31 Jul

DAGBOEK VAN MAANDAG 31 JULI

Sinds de nacht van vrijdag 30 juni op zaterdag 1 juli, rond 02.00 uur, is de 46-jarige Marga Langendoen-Van Diessen uit Uden spoorloos. De zaak heeft in de media nauwelijks aandacht gekregen en dat is nogal opmerkelijk. Want de zaak stinkt aan alle kanten. Bijvoorbeeld omdat echtgenoot Hans "om geen paniek te zaaien" pas op vrijdag 7 juli aangifte deed van haar vermissing. Ik vind dit hoogst opmerkelijk. Persoonlijk krijg ik al de kriebels wanneer mijn vrouw zonderMargalangendoen350 duidelijke redenen een uur op zich laat wachten. Ook een beetje overdreven misschien, maar zeven dagen..! En dan nog iets: de familie heeft via de politie laten weten geen contact te willen met de media. Ook dat is een ongebruikelijke gang van zaken. Normaal gesproken proberen achterblijvers alles en iedereen te mobiliseren – van Tros Vermist tot het lokale suffertje – om de persoon in kwestie op te sporen.

Een telefoontje met de afdeling voorlichting van de politie Brabant-Noord deed mijn twijfels alleen maar toenemen.  Over het algemeen komt de recherche bij een verdwijningszaak niet zo snel in actie. Zeker niet wanneer de vermiste meerderjarig is en er geen aanwijzingen zijn voor een misdrijf. In de zaak Marga Langendoen blijkt er echter een TGO (Team Grootschalig Onderzoek) van zoxe2x80x99n tien rechercheurs te zijn opgestart. Ook hebben leden van de technische recherche op een "niet nader te noemen locatie" technisch onderzoek gedaan. Op de vraag waar precies Marga in de nacht van de verdwijning voor het laatste is gezien, moet de woordvoerder het antwoord schuldig blijven. "Dat  mag ik om tactische redenen niet prijsgeven. Maar ook de familie houdt dat liever voor zichzelf." Laatste vraag dan: is Marga het slachtoffer geworden van een misdrijf? "We sluiten niets uit."  Van de week maar eens snuffelen in Uden.

Aangemaakt door Henk Strootman

Update: "Alles weten is alles begrijpen", vertelde mijn leermeester Peter R. de Vries me bijna twintig jaar geleden. Nu pretendeer ik geenszins dat ik na een dagje speuren in Uden xc3 lles weet over de verdwijning van Marga Langendoen, maar wel veel meer. En ik begrxc3xacjp nu dus ook iets meer. Dat het om niet zomaar een vermissing gaat heb ik, na gesprekken met vrienden en familie, bevestigd zien worden. Er blijft dus sprake van een "luchtje". Toch had Marga’s echtgenoot Hans Langendoen, die aanvankelijk niets van de pers moest hebben, een aangrijpend en redelijk solide verhaal te vertellen omtrent de achtergronden van dit mysterie. Wat hij precies te melden had kan ik helaas niet aan dit weblog toevertrouwen, omdat ik nu eenmaal verplichtingen heb richting mijn werkgever. Volgende week in Aktueel dus meer over deze zaak, inclusief een update over de moord om Ger "omaatje"Bindi uit Utrecht.

Aangemaakt door Henk Strootman

No Responses to “”

 1. YM August 1, 2006 at 1:47 pm #

  Sommige families hebben een heleboel hele nare geheimen volgens mij.

 2. YM August 1, 2006 at 1:49 pm #

  Misschien wel een leuk onderwerp voor een boek, over crime-zaken die betrekking hebben tot familiegeheimen en dergelijke. Zijn vast hele bizarre verhalen te vinden.

 3. Gert August 1, 2006 at 10:16 pm #

  Een erg leuke site! Succes ermee…

 4. robert August 2, 2006 at 9:21 pm #

  aan de vries… je grote leermeester begint zo langzaam ook een luchtje te hangen….

  dat is de tendens die ik proef op straat

 5. Isis August 6, 2006 at 2:32 pm #

  ik ken deze familie, woon achter ze en hun dochter was ooit een vriendin van mij. we snappen er helemaal niets van waar marga nou toch is..
  het was altijd een harstikke leuk gezin..en tuurlijk ieder huisje heeft zn kruisje..maar ons houd het heel erg bezig! willen zo graag meer weten..

 6. anne marie August 7, 2006 at 2:42 am #

  ook ik kende Marga vrij goed en ik moet zeggen, dat als zij vrijwillig weg gegaan is, ik haar goed snap. Het enige wat ik hoop is dat ze ongedeerd en bewust gekozen heeft voor deze stap.
  Heeft niemand haar dan geholpen hiermee? Heeft niemand haar serieus genomen toen ze eigenlijk al aangaf, dat ze het anders wilde?
  Gaat niemand na, waar ze de laatse tijd mee bezig was?
  Ik snap niet dat er mensen zijn die niet eerlijk hierover zijn!

 7. anne marie August 7, 2006 at 2:50 am #

  Oh ja, en nog wat. Dat gelul over zakenvrouw die als enige aandeelhouder van verschillende zaken was?….. Volgens mij is dat allemaal gelul! Misschien in naam, maar Marga had helemaal geen verstand van pensioen of beleggingen of iets van die strekking.
  Zij was een vrouw die idealisme nastreefde. Puur natuur op het gebied van voeding. Dus die verhalen over Diplan, dat dat een handel in afslankpillen was, is helemaal niet waar!
  Diplan is een voedingsconcept, puur natuur, die de mensen helpt weet normaal te kunnen gaan eten.
  Dus….De pers die roept maar wat.

 8. Gaby August 9, 2006 at 12:28 pm #

  Waarom wordt er zo weinig naar buiten gebracht als er uit zoveel verhalen blijken dat er een aantal mensen meer weten. Het houdt honderden mensen bezig deze vermissing van Marga. Natuurlijk hopen we dat er niks gebeurd is, maar mocht het zo zijn dat ze ergens verblijft, dan zullen vele hier niet vrolijk van worden. Mensen maken zich zorgen. Waarom verteld de politie zo weinig en waarom zo weinig aandacht aan de media. Familie en man, wat is hier aan de hand????

 9. Arthur August 9, 2006 at 8:14 pm #

  Hallo allemaal,

  Het blijft een mysterie. Ik heb 2 dagen voor haar verdwijning haar nog gesproken over haar scheiding en spanningen bij haar thuis. Over haar man Hans die het niet kan bolwerken over haar beslissing een einde te maken met haar relatie. Heb ook haar verhaal ook met andere gedeeld en kwamen tot de conclusie er spanningen waren in het huis. Ik denk spanningen waar de familie niet over wil spreken. Dus erg logisch dat ze dat niet naar buiten toe willen treden.

  Ik vind dat het raar ruikt de hele zaak.

  Ik hoop dat hoedanook voor familie en vrienden snel duidelijkheid komt.

  MvG uit Oss

 10. brabander September 1, 2006 at 8:08 pm #

  het is nu dus duidelijk.het nieuws stond net op omroep brabant

 11. Arthur September 1, 2006 at 9:30 pm #

  De duitse politie heeft een 52 jarige man aangehouden uit Uden langs de snelweg tussen osnabruck en bremen. Hij had een lijk in zijn auto. Waarschijnlijk van zijn vrouw, die al 2 maanden wordt vermist. Het echtpaar lag in scheiding.

  bron: teletekst 01 september

  Mijn mening is waarheid geworden. Ik wens de kinderen en familie sterkte met het verlies van hun moeder en vader…..

  Marga we spreken wel een ander keer af om muziek te maken….

  liefs
  Arthur

 12. Karin September 2, 2006 at 5:19 pm #

  Tja, helaas heb je gelijk gekregen. Dat luchtje is een enorme stinkwalm geworden! Marga was een geweldige zangeres die nu niet meer is. Ik hoop dat Hans flink aangepakt wordt!

 13. Arthur September 3, 2006 at 1:30 pm #

  Beste Henk,

  Nu 2 dagen verder na de berichtgeving op teletekst, ben ik toch benieuwd naar het aangrijpende en solide verhaal van Hans Langendoen die hem niet verdacht maakte. Mag je dat nu wel vermelden op de weblog of via mijn email ??

  groetjes
  Arthur

 14. Vriendin van Marga September 3, 2006 at 8:38 pm #

  Rust Zacht!
  Alle vragen zijn eerst aan de familie en naaste vrienden om beantwoord te worden. Erger dan dit kan niet. Het is verschrikkelijk wat er gebeurd is en de hele waarheid krijgt toch niemand te weten. Mijn medeleven gaat uit naar de kinderen en familie. Veel sterkte in deze ongelooflijk moeilijke tijd.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: