Epe, het proces. Deel 2

30 Jul

Naar aanleiding van het dagboek van dinsdag 24 oktober (zie hier ) een gedeelte uit het boekje ‘Epe, het proces’ over de zaak Jolanda van B.

Een citaat uit een verklaring van Jolanda, over de geboorte van ‘Patrick’ (een van de baby’s die kort na de geboorte zouden zijn gedood).

"Aangeefster ziet dat zij bevallen is van een jongetje, dat op dat moment leeft. Vervolgens wordt aangeefster geblinddoekt met een zogenaamde sm-blinddoek van leer. Dit terwijl de baby nog steeds op bed ligt tussen de benen van aangeefster. Vervolgens hoort zij dat haar moeder zegt dat ze bij de vingertjes zal beginnen. Vervolgens verklaart zij dat ze de baby hoort gillen. Op dat ogenblik wordt de blinddoek door Dinie (moeder van Jolanda, HJK) verwijderd en ziet Jolanda de baby tegen de deur hangen, waarbij zij opmerkt dat de baby een vingertje mist. Arie (vader van Jolanda, HJK)  kleedt zich aan en gaat uitbeenmessen halen; met deze messen snijdt H.(een van de verdachten in de vorige zaak, die toen is vrijgesproken en die nu niet tot de verdachten behoort, HJK) de baby open en wordt Jolanda door Wouter (man v an Jolanda, HJK) gedwongen toe te kijken.

LEES MEER

No Responses to “Epe, het proces. Deel 2”

 1. bets October 25, 2006 at 1:41 pm #

  ik geloof het echt ik kan wel janken als ik dit lees

  er zijn echt gekken die dit echt doen

  als het mocht ruimde ik ze persoonlijk op

  ik walf
  g van zon vuil volk ik heb er anders geen woorden voor

 2. Laddertje October 25, 2006 at 2:34 pm #

  Bets, HJK probeert duidelijk te maken dat er een en ander schort aan de verklaringen van de aangeefster…

  Overigens is het wel zo dat er op misbruikgebied wel degelijk eea heeft kunnen plaatsvinden, maar haar herinneringen nemen haar wel een beetje in het ootje, geloof ik. Mengeling tussen zedenmisbruik en mythomanie.

 3. Q December 9, 2006 at 11:06 pm #

  Voor het leven getekend….. deze man krijgt zijn straf nog wel in de hel, dit laat god niet ongestraft

 4. Q December 9, 2006 at 11:06 pm #

  Voor het leven getekend….. deze man krijgt zijn straf nog wel in de hel, dit laat god niet ongestraft

 5. peter March 21, 2008 at 11:22 am #

  Yolanda is een grote verzinster. Heb in mijn omgeving in die tijd ook iemand meegemaakt die naar aanleiding van de Epe zaak met de meest fantastische verhalen kwam die gewoon niet waar konden zijn (dagelijkse verkrachtingen op straat door de hele buurt waarbij zelfs de treinen uit het centraal station stopten en de passagiers meededen. Het tragische is dat er nog twee mensen vastzitten, er was absoluut nul komma nul bewijs, maar toch zijn er mensen veroordeeld. Schandelijk

 6. rob March 26, 2008 at 6:27 pm #

  Het ergste is dat er na Jolanda vrouwen zijn geweest die de leugens van Jolanda hebben gecopieerd, met alle gevolgen van dien . Mijn zus was er ook zo een , in Verborgen Moeders uitgezonden in 2000 door de NCRV en geproduceerd door documentaire maker Thom Verheul ging het ook over rituele offeringen, babymoord (kindertjes werdsen verbrand) en kinderhandel.Gelukkig in dit geval heeft de NCRV bakzeil moeten halen omdat er op geen enkele wijze ook maar iets kon worden aangetoond dat het werkelijk ook was gebeurd. Voor mij en mijn familie is het evenzo een drama .

 7. the opposite July 5, 2008 at 5:06 pm #

  waarschijnlijk xc3xa9xc3xa9n van de weinige redenen om de doodstraf weer in te voeren. de zieke geesten die zoiets kunnen doen, zijn het leven niet waard, of de moeite om er psychologische aandacht aan te besteden.

  MAAR, de mensen die dit verzinnen om een ander hiervoor aan te klagen terwijl er niks is gebeurd is mogelijk nog erger.
  ik zelf onderga dit momenteel. en ben slachtoffer van een persoon die door haar psycholgische stoornis deze aanklacht heeft verzonnen. en hoewel ik niet wordt vervolgd of verhoord word er door de buitenwereld wel zo naar me gekeken.
  ik heb gesmeekt om een onderzoek tegen mij in deze zaak maar de politie wil er niet aan.
  ik hoop vurig op een proces, zodat ik mijn onschuld kan bewijzen. want helaas is men in dit land “schuldig totdat het tegendeel is bewezen”

 8. Fredje July 5, 2008 at 8:57 pm #

  Dat mensen werkelijk tot zulke waanzinnige dingen in staat zijn is in het verleden meer dan eens gebleken.
  Neem de zaak Rowena Rikkers bijvoorbeeld.
  Zo scenario verzin je nog niet eens voor een horro-film.
  Ik zeg, voor zulke monsters geld maar een straf: de dood.

 9. chris July 5, 2008 at 9:01 pm #

  @the opposite: dus je bent schuldig?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: