trap ik een open deur in, maar ik vertrouw die poppenkast voor geen stuiver. Ik krijg zelf ook af en toe tamelijk serieus klinkende tips binnen over Hofstad-achtige aanslagen. Geef ik door aan bevoegde instanties, hoor je nooit meer wat van. Hier gaat het om een onderzoek dat al maanden duurt en nu ineens moet er zo’n heisa over worden gemaakt? Ik vrees dat het alles te maken heeft met het afleiden van de aandacht voor de oorlog in Libanon. De hogere politiek, als het ware. Bemoei ik me liever niet te veel mee. 

Holland3675_1

Holland2675_1 Tijdens mijn 300 kilometer lange terugreis gisteravond was Holland mooi bewolkt. Vooral als je over een brug rijdt, heb je dan een mooi uitzicht. Probleem is dat je daar niet kan stoppen. Toevallig ging gisteravond een brug bij Gorinchem omhoog (geen idee over welke rivier, aardrijkskunde was niet mijn sterkste kant). Kon ik mooi wat plaatjes schieten. Om ze wat groter te zien: klik erop. Geldt trouwens ook voor de andere foto’s, ik ga er altijd maar vanuit dat iedereen dat weet. Als het niet zo goed was uitgekomen vanwege de foto’s, had ik mij overigens lichtelijk opgewonden over deze brug-opening: kilometers lange files, alleen omdat een suffig zeiljachtje moest passeren. Ik heb ook weinig verstand van zeilboten, maar die lange stok kan toch plat? Probleem is dat de meeste brugwachters oud-schippers zijn, die geven bootjes liever voorrang van auto’s. Vooral in Friesland is het vreselijk. Denkend aan die vliegtuigen zou je zou haast de neiging krijgen…

Iets geheel anders: Marloes de Koning meldt vanuit Belgrado dat onze vriend Jotcha Jocic weer aan het werk is gegaan. Ben benieuwd hoe lang het duurt voor hij weer in Nederland is. Ik heb nog een aanvraag liggen voor een gesprek met hem, maar daar heb ik nog niks over gehoord. Voor meer informatie: kijk op de site van Bureau Belgrado

Ik lees net een berichtje over Ithzak M., de beveiliger van Erik de Vlieger, die is opgepakt wegens afpersing en die nu door justitie zo graag wil worden gebombardeerd tot getuige in de Holleeder-zaak. Volgens zit het met die Ithzak heel anders dan justitie en de meeste kranten ons willen doen geloven, maar daar kan ik nog niet teveel over kwijt op dit moment. Ik geef graag toe dat ik van veel dingen geen verstand heb, dus als ik ernaast zit: corrigeer me. Maar de man wordt steeds ex-Mossad-agent genoemd. Voorzover ik weet is er maar xc3xa9xc3xa9n manier om de Mossad te verlaten, en die is niet verticaal. De enige mensen die ik ken die zichzelf iets met ex-Mossad noemen (of door anderen zo worden betiteld) zijn oplichters.

Wildemanhenk225

Havucgil225In een bosperceel bij Beekbergen, langs de A50, is gisternacht om half vier het lijk van een onbekende man gevonden. Bij dit soort berichten – zo merk ik vaak – zijn er tientallen families in ons land waar meteen de hartslag omhoog gaat: zou het … zijn? Ik kan een heel lijstje opnoemen. De twee die hier het meest voor de hand liggen zijn de Turkse zakenman Naci Havucgif, die een paar maanden geleden zeer mysterieus verdween uit Apeldoorn – leek mij op het eerste gezicht niet veel crimineels mee aan de hand – en Henk Wildeman, een handelaar in niet altijd even zuiver goud. Ik neem aan dat de identiteit binnenkort wel bekend wordt gemaakt. Vraag ik me alleen af: wat doet iemand om half vier ‘s nachts in het bos?

Nataleenw_2Bij het doorlezen van de kranten van vandaag en gisteren kwam ik in de Volkskrant, in de tv-rubriek van Gijs Zandbergen, de vreemdste zin tegen die ik deze week zag: "Ik durf bijvoorbeeld de stelling aan dat Paul Rosenmxc3xb6ller in Spraakmakende Zaken de moord op Louis Sxc3xa9vxc3xa8ke informatiever behandelt dan Dr. Phil de verdwijning van Natalee Holloway." Ik dacht eerst dat hij ironisch bedoelde. Je kunt net zo goed zeggen: "Ik durf de stelling aan dat NRC Handelsblad de beursberichten zorgvuldiger analyseert dan Party". Ik vind het zo grappig omdat die uitzending over Sxc3xa9vxc3xa8ke uitsluitend non-informatie bevatte, maar verder wel serieus en journalistiek was. Dr. Phil is de grootste en onbetrouwbaarste oplichter van de Amerikaanse televisie, die stelling durf ik wel aan. In de zaak-Holloway is hij zo verschrikkelijk over de schreef gegaan (met het manipuleren van tapes) dat hij voorgoed van de buis had moeten verdwijnen. Hoe kom je erbij Rosenmxc3xb6ller met Dr. Phil te vergelijken? Als ik Rosenmxc3xb6ller was zou ik me ernstig gegriefd voelen.

No Responses to “Dagboek van vrijdag 11 augustus”

 1. Snorretje August 11, 2006 at 10:07 am #

  Dat van Jocic had ik ook gelezen maar mij ontgaat de waarde er van om op je site te plaatsen. Maar ik wil er wel wat aandacht aan besteden omdat het per slot van rekening toch kl…weer is (laat nu niemand zeggen dat het klimaat aan het veranderen is want het is typisch Hollands weer zoals dat sinds jaren uit de lucht komt vallen). Goed Sreten is dus mobiel en gaat af en toe van punt B (Belgrado) naar A (misschien Amsterdam?). Big deal. Tsja, als je daar je site mee moet vullen (Bureau Belgrado dus).
  Het zou mooier zijn als over Sreten te melden is dat hij in het gezelschap van een ‘topcrimineel’ gezien zou zijn of dat hij persoonlijk in het Amsterdamse wat naheffingen (nee, geen belastingpremies) c.q. openstaande rekeningen gaat vereffenenen. Da’s pas nieuws en relevant om op een website te zetten. Toch?

 2. Ries August 11, 2006 at 12:37 pm #

  Ex-mossadist Victor Ostrovsky een oplichter??
  Efraim Halevy?

 3. Ton Biesemaat August 11, 2006 at 2:30 pm #

  Rosenmxc3xb6ller manipuleert zo zijn Groenlinkse achtergrond dat hij zo bij de Rijksverzwijgingsdienst* in dienst kan treden. Die stelling durf ik wel aan.

  * Ene Herben had daar ook graag willen werken als niet Fortuyn hem tot zich had geroepen.

 4. Edwin August 11, 2006 at 3:38 pm #

  @HJK
  Misschien een domme vraag, maar ik verkeer nooit in duistere kringen. Begrijp ik nu goed dat je als Mossad-agent nooit en te nimmer ontslag kunt nemen zonder geliquideerd te worden? Ik kan mij niet voorstellen dat de Joden zo met elkaar omgaan en hun “dankbaarheid” betuigen voor de in landsbelang verrichte diensten. Die zijn veel te zuinig op elkaar. Ze gooien bijkans een heel land plat, omdat er een eenvoudige soldaat ontvoerd is. Ja, ik weet het, ik chargeer nogal sterk, maar je snapt wel wat ik bedoel.

  Beste Edwin,

  ik kan er ook helemaal naast zitten, maar volgens mij is de Mossad de geheime dienst van Israel, als je daarbij zit, loop je daar niet mee te koop. Er zijn wel eens mensen die als ex-Mossad een boekje open doen, maar die zijn dan meteen beroemd (of berucht). Er zullen er genoeg zijn die op een fatsoenlijke manier hun pensioen halen, maar die gaan daarna niet hun diensten elders aanbieden en roepen dat ze ex-mossad zijn. Ik ben in de loop der jaren geregeld mensen tegengekomen die beweerden dat ze bij (of voor) de mossad hadden gewerkt, maar dat waren allemaal hoogst onbetrouwbare randfiguren. Volgens mij kun je niet echt bij de mossad in dienst zijn geweest en dan gaan free-lancen als bodyguard. Maar dat weet ik dus ook niet zeker.

 5. lezer August 11, 2006 at 4:27 pm #

  Inderdaad, eindelijk iemand die durft toe te geven dat Dr. Phil een oplichter is! Helaas geloven de meeste Amerikanen hem. Dr Phil is heilig ( maar niet heus!)Hij is zeker over de scheef gegaan (case Holloway).

  Ik geef iedereen altijd een kans ( of twee..), maar Dr. Phil, hij heeft voor mij zijn geloofwaardigheid direct verloren, na die bewuste uitzending.

 6. Blaze August 11, 2006 at 4:38 pm #

  Dr Phil is een tyfusventjuh

 7. Helikopter August 11, 2006 at 5:49 pm #

  Absoluut een waanzin waar die Dr Phil mee bezig is. Absolute laster en ver over de streep. De moeder van Natale, Miss Twitty is echt iedereen aan het mobiliseren. ABC en FoxNews o.l.v. Miss Greta Van Susteren halen echt alles erbij. Ongenuanceerde riooljournalistiek van het ergste soort. Ook ons landje moet er ook zwaar aan geloven, en persoonlijk denk ik dat deze laster maar eens moet stoppen.
  Ook op internet is de hetze in volle gang voor de nieuwsgierigen hieronder de link.

  http://www.scaredmonkeys.com/

  Tot slot: No Body No Case!!!!

 8. vliegtuig August 11, 2006 at 5:53 pm #

  Ah, vliegtuigen…

 9. Eric de B August 11, 2006 at 7:37 pm #

  @Lezer

  Heel Amerika hangt van oplichting en fake aan elkaar, in mijn ogen.
  Wat zou je zeggen van alle complot-theoriexc3xabn die de ronde doen over de aanslag op de Twin-Towers op 9/11 alleen al….
  Of wat zou je zeggen van de gevangenis-economie in de States, honderdduizenden weggestopte “criminelen” die een op zich staande economie draaiende houden. Dan heb je het over opgegeven mensen die nooit meer vrijkomen, vanwege absurd hoge straffen. Onschuldig veroordeelden door een krom rechtssysteem.
  Zogenaamde “Third Offenders”, dus ook voor een jointje wiet, die nooit meer vrijkomen en als moderne slaven deze economie op peil houden. Ik weet niet of ik Amerika inkom met mijn strafblad, maar buiten dat wil ik het niet eens….. Ik denk alleen al dat ik me kapot erger aan dat overdreven geschreeuw en die massa’s supervette MacDonalds-klantjes die je daar ziet…..niet een paar maar duizenden…Nee Dank je!

 10. Jessica August 11, 2006 at 10:03 pm #

  Grappig, ik dacht meteen hetzelfde toen ik las: ‘Een wandelaar vond het in verre staat van ontbinding zijnde lichaam omstreeks 03.30 uur.’ Een slaapwandelaar?

  Wat Dr Phil betreft: ik ben een paar weken geleden eens langs zijn huis gereden in LA (een absolute no-go voor een journalist, maar zo leuk!) en hij mag niet klagen. Hij woont zo’n beetje tussen Tom Cruise en Paris Hilton in, en dat zegt meer over zijn overwaarde dan over zijn vriendenkring. Zijn gezwets vindt duidelijk gretig aftrek. Wat mij betreft had Aruba die kwakzalver aangeklaagd wegens smaad. Het is dat ze iets anders aan hun hoofd hadden. En nog steeds hebben.

 11. Helikopter August 11, 2006 at 10:38 pm #

  @ Jessica, Ze moeten vooral die moeder aanpakken: Twitty-Holloway, over smaad gesproken. Ik begrijp ook niet dat vanuit regerinswege dat niet wordt gedaan of is het zo omdat Joran, Deepak en Kaploe(?) officieel nog steeds als verdachten beschouwd worden. Er moet een mega-claim die richting uitgaan (Twitty-Hollloway, governor Alabama en ook Dr Phill) en er valt veel poen te halen bij deze lui En zeker in de US zijn er genoeg advocaten die op basis van “no cure-no pay” dit varkentje willen wassen. Het is absolute laster, smaad of hoe je het ook wil noemen van het ergste soort

 12. Dave August 12, 2006 at 2:12 am #

  Dr. Phil is inderdaad een enge prototype “dokter” die met wat standaard NLP priet praat mensen in z’n show wijst op allerlei fouten.
  Het past bij de amerikaanse cultuur om in “goed vs. fout” te denken, ze zijn niks anders gewend. Dr. Phil gebruikt een hoop psuedo wetenschappelijke ongein in z’n show. Entertainment is het, meer niet. 🙂
  Jammer dat de gemiddelde amerikaan het onderscheid tussen “nieuws” en “entertainment” door hun oogkleppen niet kan maken. Ik kan om zijn show alleen maar hard lachen.

 13. Snorretje August 12, 2006 at 1:17 pm #

  Doet mij deugd dat de meesten hier zo over de VS denkt. Dat land is net zo fake als die nepborsten die daar gefabriceerd worden.
  En ja, wat je zaait ga je ook oogsten, met een verwijzing naar de heisa die er nu weer is inzake de vloeistofbommen. Enne, Kennedy is geliquideerd omdat hij tegen de oorlog in Vietnam was en via niet-diplomatieke weg met Castro ging onderhandelen. Dus uit welk kamp kwam de kogel die zijn hoofd aan flarden schoot?

 14. Peter August 12, 2006 at 2:30 pm #

  HJ, Erik de B,
  hoe zit dat met Amerika binnenkomen als je een strafblad hebt? ik heb iets kleins op mijn geweten maar dat is dus wel genoteerd, kom ik dan sowieso amerika niet meer binnen?

  gr
  Peter

 15. andre August 12, 2006 at 2:57 pm #

  zolang je niet op interpol staat, kun je zonder enig probleem de usa in.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: